9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> 数学 >>

甘肃省高台县第一中学2015届高三8月质量检测英语试卷含解析



绝密★启用前

甘肃省高台县第一中学 2015 届高三 8 月质量检测英语试卷
考试范围:xxx;考试时间:100 分钟;命题人:xxx 题号 得分 注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 一 二 三 四 五 六 七 八 九 总分

第 I 卷(选择题)
请点击修改第 I 卷的文字说明 评卷人 得分 一、单项选择(题型注释)

评卷人

得分 二、完形填空(题型注释)

It’s a small gas station that has snacks, drinks, cigarettes, and candies. The young man behind the counter knows his ____ by name and what they normally want to buy. He treats children and adults with equal ____. He reads science fiction behind the counter when business is ____. One day, three people rushed in and grabbed food off the shelves as fast as they could, ____ not intending to pay for it. He hit the “panic button” , then went over the counter and ____ the front door. It was obvious that they were homeless, and equally obvious that they weren't going____ with their ill?gotten gains. They ____ the food and simply crowded together in panic—knowing the police were ____the way. Imagine what they must have felt like when they were told they didn't have to steal even if they were that ____. “We have food in the back, expired (到期)but still ____ to eat. If you need food, you ____ have some.” They were told to ____ what they had dropped and put it back, and then asked to straighten out the mess. They were doing just that ____ the police arrived. The officers were told the situation was under control and the police were no longer ____. This wasn't what they had ____. They were being treated as human beings who could right the wrong they'd done. Shocked, they quickly followed orders to take turns and use the restroom to clean up. Soon three ____ people walked out with all the ____ their arms could hold. They were____ that,if they needed to come back again, they were to ask and not just grab. And then the young man went back to read until the next customer came in. He would

1

be the ____ person in the world to claim he was a hero. But he gave three people something they were in desperate need of—a ____ amount of self?respect and a little bit of hope. 1.A. friends B.neighbors C.customers D.passengers 2.A. respect B.pride C.wisdom D.privilege 3.A. slow B.busy C.heavy D.swift 4.A. bravely B.reasonably C.hardly D.obviously 5.A. opened B.locked C.closed D.broke 6.A. nowhere B.somewhere C.anywhere D.everywhere 7.A. hid B.lifted C.swallowed D.dropped 8.A. in B.on C.off D.by 9.A. anxious B.cautious C.courageous D.hungry 10.A. safe B.easy C.sweet D.unique 11.A. must B.can C.should D.need 12.A. hold up B.hand out C.pick up D.hand in 13.A. when B.after C.before D.since 14.A. popular B.necessary C.reliable D.important 15.A. wanted B.desired C.expected D.admired 16.A. dirtier B.cleaner C.cleverer D.quicker 17.A. money B.cigarettes C.drinks D.food 18.A. reminded B.warned C.ordered D.persuaded 19.A. first B.last C.best D.worst 20.A. large B.fair C.small D.full 【答案】 1.C 2.A 3.A 4.D 5.B 6.C 7.D 8.B 9.D 10.A 11.B 12.C 13.A 14.B 15.C 16.B 17.D 18.A 19.B

