9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> >>

Tem4 上外模拟题(词汇与语法)


? ? ? ?

1 41. We were all taken ____ by the news of the Chairman's resignation. A. about B. apart C. aback D. aside 42. My _______ to his proposal was not quite what he expected. A. feeling B. conduct C. outlook D. reaction 43. Rickets can result from a diet _____ in vitamin D. A. short B. deficient C. inadequate D. failing 44. Peter clearly had no ______ of doing any work, although it was only a week till the exam. A. desire B. ambition C. willingness D. intention 45. Sports are a good ______ for a young boy's energy. A. overflow B. exit C. outlet D. exhaust

?

?41. C42. D43. B44. D45. C

? ? ?

46. Visitors are _______ to beware of pickpockets. A. commanded B. informed C. notified

D. advised

47. It was nearly an hour before the sleeping pill took _____. A. influence B. effect C. force D. action 48. Tom read it through quick so as to get the ____ of it before setting down to a thorough study. A. detail B. run C. gist D. core 49. As it turned out to be a small house party, we ____ so formally. A. need not have dressed up B. must not have dressed up C. did not need to dress up D. must not dress up 50. We threw water over the woman to bring her_____. A. up B. back C. round D. over

?

?

?46. D47. B48. C49. C50. C

? 51. Their educational qualifications ____ them to a higher alary. A. confers B. entitles C. grants D. credits ? 52. Not knowing she had _____ out with her boyfriend, I make the mistake of inviting them both to the party. A. fallen B. quarreled C. parted D. separated ? 53. John is ______ to be washing the car, but he is watching TV now. A. asked B. supposed C. requested D. ordered ? 54. We caught a ____ of a river as the train pass over a bridge. A. glance B. glimpse C. look D. sight ? 55. You may be eligible for a ______ to help you study. A. fund B. grant C. prize D. reward
51. B52. A53. B 54. B55. B

? ? ? ? ? ?

56. Here are all the books I have,. You may borrow ____ you like. A. whichever B. that C. which D. however 57. Would you be _____ to close the door? A. too kind B. kind enough C. as kind D. so kind D. I've fainted

58. Oh dear, I don't feel very well. I think _____. A. I'll faint B. I'm going to faint C. I'm fainting

59. By the time you receive this letter. I _____ for America. A. will leave B. have left C. would have left D. will have left 60. I'll call you tonight at 10' clock _______ I can find a telephone that works. A. unless B. suppose C. when D. Provided

56. A57. B58. B59. D60. D

? 61. Fortunately, the bank clerk ____ press the alarm button before the robbers got away. A. could B. was able to C. succeeded in D. managed ? 62. I'll try to get in touch with him but he's _____ ever at home when I phone. A. hardly B. almost C. rarely D. occasionally ? 63. I bought a large Chinese ______ lampshade to put in my bedroom. A. old B. round C. white D. paper ? 64. His courage is ____ he does not know the meaning of fear. A. so B. so that C. such that D. that ? 65. I'd rather they ______ deliver the new refrigerator tomorrow. A. wouldn't B. didn't C. shouldn't D. mustn't
61. B62. A63. D64. C 65. B

? ?

2 53. If he __ in that way for much longer he will find himself in the bankruptcy court. A. carries on B. carries off C. carries by D. carries away 54. Although the false banknotes fooled many people, they did not ____ close examination. A. look up B. pay up C. keep up D. stand up 55. He must give us more time, ___ we shall not be able to make a good job of it. A. consequently B. otherwise C. therefore D. doubtlessly 56. When there was a short __ in the conversation, I asked if anyone would like anything to drink. A. blank B. space C. pause D. Wait 57. You can do it if you want to, but in my opinion it's not worth the ____ it involves. A. effort B. strength C. attempt D. force 58. The main road through Little bury was blocked for three hours today after an accident ____ two lorries. A. involving B. including C. combining D. containing 59. Very few scientists ___ with completely new answers to the world's problem. A. come to B. come round C. come on D. come up 60. Hotel rooms must be _____ by noon, but luggage may be left with the porter. A. departed B. abandoned C. vacated D. displaced 61. The _ physicist has been challenged by others in his field. A. respectable B. respectful C. respective D. respecting

? ? ? ?

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

62. I'll try to get in touch with him but he's___ ever at home when I phone. A hardly B almost C rarely D occasionally 63. With hundreds of works left behind, Picasso is regarded as a very __ artist. A. profound B. productive C. prosperous D. plentiful 64. The city suffered __ damage as a result of the earthquake. A. considered B. considerate C. considerable D. considering 65. Undergraduate students have no __ to the rare books in the school library. A. access B. entrance C. way D. path

?53. A 54. D 55. B 56. C 57. A 58. A 59. D 60. C 61. B 62. A 63. B 64. C 65. A

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

3 41. We were all taken ____ by the news of the Chairman's resignation. A. about B. apart C. aback D. aside 42. My _______ to his proposal was not quite what he expected. A. feeling B. conduct C. outlook D. reaction 43. Rickets can result from a diet _____ in vitamin D. A. short B. deficient C. inadequate D. failing

44. Peter clearly had no ______ of doing any work, although it was only a week till the exam. A. desire B. ambition C. willingness D. intention 45. Sports are a good ______ for a young boy's energy. A. overflow B. exit C. outlet 46. Visitors are _______ to beware of pickpockets. A. commanded B. informed C. notified 47. It was nearly an hour before the sleeping pill took _____. A. influence B. effect C. force D. exhaust D. advised D. action

48. Tom read it through quick so as to get the ____ of it before setting down to a thorough study. A. detail B. run C. gist D. core 50. We threw water over the woman to bring her_____. A. up B. back C. round D. over 51. Their educational qualifications ____ them to a higher alary. A. confers B. entitles C. grants D. credits

52. Not knowing she had _____ out with her boyfriend, I make the mistake of inviting them both to the party. A. fallen B. quarreled C. parted D. separated

41. C 42. D 43. B 44. D 45. C 46. D 47. B 48. C 50. C 51. B 52. A

? ? ? ?

