9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> 英语 >>

江苏省启东中学2016-2017学年高一上学期第一次月考英语试题(解析版)



江苏省启东中学 2016-2017 学年高一上学期第一次月考英语试题
第 I 卷(选择题) 第一节:单项选择(共 30 小题;每小题 1 分,满分 30 分) 1.In ________ eyes of children, playing on the Internet can only bring them ________great fun. A.the; a 【答案】C 【解析】考查冠词。第一个空特指孩子们的眼睛,所以用 the;fun 是不可数名词,且此处表示泛指, 所以第二个空不填。故选 C。 B.不填;a C.the;不填 D.不填;不填

2.Finding information in today’s world is easy.The ________is how you can tell if the information you get is useful or not. A.knowledge 【答案】D 【解析】句意为:当今世界找信息很容易,但困难的事是你如何辨别你所获得的信息是否有用。A. 知识;B.能力;C.竞赛。challenge 挑战,艰巨任务。又如:She likes her job to be a challenge.她喜欢 艰巨的工作。答案为 D 项。 B.ability C.competition D.challenge

3.— Waiter, $ 20 for dinner, right? — I’m afraid $ 25, sir, for drinks are ______. A.extra 【答案】A -服务生, 【解析】 考查形容词。 一顿饭 20 元, 对?-恐怕需要 25 元, 因为饮料是额外 (付费) 的 (extra) 。 B.free C.high D.spare

4.Living in the dormitory means share interests.
24

to take care of yourself, understand each other’s difference and

A.to learn; common C.to learn; ordinary 【答案】D
W

B.learning; ordinary
m

D.learning; common

n

mean doing sth. 【解析】 句意:住在宿舍意味着要学会照顾自己,理解彼此的差异,分享共同的兴趣爱好。 意味着做某事;common 共同的,共有的。
y

5.— What do you think of your school, Linda?

2

— It’s a good place for us to ______ ourselves for the future.

5

试卷第 1 页,总 17 页

A.promise 【答案】C
K

B.prove

C.prepare

D.present

r

【解析】考查动词。句意:-Linda,你认为你们学校如何?-对于我们来讲,为我们的未来做准备它 是一个好地方。Prepare...for.... “为......做准备”。
G

6.It’s very kind of you to keep me well ____ what is going on there. A.informing from C.informed of 【答案】C
0

H

B.from informing of

r

D.from informed about

D

【解析】考查动词固定搭配。keep sb informed of sth “提醒某人某事”



F

7.He doesn’t spend any more money on clothing than I do, but ______ he manages to look so stylish. A.therefore 【答案】B
N

I

B.somehow

C.furthermore

D.otherwise
O

【解析】考查副词。句意:虽然他没有花费比我多的钱购买衣服,但不管怎样(somehow),他依 然看起来那么时尚。
H

8.— Do you know Mr Hall very well?

F

— Yes, he used to be an editor and ______ the business part of the paper.
l

A.in the charge of C.in charge of 【答案】C
=

B.take the charge of
b

D.taking charge of

Q

【解析】考查动词短语和介词短语辨析。句意:-你了解 Hall 先生?-是的,他过去是一名编辑掌管 着(be in charge of)报纸的商业专栏。 in the charge of/take the charge of(被掌管)。
=

9.— ______? — She’s quiet and a little shy. A.What do you think of the lady C.How do you like the lady 【答案】B
2089623

B.What’s the lady like D.How is the lady

【解析】考查情景交际。句意:-这位女士如何?-她安静且有一点害羞。

10.Although the working mother is very busy, she still ______ a lot of time to her children.
试卷第 2 页,总 17 页

A.devotes 【答案】A

B.spends

C.supplies

D.provides

【解析】考查动词。句意:尽管这位职业母亲很忙,但她依然抽出很多时间给她的孩子。devote...to... “贡献......给......”。

11.Last year the number of students who graduated with a driving licence reached 200,000, a(n) ________ of 40 ,000 per year. A.average 【答案】A an average of" 【解析】 考查名词辨析。 句意: 去年考过驾照的考生人数达到了 20 万, 平均每年 4 万。 平均是"。其他三项均为"大量的"。 B.number C.amount D.quantity

