9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> 数学 >>

高新一中九年级2014-2015第一学期期末试卷


2014-2015 高新一中九年级第一学期期末试卷 英语
第 I 卷(选择题 共 70 分) 听力部分(共 15 分) I. 听对话,选答案。 (共 10 小题,计 5 分) 第一节:听下面 10 段对话,每段对话后有一个问题,读两遍。请根据每段对话 的内容和后面的问题,从所给的三个选项中选出最恰当的一项。 1. A. On the table. 2. A. Serious movies. 3. A. Korea. 4. A. To a hospital. 5. A. The river. 6. A. Linda. 7. A. Physics. 8. A. In a post office. 9. A. Two. 10. A. Her friends. B. Her grandparents. C. Her parents. B. Three. C. Four. B. In a bookstore. C. In a restaurant. B. History. C. Math. B. Alice. C. Cindy. B. The swimming pool. C. I don?t know. B. To a bookshop. C. To a museum. B. Japan. C. Mexico. B. Sad movies. C. Interesting movies. B. Beside the table. C. Near the table.

第二节:听下面两段对话,每段对话后有一个问题,请根据每段对话的内容和后 面的问题,从所给的三个选项中选出最恰当的一项。每段对话读两遍。 (共 5 小

题,计 5 分) 听第一段对话,回答第 11 和第 12 小题。 11. (1) Who is the woman? A. A passenger. 12. (2) When will the man be able to get on the train? A. In an hour. B. In a few minutes. C. In half an hour. B. A ticket seller. C. The man?s friend.

听第二段对话,回答第 13 至第 15 小题。 13. (1) What is the kitchen like? A. Beautiful. 14. (2) What color is Jane?s bedroom? A. White. 15. (3) Which of the following is true? A. The living room is not very big. B. Jane?s bedroom is downstairs. C. The garden is beautiful. II. 听短文,选答案。 (共 5 小题,计 5 分) 本题你将听到一篇短文,读两遍,请从每个小题的三个选项中,选出正确答案。 16. (1) Where are they staying? A. In a cheap hotel. B. In an expensive hotel. C. A house near the sea. 17. (2) What will the weather be like? A. Rainy. B. Windy. C. Cloudy. B. Blue. C. Pink. B. Small. C. Big.

18. (3)What will they do in the afternoon? A. Go trekking. 19. (4) Where are they going to visit? A. An apple farm. 20. (5) What is the tour guide?s telephone number? A. 81596782. B. 81593683. 笔试部分(共 55 分) III. 单项选择(共 20 小题,计 20 分) 本题共有 20 个小题,请从每个小题的四个选项中,选出一个最佳答案。 21. My aunt is a writer. She ____ ten books since 2003. A. writes B. wrote C. will write D. has written C. 81596832. B. Some fishing villages. C. A chicken farm. B. Go swimming. C. Go hiking.

(时态)根据时间状语 since 2003 可知,句子应用现在完成时态。故选 D。 22. Sorry, I don?t make it ____ when and where we will take the exams. A. clear B. clearly C. clearer D. more clearly

(形容词的用法)make it 后接形容词做补语;根据句意可知选 A。 23. “APEC blue” is a popular phrase ____ is used to describe the blue sky in Beijing during the APEC week in 2014. A. it B. who C. which D. /

(定语从句)根据句子结构可知,此句是含有定语从句的主从复合句,先行词为 物,关系词应用 which。故选 C。 24. I think your advice is of great value to me and it?s worth ____. A. to take B. taking C. to be taken D. taking it

(固定搭配、指示代词)be worth doing sth.意为“值得做某事” ,排除 A、C 两 项;前半句中有 advice,其后省略 advice,避免重复。故选 B。 25. First impressions are very important. After all, you never get ____ second chance to make ____ first impression. A. a; the B. the; the C. a; a D. the; a

(冠词) “a/an+序数词”表示“又一,再一” ,此处表示“第二次机会” ,排除 B、 D 两项;第二空表示“留下第一印象” ,此处是泛指,应用不定冠词 a。故选 C。 26. Susan ____ watching Sherlock at home on the computer ____ going shopping with her parents during weekends. A. preferred; to B. would rather; than C. liked; better D. liked; than

(词义辨析) prefer doing A to doing B 意为“比起做 B 更喜欢做 A” ;would rather do A than do B 意为“宁愿做 A 而不愿意做 B” ,没有 C、D 两项的搭配;且根 据空后的动名词可知选 A。 27. We shouldn?t look down upon disabled people. Instead, they should ____. A. look after well C. be looked after well B. be taken good care D. take good care of

(词义辨析、被动语态)look after 意为“照顾得好” ;take care 意为“小心” ;take care of 意为“照顾” 。根据句意可知,此处表示“照顾” ,排除 B 项;残疾人应 该是被照顾,应用被动语态。故选 C。 28. Please remember ____ the teacher said. A. that B. what C. which D. if

(宾语从句)根据句子结构可知,此句是含有宾语从句的主从复合句,且连接词 在从句中做宾语,应用 what。故选 B。 29. ____ Mary ____ Jack is listening to the report carefully, because they are both interested in it very much.