53. John is ______ to be washing the car, but he is watching TV now. A. asked B. supposed C. requested D. ordered 54. We caught a ____ of a river as the train pass over a bridge. A. glance B. glimpse C. look D. sight D. reward

55. You may be eligible for a _ to help you study. A. fund B. grant C. prize 56. Here are all the books I have,. You may borrow ____ you like. A. whichever B. that C. which D. however 57. Would you be _____ to close the door? A. too kind B. kind enough C. as kind D. so kind 58. Oh dear, I don't feel very well. I think _____. A. I'll faint B. I'm going to faint C. I'm fainting 59. By the time you receive this letter. I _____ for America. A. will leave B. have left C. would have left

? ? ? ? ? ? ?

D. I've fainted D. will have left

60. I'll call you tonight at 10' clock _______ I can find a telephone that works. A. unless B. suppose C. when D. provided 61. Fortunately, the bank clerk ____ press the alarm button before the robbers got away. A. could B. was able to C. succeeded in D. managed 62. I'll try to get in touch with him but he's _____ ever at home when I phone. A. hardly B. almost C. rarely D. occasionally 63. I bought a large Chinese ______ lampshade to put in my bedroom. A. old B. round C. white D. paper 64. His courage is ____ he does not know the meaning of fear. A. so B. so that C. such that 65. I'd rather they ______ deliver the new refrigerator tomorrow. A. wouldn't B. didn't C. shouldn't D. that D. mustn't

53. B 54. B 55. B 56. A 57. B 58. B 59. D 60. D 61. B 62. A 63. D 64. C 65. B

? ?

4 41. For many patients, institutional care is the most ____ and beneficial form of care. A) pertinent B) appropriate C) acute D) persistent 42. Among all the changes resulting from the ______ entry of women into the work force, the transformation that has occurred in the women themselves is not the least important. A) massive B) quantitative C) surplus D) formidable 43. Mr. Smith became very ____ when it was suggested that he had made a mistake. A) ingenious B) empirical C) objective D) indignant 44. Rumours are everywhere, spreading fear, damaging reputations, and turning calm situations into ______ ones. A) turbulent B) tragic C) vulnerable D) suspicious 45. The ____cycle of life and death is a subject of interest to scientist s and philosophers alike. A) incompatible B) exceeding C) instantaneous D) eternal 46. She remains confident and ______ untroubled by our present problems. A) indefinitely B) infinitely C) optimistically D) seemingly 47. Fiber-optic cables can carry hundreds of telephone conversations ______. A. simultaneously B) spontaneously C) homogeneously D) contemporarily 48. The police were alerted that the escaped criminal might be in the ______. A) vain B) vicinity C) court D) jail 49. Whether you live to eat or eat to live, food is a major ______ in every family's budget. A) nutrition B) expenditure C) routine D) provision 50. Now a paper in Science argues that organic chemicals in the rock come mostly room ______ on earth rather than bacteria on Mars. A) configuration B) constitution C) condemnation D) contamination 51. As you have seen, the values of a nation's currency is a _____ of its economy. A) reaction B) reflection C) response D) revelation 52. In the Spring Export Commodities Fair the ______ of fine china attracted much attention of customers from all over the world. A) succession B) array C) string D) procession

? ? ? ? ? ? ? ?

41. B 42. A 43. D 44. A 45. D 46. C 47. A 48. B 49. B 50. B 51. B 52. B

53. We should make a clear ___ between the two scientific terms for the purpose of our discussion. A) separation B) discrimination C) deviation D) distinction 54. The terrorists might have planted a bomb on a plane in Athens, set to ______ when it arrived in New York. A) go off B) get off C) come off D) carry off 55. We should be able to do the job for you quickly, ______ you give us all the necessary information. A) in case B) provided that C) or else D) as if 56. The younger person's attraction to stereos cannot be explained only _____ familiarity with technology. A) in quest of B) by means of C) in terms of D) by virtue of 57. Attempts to persuade her to stay after she felt insulted were ______. A) in no way B) on the contrary C) at a loss D) of no avail 58. By signing the lease we made a _______ to pay a rent of '150 a week. A) conception B) commission C) commitment D) confinement 59. To prevent flooding in winter the water flowing from the dam is constantly ______ by a computer. A) graded B) managed C) conducted D) monitored 60. Many people think of deserts as _____ regions, but numerous species of plants and animals have adapted to life there. A) virgin B) barren C) void D) wretched 61. Picking flowers in the park is absolutely ____.A) avoided B) prohibited C) rejected D) repelled 62. Tony has not the least ____ of giving up his research work. A) intention B) interest C) wish D) desire 63. Two of the children have to sleep in one bed, but the other three have ____ ones. A) similar B) singular C) different D) separate 64. Am I to understand that his new post ____ no responsibility with it at all? A) keeps B) supportsC) carries D) possesses 65. Animals that could not _____ themselves to the changed environments perished and those that could survived. A) change B) adapt C) modify D) conform

53. B 54. A 55. D 56. C 57. D 58. C 59. A 60. D 61. B 62. A 63. D 64. C 65. B

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

5 41. This is a most peculiar letter. What do you ____ of it? A. gather B. make C. get

D. feel

42. Now that we‘ve identified the problem, we must decide on an appropriate course of ____. A. action B. progress C. solution D. development 43. Since the couple couldn‘t ____ their difference, they decided to get a divorce. A. reconcile B. identify C. adjust D. coincide 44. We attended a ____ of the new manufacturing process. A. demonstration B. display C. showing 45. How many people do you think his car would ____? A occupy B. hold C. fit 46. It never ____ my mind that he might refuse the request. A. passed B. filled C. crossed 47. People become less ____ to new ideas as they grow older. A. receptive B. available C. attentive 48. Is he really ____ to judge a brass band contest? A. competent B. skillful C. capable 49. The new airport will be ____ from all directions. A. available B. accessible C. obtainable D. manifestation D. load D. occurred D. attractive D. efficient D. achievable