12.______ you practice, ______ progress you will make. A.Harder; greater C.The hard; the great 【答案】D 【解析】考查形容词比较级结构。 the+比较级......, the+比较级...... “越来越......”。 B.The harder; a greater D.The harder; the greater

13.______ the difference between the two research findings will be one of the worst mistakes you make. A.Don’t know 【答案】B 【解析】考查非谓语动词。句意:不了解两个研究发现的区别是你犯得最严重的错误之一。此处动 名词做主语且为否定。 B.Not knowing C.Known D.To know

14.Her parents require that she ________ her homework before she ________ TV. A.will finish; watches C.finish; watches 【答案】C 【解析】考查动词及虚拟语气。句意:他的父母亲要求她在看电视之前应该先完成家庭作业。require 后跟宾语需用 should+v 的虚拟。 B.finishes; watches D.finishes; will watch

15.A good friend is a person A.who B.whom

we turn for help when we are in trouble. C.to whom D.to which

试卷第 3 页,总 17 页

【答案】C 【解析】 考查定语从句。 句意:好朋友是当我们遇到麻烦时我们求助的人。 根据短语 turn to sb. for help 可知,此处用 to whom 引导定语从句。

16.The air quality in the city,_________ is shown in the report, has improved over the past two months. A.that 【答案】C 【解析】本句难点是把定语从句分割出来放在句首就很明了,把句子转换成"___________is shown in the report, the air quality in the city has improved over the past two months."非限制性定语从句的引导词 放句首指的是下文所提到的一句话,故用 as 引导。 B.it C.as D.what

17.Recently I have bought an iPad on the website of taobao. com, A.which 【答案】D B.whose C.on which

the price is very reasonable. D.of which

【解析】句意:最近我在淘宝网买了个 iPad,其价格相当合理。根据句意,所填词作 price 的定语,又因 price 前有定冠词 the,排除 whose,答案为 of which。

18.There is still much __________can be improved. A.which 【答案】B 【解析】考查定语从句。句意:依然有许多能够提高。定语从句缺少主语且先行词为代词故用 that 引导。 B.that C.as D.where

19.Everyone has periods in their lives________ everything seems very hard. A.when 【答案】A 【解析】考查定语从句的关系词。本句是一个含有定语从句的复合句。先行词是 periods,且在从句 中做时间状语,所以填 when。句意“每个人一生中都有这样的阶段,这个时候一切看上去都很难。” 故答案为 A。 B.where C.which D.that

20.They’ve won their last three matches, A.that 【答案】D B.when C.what

I find a bit surprising actually. D.which

【解析】后半句是非限制性定语从句,which 代指前面整句话的内容,在从句中作 find 的宾语。
试卷第 4 页,总 17 页

21.Have you ever had a case ___ you were accused of not making the greatest efforts to do something worth them? A.that 【答案】B 【解析】考查定语从句。句意:你有没有这样的情况,被指责没有尽最大努力做值得做的事情。使 用定语从句,先行词是 a case,是抽象的地点,定语从句不缺主宾表,缺少的是地点状语,用 where 引导定语从句。故选 B。 B.where C.which D.when

22.The house I grew up A.in it 【答案】B B.in

has been taken down and replaced by an office building. C.in that D.in which

【解析】考查句子结构。句意:我成长过程中居住的房子已经被拆毁,取而代之的是一幢办公楼。 (that/which) I grew up in 是定语从句,修饰先行词 the house,关系代词在从句中作介词 in 的宾语。假如 选择 D 项,应该是 the house in which I grew up。

23.Madam Curie, for ________ life had once been very hard, was successful later. A.whom 【答案】A 【解析】考查定语从句关系词选择。句意:后来居里夫人成功了,但对于她来说,生活曾经是很艰 难的。此处介词 for 后跟宾格。 B.which C.whose D.that