A. Neither; nor

B. Either; or

C. Both; and

D. Not only; but also

(词义辨析) neither…nor… 意为“既不??也不??” ; either…or… 意为“或 者??或者??” ;both…and…表示“两者都” ;not only…but also…意为“不 但??而且??” 。根据后半句“他们都对它很感兴趣”可知排除 A、B 两项; 又由谓语动词 is 可知应选 D。 30. I?m sorry ____ of you have watched ____. That?s why you failed the experiment. A. none; carefully enough C. nobody; carefully enough B. none; enough careful D. nobody; enough careful

(不定代词、 副词的用法) 根据空后的 of 可知第一空填 none,排除 C、 D 两项; 第二空修饰其前的动词 watch,应用副词形式。故选 A。 31. —Could you get to the airport before 3 o?clock? —____. I?m still at the meeting then. A. I think so B. Yes, I could C. I?m afraid so D. I?m afraid not

(交际用语)A 项意为“我也这样认为” ;B 项意为“是的,我可以” ;C 项意为 “恐怕是这样” ;D 项意为“恐怕不是这样” 。根据对话内容可知选 D。 32. Our teacher says ____ I spend time playing computer games, ____ my school lessons will be. A. the more; the better C. the more; the more B. the less; the better D. the less; the more

(形容词的比较级) “ the+ 形容词的比较级 … , the+ 形容词的比较级 … ”意为 “越??就越??” ;根据句意可知,第一空应用 little 的比较级 less,第二空应 用 good 的比较级 better。故选 B。 33. Your father is coming back home from HK. What present ____ for your birthday? A. you expect he has got C. do you expect he has got B. you hope him to get D. do you hope him to get

(疑问句)此处用 do you expect 做插入语,位于疑问句的疑问词之后,其他部 分用陈述语序。故选 C。 34. ____ awake, he finished a cup of coffee and ordered ____. A. To stay; the other C. Stay; another B. To stay; another D. Stay; the other

(非谓语动词、 词义辨析) 根据句意可知, 第一空用动词不定式表目的, 排除 C、 D 两项。the other 表示“两者中的另一个” ;another 表示“三者或三者以上中任 意的另一个” ,表泛指,此处没有明确指两杯咖啡,故选 B。 35. Books are made ____ paper and paper is made ____ wood. A. from; of B. from; into C. into; from D. of; from

(词义辨析)be made of 意为“由??制成” ,能看出原材料;be made from 意为 “由??制成” ,看不出原材料。根据句意可知选 D。 36. ____ of his time ____ been spent on studies every day. A. Four-fifths; has C. Four-fifth; has B. Four-fifths; have D. Four-fifth; have

(分数的表达法、 主谓一致) 分数的表达规则是: 分子用基数词, 分母用序数词, 若分子大于一,分母加-s; “五分之四”表示为 four-fifths,排除 C、D 两项;主 语 time 是不可数名词,谓语动词应用单数形式。故选 A。 37. —Where is North Korea? —It lies ____ the northeast of China. A. on B. to C. in D. at

(词义辨析、常识)lie on/in/to 均表示“位于” 。lie on 表示两地相接;lie in 表示 一个地方在另一个地方之内;lie to 表示两地相离。根据常识可知,朝鲜和中国 相离,应用介词 to。故选 B。 38.

—Look at that lady in blue there! ____ it be Miss Young? —No, it ____ be her. She already left for Europe this morning. A. Must; can?t B. Can; may not C. May; mustn?t D. Can; can?t

(情态动词)must 意为“肯定” ,表示肯定推测;can 意为“可能” ,常用于否定 句和疑问句中,表示否定推测;may 意为“可能” 。根据句意可知选 D。 39. It was such an ____ moment that I don?t know ____. A. embarrassing; how to say C. embarrassing; what to say B. embarrassed; what to say D. embarrassed; how to say it

(词义辨析)embarrassing 意为“令人为难的” ,常修饰物;embarrassed 意为“尴 尬的” ,常修饰人;根据空后的 moment 可知排除 B、D 两项。第二空做 know 的 宾语,what 为疑问代词,可直接做宾语,而 how 是副词,做宾语时,其后需加 it。故选 C。 40. He made a mistake, but then he took action to change the situation ____ it got worse. A. unless B. when C. before D. after

(连词) unless 意为 “除非” ; when 意为 “当??时” ; before 意为 “在??之前” ; after 意为“在??之后” 。根据句意可知选 C。 IV. 完形填空(共 10 小题,计 10 分) 阅读下面一篇短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案, 使短文连贯完整。 I was a single parent of four small children, working at a low-paid job. Money was always not enough, but we had a room to live in, food on the table, and clothes on our backs. Not knowing we were poor, my kids just thought I was __(1)__. I?ve always been glad about that. It was Christmas time, and although there wasn?t money for a lot of gifts, we planned to celebrate with a family party. But the big excitement for the kids was the fun of Christams __(2)__. They planned weeks ahead of time, asking __(3)__ what they wanted for Christams. Luckily, I had saved ﹩120 for __(4)__ to share by all five of us.