2

20.C 【解析】 试题分析: 本文介绍了三个无家可归的年轻人在加油站抢劫食物, 加油站的年轻人以一种不 同的方式对待他们,给他们自尊和希望。 1. C 考查名词辨析 A. friends 朋友; B. neighbors 邻居; C. customers 顾客; D. passengers 乘客;从空后的“what they normally want to buy”可知应填 customers。选C 2.A 考查名词词辨析 A. respect 尊重;B.pride 骄傲;C.wisdom 明智;D.privilege 特权; 他平等地对待儿童和成年人。 根据下方提到 It was obvious that they were homeless, and equally obvious that they weren't going____ with their ill?gotten gains. They ____ the food and simply crowded together in panic—knowing the police were ____the way 可知平等对待每人,故选 A 项。 3.A 考查形容词辨析 A. slow 慢的;B.busy 忙的;C.heavy 重的;D.swift 快的;当生 意清淡的时候,他就在柜台后面看科幻小说。slow“(生意等)清淡的,冷清的”。选A 4. D 考查副词辨析 A. bravely 勇敢地; B. reasonably 合理地; C. hardly 几乎不; D. obviously 显然地; :从 rushed in“闯进来”和 grabbed“抢占”可知,这三个人很明显不想付钱。 5.B 考查动词辨析 A. opened 打开;B.locked 锁;C.closed 关上;D.broke 打碎;他 按了应急(呼救)按钮,走过柜台,锁上了前门。从前面可知“有人进来硬抢东西”,所以小 伙子应该是去将门锁住,以防罪犯逃脱。panic button 应急(呼救)按钮。选B 6. C 考查副词辨析 A. nowhere 无处; B. somewhere 某处; C. anywhere 任何地方; D. everywhere 到处;很明显他们不想带着他们非法获得的东西到任何地方去。illgotten gains“不义之 财”。选C[来源:学 7.D 考查动词辨析 A. hid 藏;B.lifted 举起;C.swallowed 吞咽;D.dropped 下降;他 们丢掉食物, 仓皇地挤在一起。 第四段中的 dropped 有暗示。 in panic“仓皇地, 恐慌地”。 选 D。 8.B 考查介词辨析他们知道警察快来了。on the way“在途中,即将来临”,是固定搭配。 选B 9.D 考查形容词辨析 A. anxious 焦虑的;B.cautious 谨慎的;C.courageous 有勇气的; D.hungry 饿的;想象一下当他们被告知,如果他们饿了,他们不必偷,他们会是什么感受。 联系下句,应选 hungry。 选D 10.A 考查形容词辨析 A. safe 安全的;B.easy 容易的;C.sweet 甜的;D.unique 独特 的;从 expired(到期)but 可知: 尽管(食物)到期,但仍安全,可放心吃。故 safe 符合语境。 选A 11.B 考查情态动词辨析 A. must 必需;B.can 可能;C.should 应该;D.need 需要 ; 如果你们需要食物,你们可以吃一些。根据对年轻人的叙述可知他公平的对待每个人,故选 B 12.C 考查动词短语辨析 A. hold up 耽误,阻挡;B.hand out 分发;C.pick up 拾起, 接学会;D.hand in 上交;他们被告知捡起他们扔掉的东西,并放回去,然后清理一下弄 乱的场面,根据下方提到 They were doing just that ____ the police arrived.可知选 C 项。 13. A 考查连词辨析 A. when 当。 。 时候; B. after 在。 。 之后; C. before 在。 。 之前; D. since 自从;他们正在清理被他们弄乱的场面时突然警察到了。be doing+when 是固定搭配,意 为“正在做某事突然??,故选A 14.B 考查形容词辨析 A. popular 受欢迎的;B.necessary 必要的;C.reliable 可信赖 的;D.important 重要的;被告知场面已被控制,就不需要警察了,根据句意,既然场面

3

已经得到控制,所以警察没有必要了,故选 B 项。 15.C 考查动词辨析 A. wanted 想;B.desired 愿望;C.expected 期望;D.admired 钦佩; 这是他们没想到的。从上文“他们仓皇地挤在一起”可知,他们原以为警察会把他们抓走, 故选 C 项。 16. B 考查形容词辨析 A. dirtier 脏的; B. cleaner 干净的; C. cleverer 聪明的; D. quicker 快的;根据语境可知,不久,三个清洗干净的人手里拿着足够的食物走了出来,故选 B 项。 17.D 考查名词辨析 A. money 钱;B.cigarettes 烟;C.drinks 饮料;D.food 食物;从 上文的“If you need food”可知,此处是小伙子让这三个无家可归的人拿走了足够的食 物。选D 18.A 考查动词辨析 A. reminded 提醒;B.warned 警告;C.ordered 命令;D.persuaded 说服;句意:他们被提醒:如果需要再回来,他们可以要,但不要抢。根据语境,可知年轻 人在告诉他们这些,故选 A 项。 19.B 考查形容词辨析 A. first 第一;B.last 最后;C.best 最好的;D.worst 最坏的; 从上文知, 这个年轻的小伙子帮助了三个无家可归的人, 但事后继续读书直到下一个顾客的 到来,由此推知他不去宣扬自己做的事情,故选B 20.C 考查形容词辨析 A. large 大的;B.fair 公平的;C.small 小的;D.full 满的;从 a little bit of 可知应选 small,and 连接并列的成分,故选C 考点:故事类短文。 评卷人 得分 三、阅读理解(题型注释) There has been an outpouring of love for a 23-year-old disabled woman whose dog was killed in front of her while a groomer(美容师) tried to trim(修剪) its claws. Calls and e-mails came from as far away as the Upper Peninsula and Arizona as well as Oakland and Macomb counties, offering Laurie Crouch, who uses a wheelchair because of multiple sclerosis(硬化症), everything from dogs to money, such as that from Jason Daly of Roseville who said, “ I would like to buy her a new dog.” A story about the death of Crouch’s pet, Gooch, was printed on the front page of Macomb Daily. Crouch said a man sat on the dog to trim its nails. Gooch died after one claw was trimmed. Crouch yelled at the groomer to stop when she saw Gooch was struggling to breathe, but she said she was ignored. “If I could have walked, I would have put my hands on her and pulled her off my dog and physically stopped her, but I can’t do that.” Gooch was not a trained service animal, but naturally helped Crouch by picking up things for her. “This case is absolute animal abuse(虐待),” Larry Obrecht, division manager of the Oakland County Animal Shelter in Auburn Hills, said. People who read the story contacted Oakland Press to offer help. A message, from Rebecca Amett of Giggles N Wiggles Puppy Rescue, in Roseville, said, “We have puppies to donate ? and want to help the young woman who lost her service dog.” “When Gooch was with me, I was happy,” Crouch said, “I think I can be happy again but no animal can replace Gooch. There’s never going to be another Gooch out there but I think I will find a dog that can bring me joy again.”