24.―Do you have anything to say for yourselves? ―Yes,there is one point________we must insist on. A.why 【答案】D 【解析】句意:——你们还有什么要为自己说的吗?——是的, 有一点我们必须坚持。此题将定语 从句置于情景交际中进行考查。先行词 one point 在从句中作 insist on 的宾语。这里的关系词只能是 关系代词,因此可排除 A、B 两项;C 不能引导定语从句。另外关系代词在从句中作宾语时可省略, 故选 D。 B.where C.how D./

25.________ his homework, he went to play basketball. A.As soon as he finishes C.The moment he had finished B.On finishing
208963

D.Upon he finished
试卷第 5 页,总 17 页

【答案】B 【解析】考查分词作状语。句意:一旦完成家庭作业,他就去打篮球。

26.He may win the first prize in the national competition, University. A.in which case 【答案】A B.in that case C.in what case

he is likely to be admitted to Peking

D.in whose case

【解析】考查定语从句。分析句子结构并结合句意可知,此处为非限制性定语从句,应选 in which case, 表示"在这种情况下"。

27.______ wants to go rafting this weekend, raise your hands, please. A.Anyone who 【答案】A 【解析】考查定语从句。句意:本周末,任何想去划舟的人,请举手。 B.Those who C.Anyone D.Who

28.He made friends with a man last year, ______ he thought was of great importance to his future. A.whom 【答案】C 【解析】考查定语从句。去年,他叫了一位男朋友,他认为哪位男士对他的未来很重要。此处 who 引导定语从句做主语,he thought 做插入语。 B.that C.who D.which

29.The city was attacked by A.so; as 【答案】D B.so; that

terrible weather C.such; that

few citizens had ever experienced before. D.such; as

【解析】考查定语从句。第一空,空后接的是"形容词+不可数名词",因此使用 such;第二空,experienced 后缺少宾语,所以用 as 引导定语从句,并在从句中作宾语。注意在 such... that...结构中,that 引导结果状 语从句,that 在从句中不充当任何成分。

30.— Where did you find the wallet I lost yesterday? — It was on the playground ______ we played basketball. A.that 【答案】B B.where C.which D.when

试卷第 6 页,总 17 页

【解析】考查定语从句。句意:-你在哪找到我昨天丢失的钱包?-那正是在我们打篮球的操场上(找 到的)。此处 that 引导定语从句。 第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) For most, getting a car opens up a new world of freedom and allows you to go wherever you want. Getting a car did (分开). My best friend lives three minutes from my behind mine, I seemed to become her And so I 33 . Since her 34 is in late summer, seven months 31 this for me, and it also brought my best friend and me 32 . But then it tore us apart

35 when I turned 16 in December. 37 , went shopping and to

36 her up for school and took her home. We made ice-cream

the movies―all in my car. I would drive to her house just to sit on her bed, read magazines and have a good laugh. I went to her house so 38 that she gave me a key 40 39 her house. 41

A week after I began to drive, she was with me me and we kept it a

I had my first accident. She was there and

42 , since I didn’t want people to

43 . From then on, through thick and thin

(患难与共), it was just me, my car and my best friend. High school is a time of 44 , but I couldn’t 45 for a long time 46 we became so distant. 47 , the

Finally, my friend got her dream car: a green 2004 Volkswagen New Beetle. With its passenger seat of my car became down her street. 48 . Our car trips became less frequent

49 I didn’t even drive

It’s funny how a car can change a relationship so much. I had wanted her to get a car, but once she did, I 50 it. I wanted her friendship back, even if it couldn’t be the same. B.any B.farther B.school B.birthday B.follower B.woke B.trips B.frequently B.on B.but B.suggested B.secret B.see B.disappointment C.none C.luckier C.home C.course C.partner C.called C.plans C.secretly C.of C.when C.advised C.pride C.know C.friendship
试卷第 7 页,总 17 页