The big day arrived. I gave each kid a twenty-dollar bill and reminded them to look for gifts of about four dollars each. Then everyone scattered (散开). We had two hours to shop; then we would __(5)__ back at the “Santa?s Workshop”. Driving home, everyone was in high Christmas spirits, __(6)__ my younger daughter, Ginger, who was usually quiet. She had only one small, flat bag with a few candies—fifty-cent candies! I was so angry, but I didn?t say anything __(7)__ we got home. I called her into my bedroom and closed the door, __(8)__ to be angry again. This is what she told me. “I was looking around thinking of what to buy, and I stopped to read the little cards on the ?Giving Trees.? One was for a little girl, four years old, and all she __(9)__ for Christmas was a doll. So I took the card off the tree and bought the doll for her. We have so much and she doesn?t have anything.” I never felt so __(10)__ as I did that day. (1) A. kind B. busy C. strict D. tired

(词义辨析、 逻辑推理) kind 意为 “仁慈的, 亲切的” ; busy 意为 “繁忙的” ; strict 意为“严厉的” ;tired 意为“累的” 。根据下文尽管他们没有钱,但还是计划要庆 祝圣诞节,因此孩子们认为“我”很亲切。故选 A。 (2) A. shopping B. traveling C. parties D. greetings

(词义辨析、逻辑推理)shopping 意为“购物” ;traveling 意为“旅行” ;party 意为 “聚会” ; greeting 意为 “打招呼” 。 根据下文 “…asking __(3)__ what they wanted for Christams.”可知,对孩子们来说激动的是圣诞购物的乐趣。故选 A。 (3) A. others B. each other C. one by one D. any other

(词义辨析)others 意为“其他的人或物” ;each other 意为“各自” ;one by one 意为“一个接一个地” ;any other 意为“任何其他的” 。此处表示“问他们各自想 要什么” 。故选 B。 (4) A. toys B. clothes C. presents D. food

(词义辨析、逻辑推理)toy 意为“玩具” ;cloth 意为“衣服” ;present 意为“礼 物” ; food 意为 “食物” 。 结合下文 “I gave each kid a twenty-dollar bill and reminded them to look for gifts of about four dollars each.”可知,此处表示“为我们所有五

个人买礼物” 。故选 C。 (5) A. get B. come C. move D. meet

(词义辨析)get back 意为“回来,返回” ;come back 意为“回来” ;move back 意为“退缩” ;meet back 意为“回见” 。根据上下文可知,此处表示回来在 Santa?s Workshop 见。故选 D。 (6) A. including B. besides C. except D. beside

(词义辨析)including 意为“包括” ;besides 意为“除了(还有) ” ;except 意为 “除去” ;beside 意为“在……旁边” 。结合文意可知此处表示“每个人的圣诞热 情都很高,除了我的小女儿” 。故选 C。 (7) A. since B. after C. while D. until

(连词) since 意为 “自从” ; after 意为 “在……之后” ; while 意为 “当……时候” ; until 意为“直到” 。此处表示“直到我们回家,我也没有说什么” 。故选 D。 (8) A. waiting B. ready C. hoping D. afraid

(词义辨析)wait 意为“等待” ;ready 意为“准备” ;hope 意为“希望” ;afraid 意为“害怕” 。此处表示“关上门,准备再一次生气” 。故选 B。 (9) A. wanted B. did C. got D. played

(词义辨析) want 意为 “想要” ; do 意为 “做” ; get 意为 “得到” ; play 意为 “玩” 。 此处表示“小女孩圣诞想要一个玩具娃娃” 。故选 A。 (10) A. angry B. rich C. patient D. bitter

(词义辨析、逻辑推理)angry 意为“生气的” ;rich 意为“富有的” ;patient 意 为“耐心的” ;bitter 意为“苦的” 。根据女儿对自己母亲的解释可知,此处表示 “我从来没有那天觉得如此富有” 。故选 B。 V. 阅读理解(共 20 小题,计 25 分) 第一节:阅读下面一篇短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“A” 表示,不符合的用“B”表示。 (共 5 小题,计 5 分) A London, May 5, 2003 Emma Richard of Britain has become the first woman and the youngest person to finish the Around Alone, which is a round-the-world sailing race. The journey started in New York last September and went east around South Africa to New Zealand. It crossed the Pacific Ocean and went around South America,