50. The team's recent wins have now ____ them for the semi-finals. A. fitted B. promoted C. qualified D. selected 51. For parents, one of the problems ____ by rising prices is the continual demand for more pocket money. A. given B. posed C. provided D. forced 52. The police managed to ____ down the owner of the car. A. trace B. track C. search D. pursue 53. The party's reduced vote was ____ of lack of support for its polices. A. indicative B. confirming C. revealing D. evidence

41. B 42. A 43. A 44. A 45. B 46. C 47. A 48. A 49. B 50. C 51. B 52. B 53. A

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

54. The football match was televised ____ from the Workers‘ Stadium. A. alive B. life C. live

D. lively

55. Having considered the problem for a while she thought better ____ her first solution. A. to B. than C. from D. of 56. If that idea was wrong, the project is bound to fail, ____ good all the other ideas might be. A. whatever B. though C. whatsoever D. however 57. The less the surface of the ground yields to the weight of the body of a runner, ____ to the body. A. the greater the stress B. the stress is greater C. greater the stress is D. greater is the stress 58. That‘s your sister, ____? A. isn’t it B. isn‘t that 59. It‘s high time we ____ a rest. A. have B. had C. isn’t she C. are having D. aren‘t you D. should have D. will faint D. why we ought to do this

60. If you ____, you‘d better go outside in the fresh air. A. faint B. have fainted C. are going to faint 61. I don‘t know ____. A. why do this B. why to do this C. why doing this

62. The man over there is ____ our principal. A. no other but B. no other than C. no one than D. none other than 63. No one can walk the wire without a bit of fear unless ____ very young. A. having been trained B. trained C. to be trained D. being trained 64. -- When can we come to visit you? -- Any time you feel ____. A. for it B. to it C. like it D. so 65. His honesty is ____: nobody can doubt it. A. in question B. out of the question C. beside the question D. without question

54. C 55. D 56. D 57. A 58. A 59. B 60. C 61. D 62. D 63. B 64. C 65. D

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

6 41. We are not on very good ____ with the people next door. A. friendship B. relations C. will

D. terms

42. Usually newspapers ____ for people with intellectual interests. A. suit B. furnish C. regard D. cater 43. The overcrowded living conditions____ a heavy strain on the family. A. set B. put C. made D. pressed 44. The supply of apples exceeds the ____ this year. A. request B. claim C. requirement D. demand

45. I must take this watch to be repaired; it ____ over twenty minutes a day. A. increases B. progresses C. accelerates D. gains 46. If this animal had escaped from its cage it could ____ have killed or hurt several people. A. equally B. both C. well D. severely 47. I'm sorry we gave you such a short ____ of our visit. A. caution B. notice C. information D. preparation 48. That old vase will ____ an attractive lamp-holder. A. compose B. form C. make D. assemble 49. The World Bank has criticized the country for not giving enough financial ____ to developing countries.A. allowance B. aid C. loan D. provision 50. Nothing would stop me from ____ my ambition. A. reaching B. completing C. achieving D. obtaining

51. He showed his ____ for the TV programmer by switching it off. A. distaste B. discontent C. annoyance D. boredom 52. They are ____ the woods for the missing child. A. seeking B. looking C. investigating D. combing

41. D 42. D 43. B 44. D 45. D 46. C 47. B 48. C 49. B 50. C 51. A 52. D

? ? ?

53. To prevent flooding in winter the water flowing from the dam is constantly ____ by a computer. A. Managed B. graded C. monitored D. conducted 54. ____ I know the money is safe. I shall not worry about it.A. Even though B. Unless C. As long as D. However 55. He couldn't lie convincingly enough to take a child ____ . A. away B. down C. in 56. The parents were worried about Dorothy because no one was aware ____ she had gone. A. where that B. of where C. of the place where D. the place D. up

? ? ? ?

57. It was not until she returned home ____ she realized she had almost wasted ten of her valuable hours. A. and B. when C. then D. that 58. There has not been a great response to the sale, ____?A. does it there B. has it C. does there D. has

59. Anthropology is a science ____ anthropologists use a rigorous set of methods and techniques to document observations that can be checked by others. A. in that B. that in C. that D. in 60. The activities of the international marketing researcher are frequently much broader than ____. A. the domestic marketer has B. those of the domestic marketer C. the domestic marketer does D. that which has the domestic marketer 61. I'm surprised at there ____ an index.A. not to be B. to be not C. not being D. being not 62. I ____ this soup. I ____ pepper in it.A. am tasting... am tasting B. am tasting... taste C. taste... am tasting D. taste... have tasted 63. ____, explorers could never have found the cave. A. But for the fissure had been spotted B. If not the fissure had been spotted C. Had the fissure not been spotted D. Had not the fissure been spotted 64. John often sits in a small bar, drinking and smoking considerably more ____. A. than that he is healthy B. than good for his health C. than his health could D. than is good for his health 65. This ____ girl is Mary's cousin. A. pretty little Swedish B. Swedish little pretty C. Swedish pretty little D. little pretty Swedish

?

?

?53. C 54. C 55. C 56. B 57. D 58. D 59. C 60. B 61. C 62. B 63. D 64. D 65. A

? ?

7 41. When there are small children around, it is necessary to put bottles of pills out of _____. A. hand B. place C. hold D. reach 42. In spite of the wide range of reading material specially written or _____ for language learning purposes, there is yet no comprehensive systematic program for the reading skills. A. adapted B. acknowledged C. assembled D. appointed

43. The river is already _____ its banks because of excessive rainfall, and the city is threatened with a likely flood. ? A. parallel to B. level in C. flat on D. flush with ? ? ? ? ? ? ? ? 44. The bedcover has __ because of long wear. 45. The matter was soon forgot and never _____. A. put into operation B. taken into account A. fainted B. lightened C. weakened D. faded C. kept in sight D. brought to mind

46. When I spoke to him about our trip to China, he didn't make any _____ to your coming with us. A. comments B. references C. inquiries D. remarks 47. They were forced to _____ production for lack of raw materials. A. cut across B. cut in C. cut off D. cut back 48. The _____ of new scientific discoveries to industrial production methods usually makes jobs easier to do. A. addition B. association C. application D. affection 49. I'm happy to see you've made such a swift _____ from your illness. A. recovery B. restoration C. renewal D. retreat 50. The new traffic regulations will come into _____ in May. A. efficiency B. affection C. effect D. influence 51. The student couldn't _____ what the teacher was trying to explain. A. grip B. seize C. grasp D. snatch 52. A person of 18 should stop _____ on his parents. A. dependent B. independent C. dependence D. independence 53. There is virtually no _____ to this grammar rule. A. except B. accept C. exception D. acception

41. D 42. A 43. D 44. D 45. D 46. B 47. D 48. C 49. A 50. C 51. C 52. C 53. C

?