4

21. What does the passage mainly tell us? A. A disabled woman’s service dog. B. A cruel groomer killed a disabled woman’s dog. C. People’s love for a disabled woman who lost her dog. D. Disabled woman loves to have the dog as company. 22.People called and emailed to . A. offer help and care to Laurie Crouch. B. give their angry voice to the groomer. C. offer a cure for Crouch’s disease. D. tell Crouch how to punish the groomer. 23.We can infer from the passage that . A. Crouch refused to take another dog. B. Crouch must be sad after losing her dog. C. Crouch has accepted another dog from a stranger. D. Crouch can live well without a dog’s company. 【答案】 21.C 22.A 23.B 【解析】 试题分析: 本文讲述了意为 23 岁的残疾女士,她的宠物狗被美容师压死以后,人们纷纷打 电话或者发电子邮件安慰她,并表示愿意为她提供帮助。 21.C 主旨大意题。综合文章内容可知,文章主要讲述了人们对这位失去爱狗的残疾女士的 关爱。 22.A 细节理解题。从文章第二段 everything from dogs to money, such as that from Jason Daly of Roseville who said, “ I would like to buy her a new dog.”和倒数第二段 People who read the story contacted Oakland Press to offer help.可知人们打电话或 者发邮件是为了提供帮助,表达关心,故选 A 项。 。 23.B 推理判断题。从文章最后一段 There’s never going to be another Gooch out there but I think I will find a dog that can bring me joy again.可知,Crouch 认为没有 狗会替代她原来的狗,因此推断她会很伤心,故选 B 项。 考点:故事类阅读。 What's your idea of a good time? What about dancing in a rainy field with one hundred and fifty thousand other people while a famous rock band plays on a stage so far away that the performers look like ants? It may sound strange but that is what many hundreds of thousands of young people in the UK do every summer. Why? Because summer is the time for outdoor music festivals. Held on a farm, the Glastonbury Festival is the most well-known and popular in the UK. It began in 1970 and was attended by one thousand five hundred people each paying an admission price of ?1 including free milk from the farm. Since then the Glastonbury Festival has gone from strength to strength --- in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended, paying ?112 for tickets to the