ending up yesterday in Rhode Island, the smallest state in America. In the end, the trip covered over 46,000 kilometers. The same sea route was taken in the past by many famous travelers who wanted to learn about the world. Emma, a 1996 graduate of the University of Glasgow, finished the race at the age of twenty-eight. The race requires competitors to sail alone. Emma said that actually it was very difficult to be all by herself for such a long time even though she?s really into sailing. Her worst moment was when she had to climb the high mast (船栀) in a bad storm to fix some broken parts. She sailed hundreds of kilometers away from land and the wind was blowing very hard. Only her strong willpower kept her going to make it all the way. These days, Emma is happy to be home with her parents and sleep in a bed that stays still. 51. (1) The first paragraph is mostly about the smallest state in America. (逻辑推理)根据第一段“…Emma Richard of Britain has become the first woman and the youngest person to finish the Around Alone, which is a round-the-world sailing race.” 可知, 本段主要讲独自航行环游世界的比赛。 此句话错误, 故填 B。 52. (2) Emma sailed alone around the world. (细节理解)根据第二段“The race requires competitors to sail alone. Emma said that actually it was very difficult to be all by herself for such a long time even though she?s really into sailing.”可知,Emma 独自航行环游世界。此句话正确,故填 A。 53. (3) The trip took ten months. (逻辑推理)根据第一段“The journey started in New York last September and …, ending up yesterday…”及文章开头报告时间“May 5, 2003”可知,从去年的九 月开始,到第二年的五月结束,总共有八个月。故填 B。 54. (4) Emma succeeded because she had received a good education in a university. (细节理解) 根据第二段 “Only her strong willpower kept her going to make it all the

way.”可知,Emma 强大的意志力使她坚持到最后。此句话错误,故填 B。 55. (5) Emma is the first woman to finish Around Alone. (细节理解)根据第一段“…Emma Richard of Britain has become the first woman and the youngest person to finish the Around Alone,…”可知,她是第一个完成独自 航行环游世界的女人。此句话正确,故填 A。 第二节:阅读 B、C、D、E 四部分内容,从各小题所给的四个选项中选出能回 答所提问题或完成所给句子的一个最佳答案。 (共 15 小题,计 20 分) (B、C、D 三篇共 10 小题,计 10 分,E 篇共 5 小题,计 10 分) B Traveling by subway can be quite an adventure. It ?s hard to find your way in the crowded space. People race to get a seat. And oh, watch out for that girl who is holding a cup of hot coffee! To deal with these problems, New York City has taken action. It has asked people to take off their backpacks on the subway from January 2015. Also, riders are told not to spread their legs beyond their hips (臀部) to take up two, or even three, seats. New signs in stations say: “Manners make a better ride.” All countries have rules for subway riders to follow. The most common one is no eating or drinking on the subway. Washington D.C. in the US, Brussels in Belgium (比利时), and Wuhan and Shanghai in China all have this rule. There are some interesting rules, too. New Delhi has stopped drunk people from taking the subway since May, 2013. Paris, France suggests that passengers shouldn?t play music too loudly through headphones or stare (注视) for a long time at women. No matter whether your city has the same rules or not, it?s always good to mind your manners on the subway. Don?t take off your shoes, speak loudly, or eat food that has a strong smell. And always give your seat to anyone in need. 56. (1) What are bad manners on the subway according to the passage? A. Speak loudly. C. Hold a cup of hot coffee. B. Eat smelly food. D. All the above.

(细节理解)根据第一段“…watch out for that girl who is holding a cup of hot coffee!”和最后一段“Don?t take off your shoes, speak loudly, or eat food that has a strong smell.”可知,应选 D。 57. (2) Why travelling by subway can be quite an adventure? A. It?s hard to find one?s way in the crowded space. B. There aren?t any rules on the subway. C. Subway riders take up too many seats. D. All people on the subway have bad manners. (细节理解)根据第一段“Traveling by subway can be quite an adventure. It?s hard to find your way in the crowded space.” 可知, 乘坐地铁旅行是一个相当大的冒险, 并且在拥挤的空间中很难找到自己的路。故选 A。 58. (3) The most common rule on the subways in most countries is ____. A. to take off backpacks B. no eating or drinking C. not to spread their legs beyond their hips D. to give seats to anyone in need (细节理解)根据第二段“The most common one is no eating or drinking on the subway.”可知,大多数国家在地铁上的最常见的规定是不能吃喝。故选 B。 C A Tale of Two Cities is set in London and Paris in the 1780s. It is a dangerous time to be in France. A Frenchman returns to Paris from London to try to save his friend; and an Englishman gives his life to save them both. It?s an exciting and very sad film. 134 minutes, 9:00 p.m. Every day except Friday. The village is set in a small 19th century community near old woods full of spirits. The spirits are friendly until a young man called Phoenix goes too close to them. Then they get angry. It?s a film which makes it hard for you to sleep at night! 107 minutes, 5:30 and 7:30 p.m. Fridays only.

London Love Story in a quiet street in London, a lonely boy meets a lonely girl who changes his life. But they both have a sad secret. This is about two young people who learn to love life. 92 minutes, 4:00 and 8:15 p.m. Every day. The Men Who Came from Mars set in the 22nd century, somewhere in the USA, men called Martians, from the planet Mars, have taken over the earth because humans have let it become too polluted. Now humans have to do what the Martians say. This is a good film which makes you think about the future of our world. 100 minutes, 7:45 p.m. Mondays only. 59. (1) Which film will tell you about French history? A. A Tale of Two Cities. C. London Love Story. B. The village. D. The Men Who Came from Mars.

(逻辑推理)结合文章内容可知,只有第一部电影是与法国有关系的。故选 A。 60. (2) Which type of film is the film London Love Story? A. Historical adventure. C. Romantic comedy. B. Science fiction. D. Thriller.

