9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> 英语 >>

湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二英语3月月考试题


湖北省枣阳市白水高中高二年级 2015-2016 学年度下学期 3 月月考英 语试题
★ 祝考试顺利 ★ 时间:150 分钟 分值 150 分 第Ⅰ卷(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小 题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5) 1. When is Mary's birthday? A. February 23rd. February16th. 2. What will the man take back to the shop? A. The shorts. 3. What does the man offer to do? A. Wash the clothes. B. Dry the dishes. C. Water the plants. 4. Why does the woman call the man? A. To invite him to dinner together. C. To ask him to meet her. 5. What is wrong with the woman? A. She works too hard to have a rest. B. She can't sleep well at night. C. She is too worried about Johnson. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. Where does the conversation take place? A. At a restaurant. B. At a clinic. C. At a drugstore. 7. What restaurant did the woman go to first last night? A. American. B. Italian. C. Chinese. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8. What is the trouble with British education? A. Teachers. B. Subjects planning. C. Students’ training. 9. What is the man's attitude towards British school education? A. More classrooms should be built. B. Students shouldn’t be kept busy. C. Students need more time to learn to live. 10. What opinion does the woman support?
1

B. February 18th.

C.

B. The T- shirt.

C. The sweater.

B. To inform him of the late meeting.

A. Better subjects should be offered. B. Teachers should learn more about real life. C. Teachers should be old. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11. Who probably is the woman? A. A mountaineer. B. A pilot. C. A sportswoman. 12. What caused the accident? A. The woman landed the wrong way. B. The woman lost her way. C. The woman hurt her arm. 13. What can we learn about the woman? A. She'll recover in about two months. B. She failed only twice. C. She is weak. 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 14. Where most probably are the speakers? A. At a classroom. B. At a clinic. C. At a restaurant 15. What is the main symptom according to the man? A. Pain in the chest B. Aches in bones. C. Throwing up. 16. What does the man say about his throat? A. He has a dull pain in it. B. It's a bit hard for him to swallow. C. It’s been hurt. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What is the purpose of th e talk? A. Stressing physical exercise. B. Offering some advice on sleeping problems. C. Telling people how to exercise. 18. Why is it useless to keep turning around when you can't sleep? A. It increases heart rate. B. It makes you worry. C. It's tiring. 19. Which of the following can cause sleeplessness? A. Too much exercise in the evening. B. Lack of sleep on weekends. C. Eating cheese before going to bed. 20. What can we learn about sleeping pills? A. It's useless for sleeplessness. B. It'll help relax. C. It prevents sleeping.

第 II 卷

(共两部分,满分 120 分)

第一部分 阅读理解 第一节、 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B, C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 On a warm Monday, Jenny Neilson bought a sandwich and parked her car under some trees. Rolling down the windows to in fresh air, she settled back to enjoy her lunch. Suddenly she________ a big bald(秃顶的)man running through the parking lot. Before she came to what would happen, the man was there, shouting through
2

her window, “Get out!” Neilson . Pulling open her door, the man seized her ________ the neck and hair, and threw her out of the car onto the ground. She screamed, ________ her purse and the keys. Two reporters of the local newspaper, Robert Bruce and Jeff Jackson, just outside their office building on a________ , heard the screams and began running. When they ________ Neilson’s car, the attacker had jumped into the driver’s seat and was ________ searching for the keys. Bruce opened the door, and he and Jackson dragged the man out. The attacker ________ back. But even in his cornered panic, he was no________ for the two athletic men. Reggie Miller, a worker of the local newspaper, heard the screams, too. He rushed back to the office to ________ the police, and then ran back with some plastic ropes—used to tie up newspapers. With his arms________ tight behind him, the prisoner looked up and said ________ , “I hope you guys feel good about yourselves—you just caught one of the most wanted men.” They ________ him and waited for the police. Later, Bruce and Jackson were shocked to learn the man was the ________ carjacker(劫车者)and suspected murderer , whose ________ —but with a full head of hair—had been recently printed in their own newspaper. Neilson considers herself lucky ________ she suffered injuries. She believes the story might have had a________ ending if those good people had not come to her aid. “Unfortunately,” she said, “many people would________ have done what they did, and that’s the real truth.” 1.A. bring B. let C. gather D. send 2.A. recognized B. watched C. noticed D. met 3.A. realize B. understand C. imagine D. conclude 4.A. escaped B. struggled C. refused D. obeyed 5.A. by B. around C. with D. on 6.A. burying B. forgetting C. offering D. grabbing 7.A. trip B. visit C. break D. holiday 8.A. started B. stopped C. entered D. reached 9.A. carefully B. madly C. disappointedly D. patiently 10.A. fought B. turned C. jumped D. shouted 11.A. match B. target C. equal D. companion 12.A. remind B. phone C. invite D. beg 13.A. rolled B. folded C. bent D. tied 14.A. angrily B. kindly C. coldly D. warmly 15.A. caught B. thanked C. comforted D. ignored 16.A. ordinary B. professional C. honest D. outstanding 17.A. picture B. background C. character D. story 18.A. and B. but C. though D. when 19.A. ridiculous B. similar C. strange D. different 20.A. sometimes B. never C. often D. forever