31. A.some 32. A.closer 33. A.neighbor 34. A.holiday 35. A.guide 36. A.picked 37. A.parties 38. A.happily 39. A.to 40. A.while 41. A.saved 42. A.favorite 43. A.help 44. A.change

D.all D.happier D.office D.job D.driver D.hurried D.classes D.suddenly D.for D.after D.comforted D.joke D.laugh D.excitement

45. A.believe 46. A.when 47. A.arrival 48. A.broken 49. A.however 50. A.lost

B.answer B.where B.dream B.crowded B.until B.received

C.imagine C.how C.return C.empty C.as C.enjoyed

D.understand D.what D.beauty D.different D.though
208962 3

D.regretted

【答案】 31.D32.A33.C34.B35.D36.A37.B38.B39.A40.C 41.D42.B43.C44.A45.D46.C47.A48.C49.B50.D 【解析】 31. 根据上文中的"For most, getting a car opens up a new world of freedom and allows you to go wherever you want." 可知,拥有一辆车使作者可以做到这一切。故选 D。 32.根据下文发生转折的一句话"But then it tore us apart (分开)."可知,此处应是好朋友和"我"更亲密 (closer)。 33.好朋友住的地方离"我"的"家"有三分钟的车程。 34.根据下文的"in late summer, seven months behind mine…when I turned 16 in December"可知,此空应 该表示"生日"。 35.根据下一段内容可知,作者开车和好朋友一起做了很多事情,所以此空选"driver"。 36.所以"我"接她上学和送她回家。pick up"接载";wake up"叫醒"; call up"给某人打电话"; hurry up" 使……加快"。 37.根据下文中的"went shopping and to the movies―all in my car"可知,此空应填"trip"。 38.根据下文中的"she gave me a key"可知,我"经常"去她家。 39.the key to…表示"……的钥匙",符合语境。 40.当"我"第一次出车祸时,她和"我"在一起。when"当……时",符合语境。 41.当发生车祸时,好朋友和作者在一起并"安慰"作者。 42.我们保守这个"秘密",因为"我"不想让别人"知道"。 43.参见上题解析。 44.根据下文可知,高中时期是发生"变化"的时期。 45."我"很长一段时间不能"理解"我们的关系是"如何"变得如此疏远的。 46.参见上题解析。 47.随着她的新车的"到来","我"车上的乘客座变"空"了。 48.参见上题解析。 49.我们开车出去旅行的次数变得越来越少,"直到"我甚至都不去她住的那条街为止。
试卷第 8 页,总 17 页

50."我"曾经希望她有一辆汽车,但是一旦她有了车,我就"后悔"了。 【备注】本文是一篇记叙文,讲述了作者拥有自己的汽车后,和自己最好的朋友在一起的时间增多了, 变得更亲密,但当好朋友有了自己的车以后,她们的关系变得疏远了。 最后作者感慨一辆汽车使自己和 好朋友的友谊发生了如此大的变化,她多想重拾这份友谊。 第三部分 阅读理解(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) A Spotlight at Salem Academy and College Academic Camp: Creative Writing, Environmental Education/ Science, Language Camp Address 500 Salem Avenue Winston-Salem, North Carolina 27101 USA (800) 833-1753 Salem spotlight is designed to arouse(激发)intellectual curiosity with emphasis(强调)on the experience and development of the individual… (more) Get more information about Spotlight at Salem Academy and College Caribbean Summer Sea Camp Academic Camp: Environmental Education/ Science Camp Address Off-Season Address Box 37 North Coast Road PO Box 1461 Little Cayman, BWI Princeton, New Jersey Cayman Islands 08542 USA (609) 933-4559 The Caribbean Summer Sea Camp is a one-week adventure on Little Cayman Island. Campers dive or snorkel(使用呼吸管潜水)to explore the wonders of coral reefs, and view the diverse life in the sea around the island. Coastal Camp at Headlands Institute Academic Camp: Environmental Education/ Science Camp Address Bldg. 1033 Golden Gate National Recreation Area Sausalito, California 94965 USA
试卷第 9 页,总 17 页