(逻辑推理)根据第三部电影的内容可知,讲述的是浪漫的爱情故事。故选 C。 61. (3) Tom is a student major in astronomy. He may most probably want to see ____. A. A Tale of Two Cities C. London Love Story B. The village D. The Men Who Came from Mars

(逻辑推理)题干前半句表示“Tom 是主攻天文学的学生” ,则他可能看与其专 业相符的电影。故选 D。 D Two patients were sitting on a hospital bed. One man was allowed to sit up in his bed for an hour each afternoon. His bed was next to the room?s only window. The other man had to spend all his time flat on his back. The men talked for hours. Every afternoon the man by the winow would describe to his roommate all the

things he could see outside the window. The other man loved these moments. It was only then that he could “see” the outside world. The window overlooked (俯瞰) a park with a lovely lake. Couples walked arm in arm. Big old trees dotted the landscape. The beautiful city skyline could be seen in the distance. However, one morning the nurse discovered that the man next to the window had died. Soon the body was taken away. After an hour, the other man asked if he could be moved next to the window. Slowly, the man propped (支撑) himself up to take his first look at the world outside. It faced a blank wall. The man asked the nurse why the other man would lie. The nurse responded that the man was blind. She said: “Perhaps he just wanted to encourage you.” Today will never come again. Be a friend. Encourage someone. Take time to care. Let your words heal (治愈) and not hurt. 62. (1) Which of the following is TRUE according to the story? A. The man by the window was a dishonest man. B. The man by the window had a great view from the window. C. The two men didn?t get along well with each other. D. The other man enjoyed the moments when his roommate described the outside world. (细节理解)结合文章内容可知,靠窗的老人为了鼓励自己的朋友而撒了谎,A 项错误;根据第三段“The nurse responded that the man was blind.”可知,靠窗的 老人是个盲人,B 项错误;根据第二段“Every afternoon the man by the winow would describe to his roommate all the things he could see outside the window. The other man loved these moments.”可知,两位老人的关系很好,C 项错误,D 项正 确。故选 D。 63. (2) In fact there was ____ outside the window of the room. A. a lovely lake C. a beautiful park B. a blank wall D. some big old trees

(细节理解)根据第三段“It faced a blank wall. The man asked the nurse why the other man would lie. The nurse responded that the man was blind.”可知,房子窗户 的外面是一面空白的墙。故选 B。 64. (3) What do we know about the man by the window from the story? A. He was full of imagination and love for life. B. He enjoyed the better position in the room. C. He was pleased with the view outside the window. D. He must have been very sorry for lying to his roommate. (逻辑推理)根据靠窗老人鼓励同伴的话可知,他是一个对生活充满想象和爱的
人。故选 A。

65. (4) The title (标题) of this story can be ____. A. Two patients C. The hospital wall B. The beautiful world D. Encourage someone

(主旨大意)根据文中所讲故事和最后一段“Be a friend. Encourage someone.” 可知,成为朋友,并且鼓励他。故选 D。 E The name of the hurricanes (飓风) is chosen from a list of names in alphabetical order (依字母顺序的). Female and male names are chosen alternatively (交替地). For example, the first hurricane of the year will be called “Alexandra”, the second “Bernard”, the third “Catherine”, etc. When newspapers and radios describe the damage caused by a hurricane named Hazel, girls names Hazel are probably teased (取笑) by their friends. To keep out of trouble, the Weather Bureau says, “Any resemblance between hurricane names and the names of particular girls is purely accidental (偶然的)”. Some women became angry because hurricanes are given their names, but many other women are proud to see their names make headlines. They don?t even care that they are the names of destructive (有破坏性的) storms. Because more women seem to like it than dislike it, the Weather Bureau has decided to continue using girl?s

names for hurricanes. In some ways a hurricane is like a person. After it is born, it grows and develops, then becomes old and dies. Each hurricane has a character of its own. Each follows its own path through the world, and people remember it long after it has gone. So it is natural to give hurricanes names, and to talk about them as if they were alive. 66. (1) The underlined word “resemblance” probably means ____. A. sameness B. difference C. trouble D. success

(词义猜测、词义辨析)sameness 意为“千篇一律,相同” ;difference 意为“差 异” ;trouble 意为“麻烦” ;success 意为“成功” 。根据第二段内容可知,此处表 示“飓风的名字和女孩儿名字之间的相同是偶然的” 。故选 A。 67. (2) What happens to girls named Hazel according to the passage? A. They suffer from hurricanes. B. The Weather Bureau looks for them. C. Others often make fun of them. D. They can?t find a boyfriend. (细节理解) 根据第二段 “When newspapers and radios describe the damage caused by a hurricane named Hazel, girls names Hazel are probably teased (取笑) by their friends.”可知,名叫 Hazel 的女孩很可能被她们的朋友取笑。故选 C。 68. (3) According to the passage, which is more reasonable? A. Some women feel unhappy because hurricanes are given their names. B. A lot of women complain of the Weather Bureau. C. Many women want to be known. D. All the hurricanes are caused by women. (细节理解) 根据第三段 “Some women became angry because hurricanes are given their names, but many other women are proud to see their names make headlines.”可 知 A 项更为合理。故选 A。 69.