5

three-day event. Tickets for the event sold out within three hours. Acts included veteran superstars, such as Paul McCartney and James Brown, as well as new talent, like Franz Ferdinand and Joss Stone. Although many summer festivals are run on a profit-making basis, Glastonbury is a charity event, donating millions of pounds to local and international charities. Glastonbury is not unique in using live music to raise money for global poverty. In July of this year, the Live 8 concerts will be held simultaneously in London, Paris, Rome and Berlin. Superstars, such as Madonna, Sir Elton John and Stevie Wonder will perform in order to highlight international poverty and debt. 24.What does the author mean by saying “the Glastonbury Festival has gone from strength to strength” in the fourth paragraph? A. The festival has achieved growing success. B. Great efforts have been made to hold the festival. C. The festival has brought in a large amount of money. D. There have been thousands of fans attending the festival 25.Which of the following is TRUE according to the passage? A. The Glastonbury Festival is run on a profit-making basis. B. Tickets for the 2004 Glastonbury Festival were in great demand despite the high price. C. Both James Brown and Joss Stone were born in poor families. D. In the 1970 Glastonbury Festival, one could have lunch on the farm for free. 26.We can learn from the last paragraph that __________. A. the Glastonbury Festival is not so popular as the Live 8 concerts B. the Live 8 concerts are held every year in London. C. London, Paris, Rome and Berlin are famous for outdoor music festivals D. some superstars are concerned about global poverty. 27.What is the best title for the passage? A. How to have a good time B. Charity events around the world C. The Glastonbury Festival D. Superstars’ performances in charity events 【答案】 24.B 25.A 26.D 27.C 【解析】 试题分析: 文章介绍了 the Glastonbury Festival 以及它的慈善行为 24.B 猜词题 根据第四段提到 in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended, paying £112 each for a ticket to the three-day event. Tickets for the event sold out within three hours. 可知这句话的意思是 the Glastonbury Festival 取得很大的成 功,故选 A 项; 25.A 细节题 从第四题的句子 in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended,

6

paying £112 each for a ticket to the three-day event. Tickets for the event sold out within three hours. 可知 2004 年的票虽然很贵,但很快就被卖光了,故选 A 项。 26.D 细节题 从最后一段的句子:Superstars such as Madonna, Sir Elton John and Stevie Wonder performed in order to highlight (强调) international poverty and debt.可 知一些超级明星很关心世界的贫困问题,故选 D 项; 27.C 主旨题 从第三段的句子:Held on a farm, the Glastonbury Festival is the most well-known and popular festival in the UK.可知这篇文章讲的是关于 the Glastonbury Festival 的事情,故选 C 项; 考点:日常生活类阅读。 After moving to the United States, immigrant groups trying to fit in tend to choose high-calorie, fatty foods in an attempt to appear more American, a new study finds. That's one reason why immigrants approach U.S. levels of obesity within 15 years of moving to America. The researchers also did an experiment that measured whether or not the threat of appearing un-American influenced respondents' food choices.After being questioned about their ability to speak English,75 percent of Asian-Americans identified a typical American food as their favorite. Only 25 percent of Asian-Americans who had not been asked if they spoke English did the same. When their American identity was called into question during a follow-up study, Asian-American participants also tended to choose typical American dishes, such as hamburgers and grilled cheese sandwiches, over more Asian fare. In that experiment, 55 Asian-Americans were asked to choose a meal from a local Asian or American restaurant. Some participants were told that only Americans could participate in the study. Those who chose the more typical American fare ended up consuming an extra 182 calories, including 12 grams of fat and seven grams of saturated fat(饱和脂 肪). "People who feel like they need to prove they belong in a culture will change their habits in an attempt to fit in," said Sapna Cheryan, an author of the study and assistant professor of psychology at the University of Washington. "If immigrants and their children choose unhealthy American foods over healthier traditional foods across their lives, this process of fitting in could lead to poorer health," Cheryan added. Social pressures, the study concluded, are at the heart of the problem. "In American society today, being American is associated with being white. Americans who don't fit this image even if they were born here and speak English feel that pressure to prove that they're American," said Cheryan. 28.According to the survey, _____. A. Asia-Americans care less about their health. B. 25 percent of Americans like junk food. C. choosing food is related to Asian-American’s situation D. immigrants are forced to eat junk food. 29.The underlined word “fare” in Paragraph 3 most probably means “_____” A. food offered as a meal B. a person taking a taxi C. money spent on food D. an arranged thing to do