54. General Brown was older than any other officer in his regiment, but he was unwilling _____. A. retiring from military service B. to be retired by military service C. to retire from military service D. to be retired from military service 55. Your window wants _____, you'd better have it _____ this week. A. cleaning, do B. to be cleaned, do C. cleaning, done D. being cleaned, done 56. The lost car of the Lees was found _____ in the woods off the highway. A. abandoning B. be abandoned C. abandoned D. to be abandoned 57. I'd just as soon _____ rudely to her. A. that you won't speak B. your not speaking C. you not speak D. you didn't speak 58. Whatever _____ the reasons for it, we cannot tolerate this disloyalty. A. were B. have been C. be D. are 59. The fact _____ the carriage was warm sent him to sleep. A. that B. which C. what D. when 60. _____ is true everywhere in the world, you can rent a room by the day, week, month, or year. A. Like B. As C. The same as D. Such as 61. My English teacher is extremely strict about grammar. I dare not talk with him _____ I get every grammatical point straight in my mind. A. although B. while C. if D. unless 62. Nowadays, school children do _____ just _____ classes. There are many of them demanded by their parents to learn something else useful in the modern society. A. no more than, attend B. no less than, attending C. far less than, attending D. far more than, attend 63. _____ that the trade between the two countries reached its highest point. A. During the 1960's B. It was in the 1960's C. That it was in the 1960's D. It was the 1960's 64. Weather _____, the picnic will be held as scheduled. A. permits B. should permit C. will permit 65. The large houses are being painted, but _____. A. of great expense B. in a lot of expenses C. at a great expense

? ? ?

? ?

?

D. permitting D. by high expenses

? ?

? 54. C 55. C 56. C 57. D 58. C 59. A 60. B 61. D 62. D 63. B 64. D 65. C

? ? ? ?

8 41. When they heard the _____ for help that rang through the building, the firemen rushed into it. A. emergency B. fight C. noise D. appeals 42. The viewers of the poet's most recent book _____ his reputation. A. enlarged B. enriched C. enhanced D. encouraged

43. Do not _____ across a main road without first looking to the right and the left. A. advance B. proceed C. march D. progress 44. The aeroplane _____ soon after taking off. A. crushed B. clashed C. smashed D. crashed 45. The study also showed that, _____ to what many people believe, if you skip breakfast, you will not lose weight. A. contrary B. identical C. equivalent D. hostile 46. Large companies are _____ smaller firms by buying their shares. A. taking off B. taking up C. taking over D. taking on

? ? ? ? ?

47. With a school record like yours, I'm puzzled why you didn't _____ a university scholarship. A. take for B. care for C. stand for D. try for 48. The old family _____ in China has undergone some changes since liberation. A. pattern B. form C. shape D. construction 49. They are always _____ good terms with all of their neighbors for the sake of their children. A. at B. in C. for D. on 50. He got thoroughly wet and, _____, he caught a bad cold. A. in consequence B. in nature C. in general D. in sequence 51. Because of advances in science and technology in recent years, Americans are enjoying _____ time. A. measure B. pleasure C. treasure D. leisure 52. The Open College is based on a new _____ on education which emphasizes the use of modern air media to get messages across. A. possession B. perspective C. prediction D. proportion 53. Jim's close _____ to his brother made people mistake them for one another. A. image B. figure C. appearance D. resemblance

? ?

?

41. D 42. C 43. B 44. D 45. A 46. C 47. D 48. A 49. D 50. A 51. D 52. B 53. D

? ? ?

54. He hasn't any money so I _____ him some. A. will be lending B. will have lent C. would lend

D. am going to lend

55. There's a man at the reception desk who seems very angry and I think he means _____ trouble. A. making B. to make C. to have made D. having made 56. _____, a man who expresses himself effectively is sure to succeed more rapidly than a man whose command of language is poor. A. Other things being equal B. To be equal to other things C. Were other things equal D. Other things to be equal 57. _____ the best boxer of his time, Sugar Ray Robinson lost only 3 out of 137 fights. A. Having judged as B. Being judged C. Judging to be D. Judged to be 58. He _____ the little girl, but he did. C. ought to have not beaten A. ought not to have beaten B. ought to not have beaten D. ought to have beaten

? ? ?

59. He _____ so sleepy if they _____ for a whole day. A. wouldn't feel, did not work B. wouldn't feel, were not working C. wouldn't be feeling, were not working D. wouldn't be feeling, hadn't been working 60. Before I came downstairs I had prepared myself very carefully for _____. A. how I must say B. what I must say C. whom I must say D. whether I must say 61. We hope the measures to control prices, _____ taken by the government, will succeed. A. when B. as C. since D. after 62. _____ the English examination I would have gone to the concert last Sunday. A. In spite of B. But for C. Because of D. As for 63. Sometimes an Englishman is _____ enthusiastic, emotional, excited, etc. than any other nationality, but tends to display his feelings far less. A. not much B. no more C. no less D. much less 64. Never in my life _____ the impression made on me by my first visit to the late premier Chou. A. I could forget B. I shall forget C. did I forget D. shall I forget 65. Would you read my letter and correct the mistake, if _____? A. some B. any C. ever D. never

? ?

?