(415) 332-6961 The Coastal Camp at Headlands Institute combines marine and coastal ecology themes with hands-on educational games and exciting opportunities for discovery in the great outdoors. By promoting environmental work, Coastal Camp allows kids to become responsible earth citizens. Swift Nature Camp Academic Camp: Environmental Education/ Science Camp Address Off-Season Address W7471 Ernie Swift Rd 25 Baybrook Minong, Wisconsin 54859 Oak Brook, Illinois USA 60523 (715) 466-5666 (630) 654-8036 Located in the Northwoods of Wisconsin on a 1,500-acre lake, this small camp offers hands-on nature studies. Self accomplishment is promoted while competition takes a back seat: Horses, Swimming, Scuba, Skiing, Sailing, Canoeing, Arts & Crafts and much more. 51.Alice, a girl of 10, hopes to learn more about ecology by playing games. Which telephone number should she dial? A.(800) 833-1753 B.(415) 332-6961 C.(345) 948-1094 D.(715) 466-5666

52.The passage is most probably taken from _________. A.a magazine 【答案】 51.B 52.D 【解析】 51. 细节理解题, 根据文中“The Coastal Camp at Headlands Institute combines marine and coastal ecology themes with hands-on educational games”可知 在 Coastal Camp at Headlands Institute 中可以找到电话, 故选 B。 52.文章来源题。根据文中“Get more information about Spotlight at Salem Academy and College”及其 他段的描述可知来自网站,故选 D。 【备注】本文是一篇应用文。主要介绍了 Salem 学院网站上几条重要的活动信息。 B B.a newspaper C.a travel book D.a website

试卷第 10 页,总 17 页

Have you ever noticed what happens to an idea once you express it? Just talking about it or writing it down causes you to make it clear in your own mind. How can you use this to increase your brain power? Start writing. By putting thoughts into words, you are telling yourself the logic behind what you think, feel, or only partly understand. Often, explaining a thought is the process of understanding. In other words, you increase your brain power by exercising your “explain power.” Another benefit of writing is that it helps you remember. Many, if not most, highly productive people are always taking notes. You can try keeping it all in your head, but if you keep a journal of your ideas the next time you’re working on a big project, you’ll probably have more success. Want to understand a topic? Write a book about it. That’s an extreme example, but if you are learning something new, write a letter to a friend about it, and you will understand it better. Want to invent something? Write an explanation of the problem—why you want to solve it, and why it is worth solving, and you’re half-way there. Writers don’t always write because they clearly understand something beforehand. Often, they write about something because they want to understand it. You can do the same. Writing will help bring you to an understanding. Give it a try. 53.What would be the best title for the passage? A.Way on How to Write B.Increase Your Brain Power Through Writing C.Brain Power Helps Improve Your Writing D.How to Start your Writing 54.According to the passage, writing can help you a lot EXCEPT ________. A.to increase your brain power B.to improve the ability to remember C.to develop your interest in study D.to strengthen the understanding of a topic 55.If a writer writes something, it means that he or she ______. A.has understood it very well C.wants to remember it in his or her mind B.needs to understand it better D.is testing his or her new ideas

56.The underlined sentence “you’re half-way there” in the fourth paragraph means that _______. A.you are already successful B.there’s a long way for you to go to reach your goal C.you are left wondering what to do D.you have been on the way to success
试卷第 11 页,总 17 页