7

30.According to Sauna Cheryan, ________. A. what immigrants have done is ridiculous B. American traditional foods are healthier C. immigrants risk their health in order to fit in D. American culture affects immigrants deeply 31.Which of the following should take the blame for the bad eating habit? A. The situation of employment B. The traditional culture C. The American government D. The pressures from society 【答案】 28.C 29.A 30.C 31.D 【解析】 试题分析: 本文讲述 移居美国是不少人的梦想,许多不惜以健康为代价千方百计融入美国 社会。 28.C 推理判断题。从第二段的研究可知,75%的被询问过英语能力的亚裔美国人将一种典 型的美国食物看做他们的最爱,而只有 25%的没有被询问是否说英语的亚裔美国人这样做, 由此可推断选择食物与亚裔美国人的处境有关,故选 C 项。 29.A 猜测词义题:结合上文中的“In that experiment。55 Asian. Americans were asked to choose a meal from a local Asian or American restauran.”以及画线词后面的内容 可推知画线词表示的是提供的食物,故选 A 项; 30.C 推理题:从倒数第二段的句子:If immigrants and their children choose unhealthy American foods over healthier traditional foods across their lives , this process of fitting in could lead to poorer health .Cheryan added.可知此人认为移民不惜以 健康为代价去融入美国社会,故选 C 项。 31.D 细节题:从最后一段的句子:Social pressures , the study concluded , are at the heart of the problem.可知社会压力是主要问题,答案是 D 考点:社会类阅读。 Why are people interested in eating raw foods or whole foods? One reason is that eating these types of food reduces the risk of acid accumulation in your body . Raw and whole foods are usually digested more efficiently than cooked and refined foods. When we cook foods, we destroy the natural enzymes (酶) that are part of the food in its raw form. These enzymes were intended by nature to help us digest the food. When we consume food without these natural enzymes, our bodies either digest the food improperly or allow too many nutrients to be absorbed into the bloodstream. In both instances, the result is obesity. When too many nutrients are absorbed at once, the body grows fat. Improperly digested food moves slowly through the digestive tract, where it becomes increasingly acidic. To protect its vital organs from this acidic waste, the body changes the acid into fat and stores it safely away from the organs. Processed foods contain chemical elements, which might confuse the appetite mechanism that tells us when we’ve had enough to eat; as a result, people often

8

overeat. Processed foods also upset the digestive cycle. The body will either identify these foods as allergens and then store them safely away from the organs as fat, or the remains of undigested food will become acidic and enter the bloodstream as acid waste, which will stick to the blood vessel walls and block the passage of vital oxygen and nutrients heading for the body’s cells. The body’s metabolism (新陈代谢)becomes inactive, and the result is weight gain and obesity. The accumulation of acid in the digestive tract makes digestion increasingly inefficient. When that happens, even healthy foods can become acidic and the food allergies will become more common. To stop this vicious circle in its tracks, people need to consume food and supplements that will neutralize the acid already accumulated in body. Eating the right types of raw and whole foods can help. It’s also important to restore your enzyme balance. You need to identify and avoid the foods that cause acid accumulation and consume the foods that increase enzyme production. If you truly want to change and help your body heal itself, you need to take an active approach. 32.It can be inferred from Para. 2 that __________. A. foods with natural enzymes help people keep fit B. we’d better be cautious about raw and whole foods C. it is essential for people to protect their vital organs D. giving up cooked and refined foods is a new lifestyle 33.Processed foods are unhealthy because they __________. A. destroy body’s cells B. may lead to obesity C. are difficult to digest D. stop body’s metabolism 34.What is the main purpose of this passage? A. To warn people of the problem of obesity. B. To advocate eating more raw and whole foods. C. To inform people of the harm of processed foods. D. To tell the differences between raw and processed foods. 35.What is likely to be talked about following the last paragraph? A.Different causes of acid accumulation. B.Correct ways to cook raw foods. C.Suitable types of raw and whole foods. D.Active approaches to avoid acid. 【答案】 32.A 33.B 34.B 35.C 【解析】 试题分析: 文章强调了未加工食品和纯天然食品对健康的重要性。 经过加工的食品往往含有 破坏人体消化和食欲机制的化学物质,不利于人体健康。而且,选择适合的未加工食品类型 也是很必要的。 32.A 推理题。根据文章第二段 1,2 行 Raw and whole foods are usually digested more

9

efficiently than cooked and refined foods. When we cook foods, we destroy the natural enzymes (酶) that are part of the food in its raw form.可知含有 the natural enzymes (酶)的食物可以帮助我们更高效地消化食物。帮助我们保持健康。故 A 正确。 33.B 细节题。根据文章第二段 3,4,5 行 When we consume food without these natural enzymes, our bodies either digest the food improperly or allow too many nutrients to be absorbed into the bloodstream. In both instances, the result is obesity. 可知这些处理过的食物会导致人们发胖。故 B 正确。 34.B 主旨大意。根据第一段和第二段“Why are people interested in eating raw foods or whole foods? One reason is that eating these types of food reduces the risk of acid accumulation in your body. Raw and whole foods are usually digested more efficiently than cooked and refined foods...”可知,文章主要讲的是食用未经加工的 食物更有助于消化吸收,从而保持健康。故选 B。 35.C 推理题。本文主要讲述了这些 raw foods or whole foods 的好处,接下来就应该是 向我们介绍那些这样的食品适合人们食用。故 C 正确。 考点:健康类阅读。