54. D 55. B 56. A 57. D 58. A 59. D 60. B 61. B 62. B 63. C 64. D 65. B

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

9 41.Since the situation is changing, let's take some measures _____ to deal with it. A. available B. changeable C. considerable

D. flexible

42.Get a shirt one size larger than you usually wear, because this material _____ when you wash it. A. decreases B. reduces C. diminishes D. shrinks 43.My dog has been _____ so much I think he's got fleas.A. scraping B. smashing C. scratching D. striking 44.Ever since World War II the United States has been Japan's principal trading _____. A. colleague B. assistant C. companion D. partner 45.She had no _____ of visiting her native land.A. scheme B. design C. intention D. purpose 46.From his demeanor (举止) on entering the room I _____ that the interview had not gone well for him. A. induced B. implied C. indicated D. inferred 47.This story is not real; it is only _____.A. imaginable B. imaginative C. imaginary D. imagining 48.He is still _____ after his illness and unfit for work.A. run out B. run through C. run down D. run over 49.George had difficulty in swimming across the English Channel but he finally succeeded on his fourth ___. A. attempt B. process C. display D. trial 50.The "lost money" ___ to be in the safe all the time. A. turned into B. turned out C. turned over D. turned up 51.Rebuilding the canal will _____ many benefits to this area. A. make B. cause C. bring D. create 52.This sort of punishment is applied only to nonviolent criminals who are not _____ be dangerous to the public. A. impossible B. improbable C. likely D. unlike 53.The staff of launching site stared up into the sky until the noise of the rocket _____. A. went out B. died away C. gave up D. went beyond

41. D 42. D 43. C 44. D 45. C 46. D 47. C 48. C 49. A 50. B 51. C 52. C 53. B

? ? ?

54.I would not find _____, and so I took this one. A. a coat enough large B. an enough large coat C. a large coat enough D. a large enough coat 55.There _____ five eggs and one pear in the bowl. A. are B. is C. has been 56.In the time of inflation, the value of money drops as _____. A. price is arising B. price arises C. prices are rising D. prices rise 57.In the time of inflation, the value of money drops as _____. A. to get worse B. to have got worse C. to be getting worse 58.She sat on a stone stool in the park, ___. A. her chin was cupped in her hand C. her chin cupping in her hand 59.On no account _____ our friends. A. must we betray B. we should betray D. getting worse D. have been

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

B. her chin cupped in her hand D. her chin to be cupped in her hand D. we must betray D. should avoid

C. have we to betray

60.Had he been more careful _____, he _____ that accident. A. would avoid B. would have avoided C. avoided

61.Vanya's experiences show that if someone can do their job really well, then the question _____ is not important. A. of whether they are male or female B. they are male or female C. that they are male or female D. whether they are male or female 62.The only thing _____ is wrong with this is _____ a friend of mine said to me the other day. A. which, that B. what, that C. that, what D. that, which 63._____ radar is to airplanes and ships, _____ eyes are to human's body. A. Such, as B. Just, as C. Such as, so D. Just as, so 64.The gray-headed man over there is _____ our English teacher. A. no other than B. no one than C. no other than D. none other than 65.There is _____ rule _____ has exceptions. A. nothing, but B. never, but C. not, but

D. rewriting

54. D 55. A 56. D 57. C 58. B 59. A 60. B 61. A 62. C 63. D 64. D 65. C

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

10 41.I can't give you that for nothing. What do you take me _____?A. up

B. for

C. to

D. after

42.When Tom insulted the referee, he _____ by ordering him off the field. A. replied B. retorted C. resolved D. responded 43.Helen Keller's _____ over deafness, blindness, and muteness was a miracle. A. improvement B. success C. advance D. triumph 44.International _____ should be reduced when this agreement is signed. A. pressure B. nervousness C. tension D. strain 45.In spite of the heavy snow and hard rain, the buses still ran on _____. A. list B. plan C. arrangement D. schedule 46.Only a few people have _____ to the full facts of the case. A. approach B. admission C. access 47.Let me _____ the broken glass before someone walks on it. A. cover up B. clear up C. wash up D. acquaintance D. spring up

48.It is _____ of him to put everything in disorder in the room. He is so peculiar. A. unconscious B. aware C. typical D. unkind 49.John was young, _____, he was equal to this important task. A. therefore B. moreover C. nevertheless D. hence 50.Air is composed of _____ gases including hydrogen, oxygen and carbon dioxide. A. varied B. variant C. variable D. various 51.You can't let the situation get worse. You must take _____. A. decisions B. sides C. directions 52.It's difficult to _____ with the knowledge that he is a failure. A. feed B. live C. stay D. steps D. get on

41. B 42. D 43. D 44. C 45. D 46. C 47. B 48. C 49. C 50. D 51. D 52. B

53.Millions of workers were on the streets in the greatest ___ of working class solidarity this country has ever seen. A. demonstration B. explanation C. presentation D. communication 54.My sister's professor had her _____ her paper many times before allowing her to present it to the committee. A. rewritten B. to rewrite C. rewrite D. rewriting 55.Scarcely had her husband arrived home ___ his wife started complaining. A. when B. that C. than D. and 56.Only __ you have obtained sufficient data can you come to a sound conclusion. A. when B. that C. than D. and 57.I told him how to get there, but perhaps I _____ him a map. A. should have given B. ought to give C. had to give 58.A body weighs _____ from the surface of the Earth. A. less the farther it gets B. the farther it gets, the less C. less than it gets farther D. less than it, the farther it gets 59.You never told us why you were late for the last meeting, _____? A. weren't you B. didn't you C. had you D. did you 60._____ it is you've found, you must give it back to the person it belongs to. A. That B. Because C. Whatever D. However 61._____ for you help, we'd never have been able to get over the difficulties. A. Had it not been B. If it were not C. Had it not D. if we had not been 62._____ neglecting our education, my father sent my brother and me to a summer school. A. Accused of B. Accusing of C. That he was accused of D. To be accused of 63.The prisoner stood there _____. A. with his hands cuffed B. with his hands cuffing C. with his cuffed hands D. with his cuffing hands C. being treated D. having D. So late it be ever D. must have given

64.The leaders insisted on their _____ as ordinary people. A. treating B. be treated treated 65._____, I must do another experiment. A. Be it ever so late B. It is ever so late C. It be ever so late

?53. A 54. C 55. A 56. A 57. A 58. A 59. D 60. C 61. A 62. A 63. A 64. C 65. A

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

11 41. The actors and actresses were given only a ten-minute _____ before they resumed again. A. break B. stop C. span D. pause 42. They have left London _____ good. A. with B. against C. over D. for