3

第二节 阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中选出最佳选项 ,并 在答题卡上将该项涂黑。 A A funny thing happened on the way to the communications revolution: we stopped talking to one another. I was walking in the park with a friend recently, and his cell phone rang, interrupting our conversation. There we were walking and talking on a beautiful sunny day and... I became invisible, absent from the conversation. The telephone used to connect you to the absent. Now it makes people sitting next to you feel absent. Why is it that the more connected we get, the more disconnected I feel? Every advance in communications technology is a tragedy to the closeness of human interaction (互动). With email and instant messaging over the internet, we can now communicate without seeing or talking to one another. With voice mail, you can conduct entire conversations without ever reaching anyone. If my mom has a question, I just leave the answer on her machine. As almost every contact we can imagine between human beings gets automated (自动化), the alienation index(疏远指数) goes up. You can't even call a person to get the phone number of another person any more. Directory assistance is almost always fully automated. I am not against modern technology. I own a cell phone, an ATM card, a voice mail system, and an email account. Giving them up isn't wise... they're a great help to us. It's some of their possible consequences that make me feel uneasy. More and more. I find myself hiding behind email to do a job meant for conversation. Or being relieved that voice mail picked up because I didn't really have time to talk. The industry devoted to helping me keep in touch is making me lonelier ...or at least facilitating my antisocial instincts. So I've put myself on technology restriction: no instant messaging with people who live near me, no cell phoning in the presence of friends, no letting the voice mail pick up when I'm at home. 21.Which of the following would be the best title of the passage? A. The Advance of Communications Technology B. Th e Consequences of modern Technology C. The Story of Communications Revolution D. The Automation of Modern Communications 22.The sentence “Now it makes people sitting next to you feel absent” means that ________. A. the people sitting beside you have to go away to receive a phone call B. you can h ardly get in touch with the people sitting beside you C. modern technology makes it hard for people to have a face-to-face talk D. people can now go to work without going to the office 23.The writer feels that the use of modern communications is ________. A. satisfying B. encouraging C. disappointing D. embarrassing 24.The passage implies that ________.

4

A. B. C. D.

modern modern modern modern

technology technology technology technology

is is is is

bridging the people separating the people developing too fast interrupting our communication

Reading is very important to help you learn English. To learn as much as you can from reading, you need to read different kinds of English. This book provides not only different kinds of English but also a good way to check your reading ability. There are four parts in the book: Part 1 is Messages: In this part somebody wants to send information in writing to somebody else. There is a test on timetable and a test on text messages. Part 2 is People: In this part all the tests are about people. For exa mple, there is an informal letter between friends. There is formal(正式的) English in biography(传记). There is a job application as a model to help with your writing, as well as testing your reading. Part 3 is Places: In this part, too, many different kinds of English are shown, some informal and some formal. There is the informal English of a holiday postcard. There is also the formal English in a letter of complaint. Part 4 is Things: You will find some descriptive(描写的) writing in this part. There are descriptions of clothes and of a computer. You can do these tests in any order you like, or you can do all the tests with a formal or informal text. I enjoyed writing this book and I hope you enjoy using it. 25.We can find the introduction to a product in ___________. A. part 1 B. Part 2 C. Part 3 D. Part 4 26.Which of the following is most probably written in informal English? A. A letter of complaint. B. A letter of a friend C. A computer handbook. D. A story of a president. 27.The passage is most probably written for _________. A. students B. test designers C. test-takers D. teachers Part-time jobs for 15 and 16 years olds Waiter / Waitress A job as a waiter or waitress is a good choice for 16-year-olds. Not only can one earn $9-$12 an hour, but they can also get the tips (小费). Most people that visit a restaurant don’t just have good food. They come here to relax and have a good time. Besides serving food quickly, a young waiter who talks to them politely with a smile on his face will make the diners enjoy their time at the restaurant.