57.Which of the following statements is true? A.Writing can cure people of their brain disease. B.People who can keep all thoughts in mind are more likely to succeed. C.Writing a book about one topic is the only way to understand it. D.The more you write, the more logical you will be. 【答案】 53.B 54.C 55.B 56.D 57.D 【解析】 53.主旨大意题。本文分析了写作在促进大脑的能力方面的作用。故选 B。 54.细节理解题。根据第二段的“you increase your brain power by exercising your explain power”、第三 段的“Another benefit of writing is that it helps you remember”、 及第四段的“write a letter to a friend about it, and you will understand it better”可知 C 项符合题意。 55.推理判断题。从第五段的“hey write about something because they want to understand it”可知,他们 是为了更好地理解它。 56.句意理解题。根据文章的主题可知,其意思是你已经走在了通向成功的途中。故选 D。 57.推理判断题。从第二段的“By putting thoughts into words, you are telling yourself the logic behind what you think, feel, or only partly understand”可知 D 项正确。 【备注】本文分析了写作在促进大脑的能力方面的作用。 第四部分:根据文章内容或首字母提示填空, 每空一词。 (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) Starting high school can be c place 59 58 for the students. Everyone is nervous and nobody knows the

he should go for classes. Thinking about making new friends might make you feel nervous,

too. But don’t worry. You are not alone. You are going to school with a group of students your age, and we have some a 60 to share. 61 deeply and find your voice. Don’t be afraid

1. In order to forget your fear, you should try to b to approach people, make an i

62 for yourself and start a conversation about something you have in

common. Sit in the middle of the classroom with as many new friends around you as possible. 2. Take 63 in some after-school activities that interest you and make friends in the club. If you 64 a club forces you to be

don’t join anything, you will be just going to class and then going home. J more social.
试卷第 12 页,总 17 页

3. No one likes a bad smell that could knock someone over. Take a s

65 every day, brush your

teeth and wash your hair. Try to make yourself look neat, whatever you wear. 4. Show 66 to people’s differences. It’s a good thing to have different friends with different

opinions because you can each share your own. 5. We all have been left out of something in our lives and this h 67 people’s feelings. Be

considerate of the people around you. If you see someone sitting alone, be nice and invite him or her to hang out with you. 【答案】 58.challenging 59.where 60.advice 61.breathe 62.introduction 63.part 64.Joining 65.shower 66.respect 67.hurts 【解析】 58.考查形容词。句意:对于学生来说,开始大学的学习可能是充满挑战性的,故用 challenging。 59.考查定语从句。句意:每个人都感到紧张不知道该到哪儿上课,此处 where 引导定语从句。 60.考查名词。句意:这里我们给你分享一些建议,故用 advice。 61.考查动词。句意:为了消除你的恐惧,你应该深呼吸,故用 breathe。 62.考查名词。句意:别担心与人接触,做个自我介绍然后开始你们有共同话题的谈话,故用 introduction。 63.考查动词短语。take part in “参加”。 64.考查动名词。句意:加入一个俱乐部会促使你参与社交,此处 Joining 动名词做主语。 65.考查名词。前文说没有人喜欢身上带有气味的人,所以此处要洗澡,take a shower “洗澡”。 66.考查动词。句意:要尊重别人的不同点,故用 respect。 67.考查动词。句意:这将伤害别人的感情,故用 hurts。 【备注】本文是一篇说明文。主要介绍了如何适应大学的生活。 第五部分:单词拼写(共 10 小题;每小题 0.5 分,满分 5 分) 68.As a loving man, Mr. Brown frequently d__________ money to the poor.
试卷第 13 页,总 17 页

【答案】donates 【解析】考查动词。句意:作为一位充满爱心的人,Brown 先生经常捐钱给穷人。 69.I express ___________ (满意)with the way you have handled the matter. 【答案】satisfaction 【解析】考查名词。句意:你处理这件事的方式,我表达了满意。

70.He studied abroad for some years, so he can speak English _________(流利)now. 【答案】fluently 【解析】考查副词。他在国外学习多年,所以现在她能流利的说英语。

71.A __________(非常好的)oil painting won the first prize at the local art fair. 【答案】splendid 【解析】考查形容词。句意:在当地的艺术展上,一幅精美的油画赢得了第一名。