10

第 II 卷(非选择题)
请点击修改第 II 卷的文字说明 评卷人 得分 四、单词拼写(题型注释)

评卷人

得分 五、短文改错(题型注释)

36.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号 (∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线 ( \ ) 划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。 2. 只允许修改 10 处,多者 (从第 11 处起) 不计分。 My brother Donald didn’t do well in math. When the day of the exam comes, Donald sat next to Brian, which was always good at math. Donald careful copied Brian’s answers. At end of the exam, the teacher collected the papers and graded it. Then she decided to give a prize to the student who got the high grade. But it was a bit of difficult for her to make a decision, because Donald and Brian got the same grade. The teacher thought about that and made on her mind to give the prize to Brian. Donald said it was unfair. “That’s true,” the teacher said. “Therefore, Brian’s answer to Question 18 was ‘I don’t know’. Your was ‘Neither do I’.” 【答案】 【小题 1】comes—came 【小题 2】which---who 【小题 3】careful ---carefully 【小题 4】end—the end 【小题 5】it ---them 【小题 6】high--highest 【小题 7】a bit o –a bit 【小题 8】on—up 【小题 9】Therefore--However 【小题 10】Your—Yours 或 your answer 【解析】 【小题 1】comes—came 考查动词的时态。根据整篇文章的时态来确定用一般过去时。 【小题 2】which---who 考查定语从句。先行词是 Brian,指的是人,故用 who 来引导。 【小题 3】careful ---carefully 考查副词。修饰动词 copied 用副词 【小题 4】end—the end 考查固定短语。At the end of 在。 。结尾 【小题 5】it ---them 考查代词。句意:在期末,老师收论文并评分,指代的是 the papers,故用 them.
11

【小题 6】high--highest 考查形容词最高级 句意:然后她决定把奖品给分数最高的那 个学生。 【小题 7】a bit o f–a bit 考查形容词。 A bit of 修饰名词,a bit 修饰形容词或 副 词表示,一点 【小题 8】on—up 考查固定短语。Make up one’s mind 下定决心。 【小题 9】Therefore--However 考查副词。句意:然而,Brian 的答案是我不知道。表示转 折。 【小题 10】Your—Yours 或 your answer 考查代词。句意:你的答案是,我也不知道。 考点:短文改错。 评卷人 得分 六、阅读填空(题型注释)

评卷人

得分 七、信息匹配(题型注释)

Saving money while traveling There are a lot of matters to think on before going out on a trip. If you fail to plan the trip properly, then money will simply let itself loose from your pocket. Moreover, if you haven't planned a road map of your tour, then confusion is quite inevitable (必然的). 37. Package tours. Tours and travel agencies have attractive offers for tourists wanting to spend a couple of days on trips. 38. Once you have accepted the package tour, all your expenses during the travel will be greatly reduced. You can save a lot in lodging(住宿 ) and traveling. Inexpensive lodging. Never choose expensive lodging if your tour is a low-budget one. People tend to spend a lot booking luxury hotels (豪华旅馆), and save little to enjoy other activities during the trip. This idea is absolutely not wise when spending limited money on the trip is your main aim. Moreover, the expenses increase quickly when your kids are with you. 39. You can use the money saved on good food and amusement. 40. The peak season is the time when rates are sky high due to the increase of millions of tourists who can afford to spend a lot of money. You, not being amongst this crowd that can spend generously, must book your holidays during the off season. A guide map. Make a guide map about the places to visit, expenses of travel and the activities to try. While planning you should also estimate (估计) your total expenses. Calculate the maximum amount and try to spend less than that. 41. Refer to the guide map while traveling and follow the money-saving travel tips as much as possible. A. Reduce shopping. B. Off season travel. C. You must keep yourself updated with such offers.
12

D. E. F. G.

This will help you to keep actual expenses below You can save lots of dollars when you don't have Therefore, book a fairly low-price lodge to save So knowing some money-saving travel tips becomes

the estimated. a credit card. a few dollars. necessary for you.

