9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> >>

2-雅思阅读判断题(1)


携手打造一站式留英通道
UKEC为申请英国留学的学雅教育学员提供专享优惠

雅思阅读判断题(1)

I. 做法
? ? ? ? ? ? 1. 准确理解题意 a) 语法主谓宾确定 b) 是否有好坏、优劣、快慢判断 c) 是否有极端词出现 d) 是否有比较 e) 是否有范围

? 1:定位,找出题目在原文中的出处。 :定位,找出题目在原文中的出处。 ? (1)找出题目中的定位词,最好先定位到原 文中的一个段落。 ? (2)从头到尾快速阅读该段落,根据题目中 的其它关键词,在原文中找出与题目相关的一 句或几句话。 ? (3)仔细阅读这一句话或几句话,根据解题 原则和规律,确定正确答案。 ? (4)要注意顺序性,即题目的顺序和原文的 顺序基本一致。

Ⅱ.原则和规律
? 1.True/Yes . ? 第一种情况:题目是原文的同义表达 ? 例1原文:Few are more than five years . ? 译文:很少有超过五年的。 ? 题目:Most are less than five years . ? 译文:大多数都小于五年。

? 例2 原文:Frogs are losing the ecological battle for survival, and biologists are at a loss to explain their demise. ? 译文:青蛙失去了生存下来的生态竞争能力, 生物学家不能解释它们的死亡。 ? 题目:Biologists are unable to explain why frogs are dying. ? 译文:生物学家不能解释为什么青蛙死亡。

? 例3原文:Food production has kept pace with soaring populations mainly because of the expansion of artificial irrigation systems that make possible the growth of 40% of the world’s food.(剑7TIP2) ? 译文:食品供应能跟上人口剧增主要是由于人 工灌溉系统的增长使得世界粮食产量提高了 40%。 ? 题目:Feeding increasing populations is possible due primarily to improved irrigation system. ? 译文:改良后的灌溉系统使我们得以养活越 来越多的人口。

总结
? ? ? ? A)肯定=双重否定或正话反说 他长得很难看=他长得没有攻击性 B)同义词或同意短语 长得很难看=长得很抽象=长得很爱国=长 得很敬业=长得很提神=长得很像车祸现 场

? calculate, count, compute ? call, summon, send for ? cautious, attentive, prudent, careful ? cause, reason, excuse ? cease, pause, stop, halt, quit

? center, middle, heart, core, midst ? certainly, naturally, of course, surely ? certainty, assurance, conviction ? change, alter, vary, convert, modify, transform, turn

? 第二种情况: ? 题目是根据原文中的几句 话做出推断或归纳。

※避免自行推理或过度推理

? 例1 原文:Compare our admission inclusive fare and see how much you save. Cheapest is not the best and value for money is guaranteed. If you compare our bargain Daybreak fares, beware---most of our competitors do not offer an all inclusive fare. ? 译文:比较我们包含的费用会看到你省了很多钱。 最便宜的不是最好的。如果你比较我们的价格,会 发现绝大多数的竞争对手不提供一揽子费用。 ? 题目:Daybreak fares are more expensive than most of their competitors. ? 译文:Daybreak的费用比绝大多数的竞争对手都昂 贵。

competitors

Inclusive money

cheapest

Not best

Not guaranteed

More expensive

better

guaranteed

? 例2原文:For example, it has been demonstrated that rapid response leads to a greater likelihood of arrest only if responses are in the order of 1-2 minutes after a call is received by the police. When response times increase to 34 minutes---still quite a rapid response---the likelihood of an arrest is substantially reduced. ? 译文:例如,只有反应时间在警察接到电话之后1-2分 钟,快速反应才会使抓住罪犯的可能性更大。当反应 时间增加到3-4分钟,仍然是非常快的反应,抓住罪犯 的可能性就 实质性的降低。 ? 题目:A response delay of 1-2 minutes may have substantial influence on whether or not a suspected criminal is caught. ? 译文:1-2分钟的反应延迟会对嫌疑犯是否被抓住产生 实质性的影响。

Rapid response
1-2min 3-4min

a greater likelihood of the likelihood of an arrest arrest is substantially reduced.

? 剑七T2P3: ? 原文:When the project began, Makete District was vertually totally isolated during the rainy season. ? 题目:32. Prior to the start of MIPTP the 32. Makete district was almost inaccessible during the rainy season. ? totally isolated=inaccessible

? 原文: Interesting facts regarding transport were found: 95% was on foot; 80% was within the locality; and 70% was related to the collection of water and firewood and travelling to grinding mills. ? 题目:34 The survey concluded that onefifth or 20% of the household transport requirement as outside the local area.

剑七T3P1
? 原文:Whereas prehistoric man had no exposure to urban lifestyles – the forcing house of intelligence – the evidence suggests that ants have lived in urban setting for … ? 题目:2. City life is one factor that encourages the development of intelligence.

? 原文:Research conducted at Oxford, Sussex and ZOrich Universities has shown that when desert ants return from a foraging trip, they navigate by integrating bearings and distances, which they continuously update in their heads. ? 题目:4. Some ants can find their way by making calculations based on distance and position.

剑七T2P3
? 原文:At the same time, forests provide raw materials for human activities through their constantly renewed production of wood. ? 题目:29. Forests are a renewable source of raw material.

? 1.Global Water Crisis ? According to a report released by the World Water Organization (WWO), two-thirds of the world’s population will be facing water shortages by 2025. The report states that the world’s water supply is not keeping pace with demands being made upon it—consumption rose six-fold between 1900 and 1995, more than twice the rate of population growth. The report also says that while most wealthy countries will cope with falling water supplies due to efficient water management, poorer countries will suffer on a huge scale, making it even harder for them to escape poverty.