43. The hero's speech _____ the entire audience.A. urged

B. praised C. touched D. striked

44. It would relieve my mind if some sort of _____ were reached between us. A. sense B. understanding C. comprehension D. knowledge 45. Do you think that religion is _____ with science? A. comparative B. compatible C. competitive D. comparable

46. _____ there's a good reason for her absence, as she doesn't usually stay away from work. A. Currently B. Presumably C. Seemingly D. Decidedly 47. In the dark it was hard for us to _____ . A. make for B. make out C. make sure D. make up

48. The manager _____ to resign unless he received an increase in salary. A. promised B. announced C. threatened D. preferred 49. The city planted trees at short _____ along the streets. A. distances B. spaces C. intervals D. pauses

50. The article appeared in the fourth _____ of the magazine. A. edition B. issue C. version D. print 51. You can _____ a fortune by regularly saving money. A. come up B. build up C. bring up D. add up

52. I don't know if the story is true but I will try to _____ it. A. conform B. prove C. identify D. verify 53. In preparation for the wedding ceremony, Gary tried to set _____ a few dollars of his salary each month. A. aside B. off C. about D. out

41. A 42. D 43. C 44. B 45. B 46. B 47. B 48. C 49. C 50. B 51. B 52. D 53. A

? ? ? ? ? ?

54. All but one worker _____ here just now. A. is

B. was

C. has been

D. were

55. Do you want to leave everything to your wife in your will or would you like anyone else _____? A. to be mentioned B. to mention C. that they're mentioned D. being mentioned 56. Silver is the best conductor of electricity, copper _____ it closely. A. followed B. following C. to follow 57. All things _____, the result is satisfactory. A. considered B. considering 58. To have a successful party, _____ beforehand. A. everything should be arranged C. everything must be arranged C. to consider B. we should arrange everything D. things ought to be arranged D. being followed D. are considered

? ? ? ?

59. If it _____ Professor Johnson's recommendation I wouldn't have been admitted to the graduate school. A. were not for B. had not been for C. were not D. had not been 60. _____ matters little. C. Whether he comes or not A. He will come or not B. If or not he comes D. He comes or not D. on which

61. By using your eyes you can tell the direction _____ light comes. A. in which B. from which C. with which

62. A man escaped from the prison last week. It was a long time ____ the guards discovered what had happened. A. before B. until C. since D. than ? ? 63. A little learning is a dangerous thing, for you might as well not know a thing _____ know it only imperfectly. A. that B. as C. than D. but 64. Hard as _____, it is quite easy to drill a hole on it with laser. A. is the diamond B. does the diamond C. the diamond is 65. "It was very cold yesterday." "_____." A. So was it B. So it was C. It so was D. the diamond does D. Was it so

?54. D 55. A 56. B 57. A 58. B 59. B 60. C 61. B 62. A 63. B 64. C 65. B

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

12 41. All the television viewers chose her as their _____ actress. A. favorable B. favorite C. favored D. favoring 42. She pointed out that her wages _____ no relation to the amount of work she did. A. held B. yielded C. offered D. bore 43. His long beard is a _____ joke among his friends.A. steady B. standing C. settled D. stable

44. _____ her inexperience her failure to secure the contract was not surprising. A. In view of B. By virtue of C. With regard to D. In recognition of 45. Mr. White was told again and again to _____ smoking but he just wouldn't listen. A. cut through B. cut down C. cut off D. cut away 46. If this animal had escaped from its cage it could _____ have killed or hurt several people. A. equally B. both C. well D. severely 47. The president shook hands with everyone, without _____ of rank. A. conviction B. exposition C. distinction D. recognition 48. Sometimes they _____ their students' poor comprehension to a lack of intelligence. A. attribute B. assign C. attach D. associate 49. To _____ greater accuracy, all invoices will be double-checked before leaving the office. A. assure B. ensure C. insure D. ascertain 50. As a natural body substance, interferon (干扰素) has few side _____. A. influences B. effects C. impacts D. functions 51. The police _____ together all they had found out about the wanted man. A. combined B. mixed C. pieced D. joined 52. When Bob came in, Jean _____ her talk with Linda and talked to Bob. A. broke off B. cleared away C. cut across D. set apart

41. B 42. D 43. B 44. A 45. B 46. C 47. C 48. A 49. B 50. B 51. C 52. A

?

53. Foreign mutton is _____ to home-grown in flavor. A. worse B. indifferent C. inferior 54. I _____ work last week, but I changed my mind. A. were to start B. was to start C. was to have started 55. The children went there to watch the iron tower _____. A. to erect B. be erected C. erecting

D. subordinate D. had started D. being erected

? ?

56. After the Arab states won independence, great emphasis was laid on expanding education, with girls as well as boys _____ to go to school. A. to be encouraged B. been encouraged C. being encouraged D. be encouraged 57. _____ such a good chance, he planned to learn more. A. To be given B. Having been given C. Having given 58. -- Has Mary finished writing his article? -- No, and it _____ two days ago. A. should be finished B. should finish C. should have finished D. Giving

? ?

D. ought to have been finished

? ? ?

59. I had better _____ the problem. A. leave them to settle B. to leave them to settle C. to leave them settling D. leave them settling 60. _____ it is necessary to study the proposals for several more months before making a decision is to be debated. A. Whether B. If C. What D. That 61. _____ is well-known to all, too much stress can cause disease.A. Which B. It C. That D. As 62. _____ to speak when the audience interrupted him. A. Hardly had he begun B. No sooner had he begun C. Not until he begun D. Scarcely did he begun 63. As is generally agreed, a family without love is not _____ a family as a body without soul in a man. A. such B. as much of C. so much of D. much of 64. _____, I couldn't understand what is meant by that. A. As I try hard B. Hard as I might try C. I might try hard D. I tried hard 65. "What will you be doing tomorrow evening?" "_____ the students' papers." A. Correcting B. Will be correcting C. To correct D. Will correct

? ?