(4) Public opinions make the Weather Bureau ____. A. consider the disagreement of some women B. go on naming hurricanes after women C. name hurricanes after men D. look for a new method to name hurricanes. (细节理解)根据第三段“Because more women seem to like it than dislike it, the Weather Bureau has decided to continue using girl?s names for hurricanes.”可知,因 为更多的妇女好像更喜欢这样, 因此 Weather Bureau 决定继续用女孩儿的名字为 飓风命名。故选 B。 70. (5) It is natural to give hurricanes names because ____. A. they become old and die B. all of them should be remembered C. each hurricane has its own day to come D. each hurricane has its own character (细节理解)根据文章最后一段“Each hurricane has a character of its own. …So it is natural to give hurricanes names, and to talk about them as if they were alive.” 可知, 应选 D。 第 II 卷(选择题 共 40 分) VI. 完成句子:根据所给汉语意思,用单词或短语完成下列英文句子。 (共 5 小 题,计 5 分) 71. 下雨天,我宁愿待在家里读书。 ________, I?d rather stay at home and read books. (介词短语、单词拼写)表示“在具体某一天”用介词 on; “雨天”用英语表示 为 rainy days;特指下雨天用冠词 the。故填 On the rainy days。 72. 我希望找到一个可信任的朋友。 I hope to find a friend who is ________.

(形容词的用法、单词拼写)系动词后跟形容词做表语; “可信任的”用英语表 示为 believable。故填 believable。 73. 我们学校旁边过去是一个小学。 The place next to our school ________ a primary school. (固定搭配、单词拼写)used to do 表示“过去常常” ,指过去习惯性的动作或状 态,但如今已不存在;根据句意及空后的名词可知,应填 used to be。 74. 《亲爱的》是我看过的最感人的电影之一。 The movie named Dear is ________ I have ever seen. (形容词的最高级、名词的数、单词拼写) “one of+形容词的最高级+名词复数” 表示“最……的之一” ; “感人的”用英语表示为 moving; “电影”用英语表示为 film/movie。故填 one of the most moving films/movies。 75. 我父母非常关心我,因此我不想让他们失望。 My parents care me a lot, so I don?t want to ________. (动词短语、非谓语动词、人称代词、单词拼写) “让……失望”用英语表示为 let…down;want to do sth.为固定搭配,其后跟动词原形;人称代词应位于动词 短语之间,且用其宾格形式。故填 let them down。 VII. 短文填空:用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。 (每个单 词限用一次。每空只填一个单词。 ) (共 10 小题,计 10 分)(76-85) take first funny tire from that carry build quick tall

What?s the best way to overlook a beautiful skyline? Climbing a towering mountain would be __(1)__. But there is another way __(2)__ is more relaxing: the Ferris wheel (摩天轮)! Ferris wheels sit in the middle of some great cities around the world. These tall, wide wheels move round and round while __(3)__ people. They are a perfect way to see the sights. The first Ferris wheel was __(4)__ in 1893 by George Ferris in Chicago, US. Later, Ferris wheels __(5)__ became tourist attractions, and other cities and countries soon copied the design. __(6)__ of the most famous Ferris

wheels is the London Eye in the UK, with 3.5 million people visiting it every year. It is the __(7)__ Ferris wheel in Europe. The London Eye has enough space for 800 people on one turn and each carriage carries a maximum (最大量) of 25 people. A complete turn __(8)__ 30 minutes. The London Eye is at the center of London?s New Year?s celebrations, as bright fireworks rain down __(9)__ the wheel. Today, Ferris wheels are enjoyed in amusement parks around the world, and bring a lot of __(10)__ for people young and old. (1) ____ (逻辑推理、形容词的用法、构词法)结合框中单词和“ Climbing a towering mountain”可知,登一座高耸的山峰很累,应选 tire;be 后跟形容词做表语。故 填 tiring。 (2) ____ (定语从句)分析句子结构可知,此句是含有定语从句的主从复合句,先行词指 物,且连接词在从句中做主语,应选 that。 (3) ____ (逻辑推理、非谓语动词)结合框中单词和下文“They are a perfect way to see the sights.”可知,此处表示“大轮子载着人的时候移动一圈又一圈” ,应选 carry; while 引导时间状语从句,表示主句动作和从句动作同时发生,且与主语之间是 主动关系,应用 carry 的-ing 形式。故填 carrying。 (4) ____ (逻辑推理、被动语态)结合框中单词可知,此处表示“第一座摩天轮建于 1893 年” ,应选 build;且主语与 build 之间是被动关系,应用被动语态。故填 built。 (5) ____ (逻辑推理、副词的用法、构词法)根据后半句“…, and other cities and countries soon copied the design.” 可知, 此处表示 “摩天轮很快变成旅游胜地” , 应选 quick; 空中修饰动词 became,应用 quick 的副词形式。故填 quickly。 (6) ____ (逻辑推理、基数词)此处表示“最著名的摩天轮是在英国的伦敦眼” ; “one of+ 形容词的最高级+名词复数”表示“最……的之一” ,应用框中 first 的基数词形