? 1. Giving the water crisis high priority at the World Summit on Sustainable Development in 2002. ? 2. Increasing investment in water supply sanitation and water resources to ensure that the basic needs of poorer communities are met before the luxury needs of the wealthy.

? The WWO says the scale of the crisis is such that the world will increasingly witness a new phenomenon, “water refugees”— millions of people being forced to leave their homes in search of clean water. Chronic water shortages are already being experienced around the world. Lake Chad in Africa, which provides water to 20 million people in six countries, has shrunk by 95% in the past 38 years. Twothirds of China’s cities are facing severe water shortages and Delhi in India is predicted to run out of groundwater by 2015 at current usage rates.

? 3. Increasing efforts to meet commitments to reduce greenhouse gas emissions by 5% by 2012.

? The world’s water supplies are stretched to the limit due to escalating populations, rising agricultural use, poor management and the effects of global warming. Consequently the WWO is urging governments and institutions to take urgent action by:

? 4. Reintroducing traditional methods of water conservation in poorer countries. For example, water harvesting could significantly help to meet India’s water needs if land was set apart for rainfall collection.

2. Water is our most essential and basic requirement. Although water has been successfully harnessed for ? 1. Lack of water energy, irrigation and industry, we are increasingly regulation, management paying a high cost for it as people in poorer and investment by countries die from lack of a fresh, regular supply. governments in poorer Worldwide water shortages will begin to threaten countries. food production in many countries too. By 2025 the amount of water needed for food production around ? 2. Global warming the world will rise by 50%, due to population which causes deserts to growth and higher standards of living. Poorer expand, rivers to dry up, countries will face having to choose between using droughts to intensify water for crop irrigation or domestic and industrial and melting of the polar use. Consequently many may be forced to risk the ice caps which may lead vagaries of international markets by importing to the intrusion of salt food. For the 1.3 billion people who live on $1 a water into freshwater day or less, high grain prices could quickly become supplies. life threatening.

? Water is our most essential and basic requirement. Although water has been successfully harnessed for energy, ? 3. Unsustainable irrigation and industry, we are increasingly use of groundwater paying a high cost for it as people in which occurs in poorer countries die from lack of a fresh, every continent regular supply. Worldwide water shortages except Antarctica. will begin to threaten food production in many countries too. By 2025 the amount of water needed for food production around the world will rise by 50%, due to population growth and higher standards of living. Poorer countries will face having to choose between using water for crop irrigation or domestic and industrial use. Consequently many may be forced to risk the vagaries of international markets by importing food. For the 1.3 billion people who live on $1 a day or less, high grain prices could quickly become life threatening.

? The world’s water supplies are stretched to the limit due to escalating populations, rising agricultural use, poor management and the effects of global warming. Consequently the WWO is urging governments and institutions to take urgent action by:

? 4. Reintroducing traditional methods of water conservation in poorer countries. For example, water harvesting could significantly help to meet India’s water needs if land was set apart for rainfall collection.


赞助商链接

更多相关文章:
雅思阅读专项突破-判断题技巧系列讲解之一(Yes-True型)...
雅思阅读专项突破-判断题技巧系列讲解之一(Yes-True型)_雅思阅读_英语考试_外语学习_教育专区。智课网 IELTS 备考资料 雅思阅读专项突破:判断题技巧系列讲解之一(...
雅思阅读例题(1)
80天雅思阅读day 1,2 29页 免费 1 unit13雅思阅读 44页 免费 雅思阅读词汇[1] 5页 免费 雅思阅读练习题(1) 4页 免费 攻克雅思阅读 1 7页 免费 ...
雅思阅读中常见问题汇总(一)
雅思阅读中常见问题汇总(一)_英语考试_外语学习_...雅思阅读中常见问题:请推荐几个好的练习阅读的...老外的想法有很大的差 异,怎样才能提高这类题的...
2015年1月31日雅思阅读真题与解析
2015年1月31日雅思阅读真题与解析_英语考试_外语学习...部分答案: 判断题 1. Scientists like to do ...C9T4P3 The Developmentof Museum Passage 2 题材:...
剑桥雅思9真题及解析Test1阅读
剑桥雅思9真题及解析Test1阅读_英语考试_外语学习_...判断题 TRUE/FALSE/NOT GIVEN 解析: 判断题一般都...1. 定位词/关键词 原文定位 题解 答案 2. ...
剑桥雅思10Test1阅读真题解析
剑桥雅思10Test1阅读真题解析_英语考试_外语学习_教育专区。智课网 IELTS 备考...第 大题是 T/F/NG 判断题 7 题,判断题中 TRUE 和 FALSE 数量通常对等...
2014年雅思阅读模拟试题及答案解析(1)
2014年雅思阅读模拟试题及答案解析(1)_英语考试_外语学习_教育专区。Sleep ...2. The woman’s obesity problem wasn’t resolved until she stopped taking...
剑桥雅思7阅读解析test2passage1
很多烤鸭会想到剑桥雅思,小马小编带来剑桥雅思 7 阅读解析 test2passage1 内容,一起看看。 剑桥 雅思 7 阅读解析 test2passage1 名师点题剑桥雅思 7 阅读: ...
雅思考试真题回忆2013.1.19 (2)
2页 5财富值 经典雅思真题 24页 免费 雅思阅读真题精选3 6页 免费如要投诉违规...…… acidity 15-20 地图题:一个人介绍自己家的花园,讲述了六种植物对应的...
剑桥雅思9阅读真题及解析-Test1Passage3
剑桥雅思9阅读真题及解析-Test1Passage3_英语考试_...答案 (the)dolphins Questions 31-33 题型:判断题 ...利用 step 2 末尾的 sea turtles 定位,题干中的 ...
更多相关标签:

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图