?53. C 54. C 55. B 56. C 57. B 58. D 59. A 60. A 61. D 62. A 63. C 64. B 65. A

? ? ? ?

13 41. Modern medicine has made great ___ to the health and welfare of mankind. A. distributions B. attributions C. contributions D. substitutions 42. A very sore throat had reduced his voice to a ___. A. cry B. whisper 43. For John, no hobby can ___ the thrill of the chase after a rare stamp. A. compete B. bring C. compare D. match C. cough D. whistle

44. Some animals will modify their behavior to __ to their environment.A. suit B. reconcile C. conform D. adapt 45. Smith drove all the ___ to Los Angeles and was just in time for the opening ceremony of the 23rd Olympiad. A. way B. road C. journey D. trip ? ? ? ? ? ? ? ? 46. Does it ever __ to you that they would be punished for being late?A. strikeB. occurC. happenD. emerge 47. He never allowed his children to be _____ of anything necessary for their education. A. absent B. empty C. short D. scarce 48. She is too _____ to be careless about her house-keeping. A. industrialized B. industrial C. industrialist D. industrious

49. If you keep in mind the process of word deviation (派生), you'll be able to _____ the meaning of many words.A. reason with B. make up C. count on D. figure out 50. Did you see the traffic accident involving the _____ between a truck and two cars the other day? A. comparison B. commission C. collision D. combination 51. Scientists will have to come _____ new methods of increasing the world's food supply. A. up with B. up for C. down with D. down to 52. The workers produced more steel, and all of fine quality _____.A. at it B. at this C. for that D. at that 53. The thing that _____ is not whether you succeed or fail, but that you at least try. A. minds B. cares C. matters D. plays

41. C 42. B 43. D 44. D 45. A 46. B 47. C 48. D 49. D 50. C 51. A 52. D 53. C

54. We _____ down when she _____ plates of food for us. A. had hardly sat, had brought B. hardly sat, brought C. hardly sat, had brought D. had hardly sat, brought 55. _____ the silkworm produces a fluid internally and then forces it out through tiny holes in its body. A. It makes silk and B. Making silk C. To make silk D. Silk is made by 56. _____, we went swimming.A. The day being hot B. It was a hot dayC. Being a hot dayD. Owing to a hot day 57. _____ in a recent science competition, three individuals were awarded scholarships totaling '36,000. A. Judged the best B. Judging for the best C. Judging the best D. Having judged the best 58. Some days go by much more quickly than others. Some hours as if they _____. A. would never end B. should never end C. will never end D. might never end 59. John would never have gone to the hospital _____ that Tom would be there, too. A. he did not know B. if had he known C. had he known D. he would have known 60. _____ he suggested was the sharing of the cost among all the five.A. That B. WhichC. WhatD. Whatever 61. The village _____ my mother grew up in is not far from the city.A. whatB. whereC. whichD. wherever 62. Someone must have left the tap running, __ the water was running over and flooding the bathroom. A. therefore B. for C. nevertheless D. moreover 63. When she arrived, she found _____ the aged and the sick at home. A. none but B. nothing but C. none other D. no other than 64. The forces of socialism are formidable. To them _____. A. the future belongs B. belongs the future C. that the future belongs D. the future will belong 65. Preston Blair, _____ born in Kentucky, lived and practiced law in Missouri. A. was B. he was C. although D. who he was

?54. D 55. C 56. A 57. A 58. A 59. C 60. C 61. C 62. B 63. A 64. B 65. C

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

14 41. The _____ of reliable data makes it impossible to reach a prompt decision. A. presence B. consequence C. dependence D. absence 42. The first time he spoke in public he was _____ with nerves. A. overcome B. inhibited C. numbed D. frozen

43. Though he wasn't well educated, his _____ sense guided him through life. A. common B. usual C. general D. ordinary 44. The Plate is made of a kind of plastic _____.A. stuff B. stiff C. staff D. stick

45. The curator of the Museum was most _____ and let me actually examine the ancient manuscript. A. favorable B. gratifying C. obliging D. pleasing 46. There is pressure on the American government to _____ the number of immigrants permitted to settle in the US. A. limit B. refrain C. confine D. decrease 47. The word "must" is often used to indicate _____ while "might" refers to possibility. A. capacity B. probability C. equality D. ability 48. If you keep getting wrong numbers, your phone could be _____. A. deceptive B. defective C. deficient D. ineffective 49. We couldn't cut the string because the _____ of the knife was not sharp enough. A. edge B. side C. border D. front 50. In order to buy a house she had to obtain a _____ from the bank. A. finance B. capital C. loan D. debt 51. Every year I have my doctor _____ on my physical condition. A. check in B. check up C. check into D. check out 52. This ticket _____ you to a free meal in our new restaurant. A. gives B. entitles C. grants D. credits

41. D 42. A 43. A 44. A 45. C 46. A 47. B 48. B 49. A 50. C 51. B 52. B

53. A child who does well in exams is always _____ on to do better. A. encouraged B. approved C. spurred D. inspired 54. The local peasants gave the soldiers clothes and food without which they __ of hunger and cold. A. would die B. will die C. would be dead D. would have died 55. _____ time and labor, cartoonists generally draw the hands of their characters with only three fingers and a thumb. A. Saved B. Saves C. To save D. The saving 56. Riding my bicycle home from school, _____ as I went around the corner. A. a car hit me B. I was striked by a car C. I was struck by a car with a car D. I was struck

57. Jane was scolded by the director because he left the office with the door _____. A. Unlocking B. not being locked C. unlocked D. not locking 58. They _____ the lecture, but upon learning that we would discuss something irrelevant to their field of study, they gave it up. A. were going to attend B. were to attend C. had attended D. would have attended 59. Without electronic computers, much of today's advanced technology _____. A. have not been achieved B. would not achieve C. would not have been achieved D. would not be achieved

53. C 54. D 55. C 56. C 57. C 58. D 59. D

60. _____ knows the truths about it will tell you. A. Who that B. That C. Whoever

D. That who

61. It was not yet eleven o'clock _____ a boat crossed the river with a single passenger who had obtained his transportation at that unusual hour by promising an extra fare. A. what B. when C. that D. which 62. Women workers wear hats _____ their hair gets caught in the machinery. A. if B. in case C. unless D. because 63. No sooner had they come back _____ they went to sleep. A. when B. then C. until 64. It _____ our teacher came that we begun the test. A. was until B. was not until C. not until D. until was 65. _____, glasses can correct most sight defects in healthy eyes. A. When well fitted B. Being fitted C. was fitted D. fitted

D. than

?60. C 61. B 62. B 63. D 64. B 65. A

?