式 one,位于句首,首字母应大写。故填 One。 (7) ____ (逻辑推理、 形容词的最高级) 结合框中单词和下文 “The London Eye has enough space for 800 people on one turn and each carriage carries a maximum (最大量) of 25 people.”的描述可知,此处表示“它是欧洲最高的摩天轮” ,应选 tall,且用其最 高级形式。故填 tallest。 (8) ____ (逻辑推理、主谓一致、时态)结合框中单词可知,此处表示“一个完整的旋转 花费 30 分钟” ,应选 take;根据文章内容可知应用一般现在时,且主语为单数形 式。故填 takes。 (9) ____ (逻辑推理、 介词) 结合框中单词可知, 此处表示 “明亮的烟火从轮子上落下” , 应用介词 from。 (10) ____ (逻辑推理、名词的用法、构词法)a lot of 后跟可数名词的复数形式或不可数名 词;根据前半句“Today, Ferris wheels are enjoyed in amusement parks around the world,…”可知,此处表示“带给人们多很乐趣” ,应用 funny 的名词形式 fun。 VIII. 任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。 (共 5 小题, 计 10 分) A tragedy (悲剧) struck Shanghai on the last day of the year 2014. A stamped (踩 踏) killed at least 36 people and injured 47 that day. The event happened during New Year ?s Eve celebrations on the Bound (外滩), a famous tourist attraction of the city. The Shanghai government said that large crowds started the stampede just before midnight. It was not clear so far what caused the stampede just before midnight. Xinhua said that many of the injured were students. The city had thought of some ways to control the crowd on New Year ?s Eve. They recently canceled (取消) an annual 3-D laser show on the Bund. It attracted more than 3, 000, 000 people last year. A stampede can happen anywhere where there is a large crowd. The Ministry of Education have given out instructions for teenagers to keep safe: If people around you begin to push, stand still and try to hold onto something, or stay in a corner until the

crowd leaves. If you fall down in a moving crowd, cover your head with both hands. Lean (倚靠) to one side, curl (蜷缩) your body and bend (弯曲) your legs. 86. (1) When did the stampede happen in Shanghai? It happened ___________________. (细节理解)根据文章第一句“A tragedy (悲剧) struck Shanghai on the last day of the year 2014.”可知,悲剧发生在 2014 年的最后一天。故填 on the last day of the year 2014。 87. (2) What was the result caused by the stampede? 36 people _________ and 47 were injured during the New Year ?s Eve celebration. (细节理解)根据文章第二句“A stamped (踩踏) killed at least 36 people and injured 47 that day.”可知,至少有 36 人死亡,47 人受伤。故填 were killed。 88. (3) How many people were attracted by the annual 3-D laser show last year? ____________ were attracted by it. (细节理解)根据文章中“They recently canceled (取消) an annual 3-D laser show on the Bund. It attracted more than 3, 000, 000 people last year.”可知,去年的三维 激光显示吸引了超过三百万人。故填 More than 3, 000, 000 people。 89. (4) How shall we protect our heads if we fall down in a moving crowd? We shall ___________________ if we fall down in a moving crowd. (细节理解) 根据文章倒数第二句 “If you fall down in a moving crowd, cover your head with both hands.” 可知, 如果在移动的人群中跌倒, 要用手盖住头。 故填 cover our head with both hands。 90. (5) Why has the Ministry of Education given out some instructions after the event happened? Because they want teenagers to learn how ___________________.

(细节理解) 根据文章中 “The Ministry of Education have given out instructions for teenagers to keep safe:…”可知,教育部发出指示为了让青少年保持安全。故填 to keep safe。 IX. 补全对话(共 10 小题,计 10 分) A) 根据对话内容,将方框内符合对话情境的句子抄写在对话的空白处,使对话 恢复完整。选项中有两项是多余的。(91-95) A: (1) _____________ B: I?d like a pair of shoes for my daughter. A: Look! These shoes are really nice. (2) _____________ B: Yes. (3) _____________ May I have a look at other shoes? A: Sure. What color does she like? B: She likes red and black. And red is her favorite color. A: (4) _____________ B: Size 9. Let me see. Um, this pair of shoes must fit her. How much are they? A: (5) _____________ It?s for only 98 yuan. B: That would be fine. I will take them. Here is the money. Thank you very much. A: You are welcome. Can I help you? They are at a very low price. How about these ones? But I am afraid she doesn?t like the color. Do you like them? What can I do for you? What size does she wear? (1) _____________ 结合对话内容可知是在购物,销售员通常以“我可以帮助你吗?”开头。故选: Can I help you? (2) _____________ 根据答句的“Yes.”可知,此处应为一般疑问句。故选:Do you like them?