72.The big company split(分裂)into two i____________ companies. 【答案】independent 【解析】考查形容词。句意:这家大公司分成了两家独立的公司。

73.The letter was not addressed to me but I opened it out of ________(好奇). 【答案】curiosity 【解析】略

74.There is now no p___________ that she will make a full recovery, so she feels sad. 【答案】possibility 【解析】考查名词。她没有可能完全恢复,所以她很伤心。

75.Researchers in this filed have made some important new ___________(发现). 【答案】discoveries 【解析】考查名词。这项领域的研究已经做出了一些重要的新发现。

76.He dived in to save the dog at the r_________ of losing his own life. 【答案】risk 【解析】考查介词短语。句意:他冒着生命危险拯救那条狗。
试卷第 14 页,总 17 页

77.The city has been p___________ by the waste from local factories. 【答案】polluted 【解析】考查被动语态。句意:这座城市已经遭受了当地工厂的废水污染。 第六部分:任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) As a saying goes, “If you have a good friend, your joys are doubled and your sorrows are halved.” Friends are a helping hand, a comforting shoulder to lean on, a patient ear to listen to you and most importantly, a warm and loving hug to embrace(拥抱)you. Man is a social animal by nature. We all need friends, as they are there for us when we need support, just as we are there for them whenever they need us. Therefore, it is necessary for you to know how to make friends. The first step is to open yourself up. If you want to make good friends, you should be able to share your thoughts and feelings with other people first. Only when you share something of yourself with others, can you begin making friends. When your friends open a conversation with you, they are usually expecting you to share information in return. That is to say, when you are in a conversation, you’d better express your own thoughts and feelings. If a conversation is one-sided, the person doing all the talking may think the other person is not interested in what he is saying. So, when talking with your friends, be sure that the conversation is a two-way street. One of the most important keys to building a solid friendship with other people is to listen to them — really listen. When your friends tell you something that happened to them or complain(埋怨)about a situation, they are usually not looking for agreement but just want to be heard. So don’t try to change their mind or solve their problems. Just let them know that you are listening to them. Respecting your friends is also important to keep your relationships healthy and strong. Looking at your friends while they are talking to you is one way to show your respect, as they will feel that what they are saying is important to you. Unconditional support and encouragement is one of the things which friends have. True friendship means offering a shoulder when they need it, crying with them when they are sad, and laughing with them when they are happy. Only in this way, can the tree of friendship last for a long time. The78) __________ of friendship ★ Friends make your happiness more and your sadness less. ★ Friends are always ready to79) __________ you. ★ Share your81) _____ and feelings with others. 80) __________ to make friends 82) __________ to Open yourself up ★ Always respond when your friends are talking to you. Don’t try to83) __________ their mind or solve

试卷第 15 页,总 17 页

your friends 84) __________ your friends Support and

their problems. Just listen. Have 85) __________ contact (接触) when talking to a friend. ★ Offer a shoulder when your friends are in 87) __________.

86) ______ your ★ Cry with them when they are sad, and laugh friends with them when they are happy.

【答案】 78.importance 79.help/ support 80.Ways/ How 81.thoughts 82.Listen 83.change 84.Respect 85.eye 86.encourage 87.need 【解析】
2 0 8 96 23

78.考查名词。根据后文“Friends make your happiness more and your sadness less.”(友谊会使你快乐 增多忧伤减少),所以此处应该是说友谊的重要性,故填 importance。 79.考查动词。句意:朋友总是打算帮助你,故填 help/ support。 80.考查名词或连词。根据后面“Open yourself up”可知此处是如何交友或交友的方法,顾填 Ways/ How。 81.考查名词。句意:和其他人分享你的想法和感受,故填 thoughts。 82.考查动词。根据后面“Always respond when your friends are talking to you.”可知此处是要倾听你的 朋友,故填 Listen。 83.考查动词。句意:不要尝试改变他的想法,故填 change。 84.考查动词。根据后面“Have eye contact(接触)when talking to a friend.”可知此处是要尊重朋友,故 填 Respect。 85.考查名词。句意:当和朋友谈话时候,要有眼睛的接触,故填 eye。