?

15 41. The Committee had met many times, but had not come up with _____ to the problem. A. a way B. an idea C. a solution D. a method 42. The police arrested the wrong man mainly because they _____ the names given by the witness. A. puzzled B. confused C. bewildered D. perplexed 43. I am _____ obliged to you for the many kindnesses you have known my son. A. excitedly B. exceedingly C. evidently D. excessively 44. The highlight of his acting career was the opportunity of playing the _____ of Hamlet. A. character B. personality C. play D. part 45. He narrowly _____ being seriously hurt, if not killed, by the explosion. A. missed B. failed C. lost D. dropped 46. In the _____ of my not being there to meet you, our representative will take you to your hotel. A. possibility B. occurrence C. occasion D. event 47. Paul was so _____ that he took no credit to himself for his good work. A. moderate B. modest C. medium D. moral 48. Although I spoke to him many times, he never took any _____ of what I said. A. notice B. attention C. consideration D. warning 49. It is no easy thing to _____ the meaning of every idiom in English. A. get by B. get in C. get on D. get at 50. The book only _____ the causes of the war and does not do justice to the influence of the slave trade. A. counts on B. touches on C. takes on D. pulls on 51. We must take a firm _____ against the lowering of educational standards. A. stand B. place C. position D. reason 52. It never _____ my mind that he might refuse the request. A. passed B. filled C. crossed D. occurred 53. At the sight of the police officer, the thief _____. A. got to his feet B. took to his heels C. rose to his feet D. dragged his heels

?

41. C 42. B 43. B 44. D 45. A 46. D 47. B 48. A 49. D 50. B 51. A 52. C 53. B

?

54. The guide told us that an incident _____ here in 1925. A. took place B. was taking place C. had been taking place D. had taken place 55. _____, one must understand mathematics. A. A good scientist B. In order to be a good scientist C. It's a good scientist D. Being a good scientist 56. Susan had worked for three years to be a computer analyst but found her progress _____. A. discouraging B. to be discouraged C. discouraged D. to be discouraged 57. _____, all the quarrels came to an end. A. The lost money was found B. Was the lost money found C. Because the lost money found D. With the lost money found 58. He speaks mandarin with strong Sichuan accent, so he _____ brought up in Sichuan or some places close to Sichuan. A. must have been B. must be C. may have been D. can't have been 59. _____ today, he would get there on Sunday. A. Was he leaving B. Were he to leave C. If he leaves D. If he is leaving 60. His remark was _____ you might have expected. A. that B. which C. whichever D. what 61. My car is in _____ bad condition _____ I can't drive it. A. such, that B. too, to C. so, that D. such a, that 62. Few people said full attention to their health conditions _____ they were seriously ill. A. when B. if C. until D. before 63. -- What do you think of their _____ play? -- I like it much better than their _____ one. A. last, latest B. later, last C. later, latest D. latest, last 64. _____ the 1500's _____ the first European explores the coast of California. A. It was not until, then B. It is until, that C. It is not until, when D. It is not until, that 65. He opened his lips as if _____ some reply. A. making B. having made C. to be made D. to make

?

54. D 55. B 56. A 57. D 58. A 59. B 60. D 61. D 62. C 63. D 64. D 65. D


赞助商链接

更多相关文章:
tem4语法真题
tem4语法真题_英语学习_外语学习_教育专区。历年真题英语专业四级历年语法试题 虚拟语气部分 1. If you ___ in such a hurry, you ___ sugar into the sauce...
TEM4 模拟150
Tem4 上外模拟题(完形填空... 23页 5财富值 TEM4-writing 2010真题+一... ...专四词汇语法练习39 6页 免费 托福口语常用美国口语习语 4页 免费 Test 5-8...
TEM4模拟试题集(2016新题型版)
TEM4模拟试题集(2016新题型版)_英语考试_外语学习_教育专区。第五套题知识点整理 TEM4 模拟练习五 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. culture shock 文化冲击 ...
TEM4 模拟题 (第一套)答案
TEM4 模拟题 (第一套)答案_英语考试_外语学习_教育专区。专四模拟题答案(第一套) PART I DICTATION (10%) Stress As the pace of life continues to ...
英语专业四级考试 TEM4 词汇语法详细解答40套汇总A3-1
英语专业四级考试 TEM4 词汇语法详细解答40套汇总A3-1_英语考试_外语学习_教育专区。全真模拟试题 1 1. Although ___Spanish, he attended the course. A. he ...
TEM4 部分词汇语法总结
TEM4 部分词汇语法总结_英语学习_外语学习_教育专区。TEM-4词汇与语法”部分...he was injured 1994 短语、固定搭配练习题 1. His efforts to bring about ...
专四真题语法练习总结tem4
专四专八真题作文 专四专八,四六级试卷分布及...1/2 相关文档推荐 ...Tem4 历年语法真题 08-3-7 26页 免费 [语法词汇] TEM4考试语法词... 37页...
TEM4模拟试题7[1]
2011年英语专四词汇与语法... 7页 1财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉...TEM4模拟试题7[1] 专四专四隐藏>> TEM-4 Test 7 TIME LIMIT: 140 MIN. ...
TEM4_V&G50专四语法词汇五十题精练
​G​5​0​专​四​语​法​词​汇​五​十​题​...TEM4_Quiz Grammar & Vocabulary 1. An important lecture A. to be given A...
TEM4模拟试题2[1]
2008年英语专业四级(TEM4)... 29页 2财富值 专四、专八新闻听力词汇总... 5页 免费 英语专业四级模拟试题(11) 13页 2财富值 英语专业四级词汇语法模拟......
更多相关标签:

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图