(3) _____________ 根据后句“May I have a look at other shoes?”和下文“What color does she like?” 可知,此处表示“害怕她不喜欢这个颜色” 。故选:But I am afraid she doesn?t like the color. (4) _____________ 根据答语 “Size 9.” 可知, 此处应询问穿多大的号。 故选: What size does she wear? (5) _____________ 根据问句询问价格和答语 “It?s for only 98 yuan.” 可知, 此处的回答与价格有关。 故选:They are at a very low price. B) 根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完 整。(96-100) A: Hi, Maria! (1) _____________? B: It?s June 5th. A: Do you know it is the Environment Protection Day today? B: No, I don?t know. (2) _____________? A: I just saw it from the posters in the hallways at school. Our environmental problems are getting worse and worse. (3) _____________? B: Yes, I have. The environmental problems can be seen everywhere, like the polluted air and the water pollution. A: (4) _____________? B: Yes, I?d love to. Let?s help to save the environment. (5) _____________? A: That?s easy. You can ride a bike to school and turn off the shower when you don ?t use it. B: You are an environmental protector. I?ll learn from you. Thanks a lot. A: You are welcome. (1) _____________? 根据答语 “It?s June 5th.” 可知, 问句询问具体的时间。 故填 What?s the date today。 (2) _____________? 根据答语“I just saw it from the posters in the hallways at school.”可知,问句询问

是怎么知道的。故填 How do you know。 (3) _____________? 根据答语可知, 问句询问对方是否也有环境问题。 故填 Do you have environmental problems。 (4) _____________? 根据答语“Yes, I?d love to.”可知,问句询问对方是否愿意拯救环境。故填 Would you like to save the environment。 (5) _____________? 根据答语可知,问句询问要怎么样拯救环境。故填 But how can I do it。 X. 书面表达(共 1 题,计 15 分) 亲爱的同学,初中三年的英语学习中,人教版 Go for it!教材给我们提供了 大量寓教于乐、 生动活泼的阅读素材, 伴随我们成长。 请以 “The English Textbook Is My Good Friend”为题写一篇短文。 things and skills you?ve learned help to improve listening, speaking, reading, writing in the book skills in English; wonderful things and colorful cultures around the world your most impressive person, place or thing in the book, and the reasons 要求: (1) 不少于 80 词(文章的开头已给出,不计入总词数) ; (2) 表达清楚,语法正确,上下文连贯; (3) 文中不得出现真实姓名、校名等信息; (4) 文章必须包括表格中所提供的主要信息,并作适当发挥。 The English Textbook Is My Good Friend The English textbook Go For It plays an important part in my learning of English. _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ …



更多相关文章:
2014-2015第一学期期末九年级数学试题
2014---2015 学年度第一学期期末质量检测 九年级数学试题注意事项: 2015.2 1.本试题分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分.第Ⅰ卷,为选择题,36 分;第Ⅱ卷, 为非选择题...
2014-2015九年级第一学期信息期末试卷_图文
2014-2015九年级第一学期信息期末试卷_其它课程_初中教育_教育专区。期末试卷 2014-2015 学年度第一学期教学质量自查 九年级信息技术 (笔试部分)注:本试卷考试时间...
2014-2015学九年级历史第一学期期末试卷和答案
2014-2015学年九年级历史第一学期期末试卷和答案_政史地_初中教育_教育专区。...阅读材料,结合所 学知识,回答问题。 材料一 (1)材料一中的图片与欧洲历史上的...
九年级2014-2015第一学期英语期末考试试卷
九年级2014-2015第一学期英语期末考试试卷_幼儿读物_幼儿教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 九年级2014-2015第一学期英语期末考试试卷_幼儿读物_...
2014-2015学年第一学期九年级期末数学试卷及参考答案
2014-2015学年第一学期九年级期末数学试卷及参考答案_数学_初中教育_教育专区。2014-2015 学年第一学期九年级期末数学试卷一、选择题(本大题有 10 小题,每题 ...
九年级徐州市2014-2015学年度第一学期期末试卷及答案(2...
九年级徐州市2014-2015学年度第一学期期末试卷及答案(2015.1)_数学_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档九年级徐州市2014-2015学年度第一学期...
2014--2015学年度第一学期期末九年级数学试卷
2014--2015学年度第一学期期末九年级数学试卷_数学_初中教育_教育专区。2014--2015 学年度第一学期期末考试九年级 数学(共 150 分.时间 120 分钟) 乡镇__...
2014-2015第一学期九年级数学期末试卷0
2014-2015第一学期九年级数学期末试卷0_数学_初中教育_教育专区。2014-2015 第一学期九年级数学期末试卷 0 一、选择题 1、下列函数中,属于反比例函数的是( A....
2014--2015第一学期九年级语文期末试卷及答案
2014--2015第一学期九年级语文期末试卷及答案_语文_初中教育_教育专区。初中三年级语文试卷 2015 年第一学期初三期末练习 语文 2015.1 1.本试卷共 8 页,共...
2014-2015第一学期新人教版九年级数学上期末试题
2014-2015第一学期新人教版九年级数学上期末试题_数学_初中教育_教育专区。2014-2015 新人教版九年级数学上期末试题 一、细心选一选。(每小题 3 分,共 42 分...
更多相关标签:

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图