【答案】 37.G 38.C 39.F 40.B 41.D 【解析】 试题分析:本文讲述如何在旅游中更好的省钱,提出四条建议。 37.G 根据这一段的标题是 Saving money while traveling 旅行中节省钱,故选 G 因此 知道省钱旅行是非常有必要的。 38. C 根据上一句话提到 Tours and travel agencies have attractive offers for tourists wanting to spend a couple of days on trips.旅行社会提供给游客很多吸引人的但比较 时间的旅行计划,因此选 C 让自己时时了解这些项目的更新结果。 39.F 根据上句话提到 This idea is absolutely not wise when spending limited money on the trip is your main aim. Moreover, the expenses increase quickly when your kids are with you.当花费一定的情况下,这是不明智的,尤其是如果跟孩子在一起,费用还会 上升,所以选 F 因此,预定低点的住宿可以节省费用,与本段标题 Inexpensive lodging. 相呼应。 40.B 根据下句话提到 The peak season is the time when rates are sky high due to the increase of millions of tourists who can afford to spend a lot of money 可 知.旺季的花费可能比较高,故选 B 淡季旅游。 41.D 根据上一句话提到 While planning you should also estimate (估计) your total expenses. Calculate the maximum amount and try to spend less than that.计划出你 的全部费用,算出最高金额,并试图花更少的钱,故选 D 这将会帮助你实现最低的消费。 考点:信息匹配。 评卷人 得分 八、书面表达(题型注释) 42.目前,越来越多的中学生请家教,对于这一现象,存在两种不同观点: 有些人认为有必要 跟教师比自己学好 可以巩固课堂所学内容 可以学到更多的东西 另一些人认为没有必要 容易养成依赖习惯 学生需要时间休息 许多家教以赢利为目的

请你根据以上提示,以 Is a Tutor Necessary?为题,写一篇 110 词左右的短文,反映表 中内容,并简要阐述自己的观点。文章开头已经给出,不计入总词数。 要求:层次清楚,连贯流畅,表达灵活,不要逐字翻译。 参考词汇:家教 tutor; 巩固 strengthen Is a Tutor Necessary?
13

More and more middle school students are having tutors at the weekend. There are two different viewpoints about it.

【答案】 Is a Tutor Necessary? More and more middle school students are having tutors at the weekend. There are two different viewpoints about it. Some think it necessary . First of all, it’s more effective to study with a teacher than by themselves. Secondly , it can strengthen what I learnt in class. Besides, it can learn a lot more. Others think it unnecessary. For one thing students can easily form the habit of dependence. For another , students need time to relax from time to time. What’s more, the purpose of some family teachers is to make money. In my opinion, whether a turor is needed just depends. If you are really very weak at or interested in a certain subject, maybe it’s ok for you to have one. But be sure to choose a good and suitable teacher, otherwise it would be a waste of time and money. 【解析】 试题分析:考查提纲类书面表达:这是一篇提纲类作文,我们需要用正确的英语把给出的要 点表达出来. 动笔前,一定要认真分析要点,理解要点要表达的含义,不能遗漏要点,跑题 偏题。 本作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达.写作时注意准确运用时态, 上下文意 思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级 句型使文章显得更有档次。特别注意在选择句式时要赋予变化。平时除了加强词汇积累,写 作联系以外,还可以适当记忆一些类似的范文,这样在考试中可以起到事半功倍的效果。 【亮点说明】范文中运用到一些常见的短语 First of all 首先;form the habit of 养成。 。 的习惯;In my opinion,在我看来;be interested in 对。 。感兴趣;a waste of time and money 浪费时间与金钱;it’s more effective to study with a teacher than by themselves 这个句子中 it 做形式主语;it can strengthen what I learnt in class 这个句子中 what 引导 strengthen 的宾语从句;In my opinion, whether a turor is needed just depends 这个句子中 what 引导主语从句;But be sure to choose a good and suitable teacher, otherwise it would be a waste of time and money.这个句子中运用到祈使句+otherwise +陈述句。 考点: 提纲类作文 评卷人 得分 九、其他(题型注释) There is a new market near my house. My mother often goes there and buys 43.__________we need of our meals. But I had never been there before. Yesterday I went to the market with my mother. There were 44. ____many people that we could hardly make our way out of the 45. _______ ( crowded ). There were 46. _______ kinds of vegetables, fish and fruit everywhere. People