试卷第 16 页,总 17 页

86.考查动词。根据后面“Cry with them when they are sad, and laugh with them when they are happy. ” 可知此处是支持和鼓励朋友,故填 encourage。 87.考查介词短语。句意:当你的朋友需要时,提供给她一个肩膀,in need “在需要中”,故填 need。 【备注】本文是一篇说明文。主要讲了朋友的重要性以及如何交友。

第七部分:写作 (满分 15 分) 88.学校不但是我们上课的地方,也是我们度过青少年时代的地方。上学读书是我们每个人重要的 也是必不可少的经历。学校是什么样子并不重要,重要的是你是否努力学习。我们要全身心投入学 习。培养能力和学习功课同样重要。 School is not only a place where we attend class but also a place where we spend our whole youth. 【答案】 So going to school is an important and necessary experience for every one of us. It is not important what your school is like. What matters is whether you are going to study hard. We should devote ourselves to our study. Besides, developing our ability is as important as learning lessons. 【解析】略

试卷第 17 页,总 17 页



更多相关文章:
江苏省启东中学2016-2017学年高一上学期第次月考英语...
江苏省启东中学 2016-2017 学年第一学期第次月考 高一英语试题第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题...
江苏省启东中学2017-2018学年高一上学期第一次月考(10...
江苏省启东中学2017-2018学年高一上学期第一次月考(10月)英语试题 Word版含答案_高中教育_教育专区。江苏省启东中学 2017~2018 学年度第一学期第一次月考 高一...
2015-2016学年江苏省启东中学高一上学期期中考试英语试...
暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2015-2016学年江苏省启东中学高一上学期期中考试英语试题(附答案、原卷)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。2015-2016 学年江...
江苏省启东中学2015-2016学年高一上学期期中考试英语试...
江苏省启东中学2015-2016学年高一上学期期中考试英语试题 Word版含答案.doc_英语_高中教育_教育专区。江苏省启东中学 2015-2016 学年度第一学期期中考试 高一年级...
...省启东中学2017届高三上学期第一次月考英语试题解析...
【全国百强校】江苏省启东中学2017届高三上学期第一次月考英语试题解析(解析版) Word版含解析_语文_高中教育_教育专区。第一卷第一部分: 听力(共两节,满分 20 ...
江苏省启东中学2016-2017学年高一上学期第一次月考物理...
江苏省启东中学2016-2017学年高一上学期第一次月考物理试题_理化生_高中教育_教育专区。江苏省启东中学 2016~2017 学年度第一学期第一次月考 高一物理试卷考试...
...2016学年高一上学期第一次月考试题 英语 Word版缺答...
江苏省南通市启东中学2015-2016学年高一上学期第一次月考试题 英语 Word版缺答案.doc_英语_高中教育_教育专区。江苏省启东中学 2015-2016 学年度第一学期第一次...
江苏省启东中学2017-2018学年高一上学期第一次月考(10...
江苏省启东中学2017-2018学年高一上学期第一次月考(10月)英语试题_英语_高中教育_教育专区。江苏省启东中学 2017~2018 学年度第一学期第一次月考 高一英语试卷...
...2016学年高一上学期第一次月考试题 英语
江苏省南通市启东中学2015-2016学年高一上学期第一次月考试题 英语_英语_高中教育_教育专区。江苏省启东中学 2015-2016 学年度第一学期第一次月考 高一英语试卷 ...
江苏省启东中学2016-2017学年高一学期期中考试英语试题
江苏省启东中学 2016-2017 学年度第二学期期中考试 高一英语试卷 第 I 卷 (选择题 共 85 分)第一部分:听力(共两节, 满分20分) 命题人:施东群 第一节 听...
更多相关标签:

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图