5

Work in a library If one is fond of books, working in a library is another suitable choice. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can actually sit down and finish their homework. So on returning home, they would have time to hang around with friends or just relax. So working in a library is an excellent part-time job for teens, especially for school students. Internet jobs There are many ways of making money through online jobs like clicking on advertisements, visiting sites and signing up with them. However, such online jobs don’t pay well. A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers. 28.What does the writer think of the job as a waiter/waitress? A. It needs a period of training. B. It pays much more than other jobs. C. It can improve one’s leadership skills. D. Making diners comfortable is part of the job. 29.A student who is busy with his research paper will probably choose to work ______. A. in a restaurant B. in a library C. on the Internet D. in an IT company 30.The writer wrote this text to ______. A. tell us the importance of doing part-time jobs B. advise teenagers how to choose a part-time job C. teach young people how to make lots of money D. introduce his/her experience of doing part-time jobs 31.Why do some companies ask the teens to do surveys? A. The teens have more free time. B. They can pay less to the teens. C. They need advice to make products for teens. D. The teens usually express their true opinions. Protagoras was among the great teachers of ancient Athens. He taught many subjects, including the laws of argument(辩论) and the right use of language. It is said that he was the first teache r to accept money for his services. A student, Evalthus, heard of this famous teacher and asked him to give him lessons. However, Evalthus didn’t want to pay for his lessons at once, and after some discussion it was finally agreed between them that Evalthus should pay only if he won his first case in the court. For if he won, it would prove that he had been taught well. The lessons began and Evalthus proved himself to be a good student. But he refused to pay Protagoras anything at the end of his studies. Protagoras therefore took Evalthus to the court and told the judges that he
6

wanted his money. He explained that he must be paid whether he won or lost the case. “Whatever you decide,” he declared(宣称)to the judges, “ I must be paid. For if you decide in my fovor , then I win the case, and so I must be paid . But If you decide against me, then Evalthus has won his first case in the court; according to our agreement, he must pay his lessons. Therefore I shall get my money whatever happens.” The Athenian judges found no fault in it, so they asked Evalthus to reply. “No, it’s quite clear,” said Evalthus, “ that I need not pay. If the judged decide in my favor, then I have won the case, and I need not to pay. But if Protagoras wins, then I have lost my first case. Therefore, according to our agreement, I do not have to pay. So I need not pay in any event.” As both arguments appeare d to be faultless, the judges were unable to come to a decision. They therefore ordered the two men to appear before them again one hundred years later. 32.Evalthus would pay Protagoras _______________. A. before he started his lessons B. after he finished his lessons C. after the court decided against him D. after the court proved that he was taught well 33.What do we know about Protagoras? A. He won the judges’ favor in the end and got his money. B. He was probably the first teacher to accept money for his lessons. C. He didn’t teach Evalthus well because Evalthus didn’t pay. D. He was not confident of his winning the case in the court. 34. Why did the judged ask Protagoras and Evalthus to come to the court one hundred years later? A. They couldn’t make a decision. B. They needed to think it over again. C. They wanted to make fun of them. D. They wanted more money from them. 35.What is probably the best title for the text? A. A Smart Student---- Evalthus B. A Great Teacher---Protagoras C. Come Here One Hundred Years Later D. A Fight Between Teacher and Student 第三节、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两 项为多余选项根据短文内容。 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 。 Most people who move to a foreign country or culture may experience a period of time when they feel very homesick and have a lot of stress .This feeling is often called ‘ culture shock ’ . 36 . There are four general stages of cultural adjustment. The first stage is usually referred to as the excitement stage. Upon arriving in a new environment, you’ll be interested in the new culture, everything will seem