14

were talking about the goods and the prices. The sellers’ shouts could be47.____(hear) every now and then. I remembered that the day 48. ____ I had asked Mother to buy some fresh fish. Most of the fish there was49. , but we had not much trouble50. _________ (find) some fresh fish at the other part of the market. My mother bought something else as well. It was my 51. ______________time to go to the market, and I was 52._______ (deep) impressed by what I saw in the market. 【答案】 43.what 44.so 45.crowds 46.all 47.heard 48.before 49.frozen 50.finding 51.first 52.deeply 【解析】 43.what 考查宾语从句。句意:我的妈妈经常去那买我们所需要的;做 buy 的宾语从句。 44.so 考查固定句型。So ?..that ..如此以致于。 45.crowds 考查名词。句意:这有如此多的人,以致于我们不能挤出人群。 46.all 考查固定短语。 All kinds of 各种各样的。 47.heard 考查动词。句意:叫卖场能够被听到。被动语态 be heard 48.before 考查连词。句意:我记得那天,要求妈妈买一些新鲜的鱼。 49.frozen 考查形容词。 Frozen. 冰冻的。 50.finding 考查固定用法。Have trouble in doing 做某事有困难。 51.first 考查序数词。句意:这是我第一次去市场。 52.deeply 考查副词。句意:我被市场上我所看到的内容留下深刻的印象。 考点:词类活用。

15



更多相关文章:
甘肃省高台县第一中学2015届高三化学8月质量检测试题
甘肃省高台县第一中学 2015 届高三化学 8 月质量检测试题 7、将 pH=3 的盐酸 a L 分别与下列三种溶液混合后,混合液均呈中性; -3 -1 ①1×10 mol 的...
甘肃省高台县第一中学2015届高三下学期期中考试 英语试题
甘肃省高台县第一中学 2015 年春学期期中考试 高三英语试卷第Ⅰ卷 第一部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分...
甘肃省张掖市高台县第一中学2015届高三数学上学期期末...
甘肃省张掖市高台县第一中学2015届高三数学上学期期末考试试卷 文_数学_高中教育...(本小题满分 12 分)第 12 届全运会于 2013 年 8 月 31 日在辽宁沈阳...
【名师解析甘肃省张掖市高台县第一中学2015届高三上...
【名师解析】甘肃省张掖市高台县第一中学2015届高三上学期9月月考政治试题Word版含解析_政史地_高中教育_教育专区。名校试卷解析,名师解析,精解精析,地理 ...
甘肃省高台县第一中学2015届高三下学期期中考试语文试...
甘肃省高台县第一中学2015届高三下学期期中考试语文试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。甘肃省高台县第一中学 2015 年春学期期中考试 高三语文试卷第Ⅰ卷 ...
甘肃省高台县第一中学2016届高三上学期第二次检测英语...
甘肃省高台一中2015 年秋学期高三第二次检测 英语试卷 (本试卷共120 分,考试时间100 分钟) 第Ⅰ卷 第一部分:阅读理解(共两节,满分40 分) 第一节(共15 小...
...甘肃省高台县第一中学2015届高三下学期期中考试理综...
甘肃省高台县第一中学 2015 年春学期期中考试 高三理科综合试卷 注意事项: 每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应的答案标号涂黑.如需改动,用橡皮擦干 ...
...甘肃省高台县第一中学2015届高三下学期期中考试数学...
甘肃省高台县第一中学 2015 年春学期期中考试 高三数学(文)试卷 第I卷 (选择题共 60 分) 一、选择题:本大题共 12 小题,每小题 5 分,共 60 分,在每...
甘肃省高台县第一中学2015届高三下学期期中考试理综试...
甘肃省高台县第一中学2015届高三下学期期中考试理综试卷 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。园丁网数学第一站成套数学资料免费下载 www.yszybase.com 甘肃省...
甘肃省高台县第一中学2015届高三上学期期末考试英语试题
甘肃省高台县第一中学2015届高三上学期期末考试英语试题_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载甘肃省高台县第一中学2015届高三上学期期末考试英语试题_...
更多相关标签:

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图