7

exciting, everyone will seem friendly and helpful and you’ll be overwhelmed(不 知所措) with impressions. 37. and you have little meaningful experience of the culture. The second stage is sometimes called the withdrawal stage. The excitement you felt before changes to frustration (沮丧)as you find it difficult to deal with the problems that arise. simple things like shopping and going to the bank are challenges. It is at this stage that you are likely to feel anxious homesick. 38. . Culture shock doesn’t exist long. You gradually get into the‘recovery’ stage. At this point, you’ll have a routine, and you’ll feel less lonely as you start to understand and accept the way things are done and the way people behave in your new environment. Customs and traditions are clearer and easier to understand. 39. The last stage is the ‘home’ stage – this is the point when people start to feel at home in the new culture. There is a fifth stage to this process. If you decide to return home after a long period in a new culture, y ou may experience what is called ‘reverse culture shock’. 40. you may notice things about your home culture that you had never noticed before, and some of the ways people do things may seem strange. A. It is a great challenge to learn the totally new culture. B. This is the stage which is referred to as “culture shock” C. During this stage you are taking in these impressions passively D. Some people experience “culture shock” more sharply than others. E. This means that you may find aspects of your own culture “foreign” F. At this stage ,you’ll deal with new challenges with humor rather than anxiety. G. It’s important to learn how to deal with it if you’re to adapt to the new culture. 第四节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 Today I received a sweet letter from Brianna, one of my “cookies”. It was wonderful to hear 41.her. You see 42.I taught kindergarten, I called all43.sweet children “cookies”. Brianna said that every day she would walk into kindergarten and see a smile 44.my face. I named them “cookies” because I always feel that children can bring great happiness and 45. (excite) to my life. I still feel that all children are the 46.(great) joy I could ever have. So far I 47. (adopt) and taught children for over 35 years. All my children were 48.are now a great joy of my life.49.(hope), I feel much fortunate to be able to use my life’s talent to teach children and have fun 50.(do) it every day. I am able to spread my wings and help my “cookies” to spread their wi ngs.

第三部分 写作(共两节;满分 35 分) 第一节短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 51.文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,

8

删除或修改。 注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词。 2. 只允许修改 10 处,多者(从第十一处起)不计分。 In the winter vacation, I paid a visit a mountain village in a suburb of Luoyang. No sooner had I got off the bus when I was greatly surprising to see all the changes. It was far better than I had been expected. Now every family can drink cleanly running water. The villagers needn’t carry water himself any more. Firewood is no longer used for cooking. Marsh gas, a new cheap clean energy, make it very convenient to cook and light. As all the families have color TV set, they can enjoy plays at home. It impressed me most was that the best building in a village was the school. I hope the mountain village will become better and better. 笫二节 书面表达(满分 25 分) 52.假定你是李华,正在英国接受英语培训,住在一户英国人家里。今天你的房东 Mrs Wilson 不在家,你准备外出,请给 Mrs Wilson 写一留言条,内容包括: 1.外出购物 2.替房东还书 3.Tracy 来电话留言: 1) 咖啡屋 ( Bolton Coffee ) 见面取消 2) 此事已告知 Susan 3) 尽快回电 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考答案 听力答案: 1-5 BCCAB 笔试答案: 1.B 2.C 3.A 4.C 5.A 6.D 7.C 8.D 9.B 10.A 6-10BAACB 11-15 CAABC 16-20 BBAAC

9

11.A 12.B 13.D 14.C 15.D 16.B 17.A 18.C 19.D 20.B 【解析】 试题分析:本文讲述众人帮助被劫车人打劫的女车主的故事。 1.B 考查动词辨析。bring“带来”; let“让”;gather“收集”;send“送”。Let sth. in“让?进来”。句意:摇下窗户让新鲜空气进来。故选 B。 2.C 考查动词辨析。recognized“认识,意识到”;watched“观察,注视;”(主观 特意) noticed“注意到”(无心随意) ; met“遇见”。句意:忽然,她看见一个秃顶的男人 从停车场跑过。故选 C。 3 . A 考查动词辨析。realize“实现,认识到,了解”; understand“明白”; imagine“想象”; conclude“总结”。句意:在她还没有意识到到发生了什么事时。故选 A。 4.C 考查动词辨析 escaped“逃跑”; struggled“挣扎”; refused“拒绝” ; obeyed“服从”。 尼尔森拒绝下车。故选 C。 5.A 考查介词辨析。by“通过,被”(表方式、手段) ;around“四处;在?周围”; with“用;随着;支持”;on“在?上面”。句意:那个男人抓住她的脖子和头发。故选 A。 6.D 考查动词辨析。burying“埋” ;forgetting“忘记”; offering“提供”; grabbing“抓住”。句意:她大叫,抓住她的钱包和钥匙。故选 D。 7.C 考查名词辨析。trip“旅行”; visit“访问”;break“间歇”;holiday“假 期”。on a brea k“工作中间休息”。故选 C。 8 . D 考查动词辨析。started“开始”;stopped“停止”; entered“进入”; reached“到 达”。句意:当他们达到尼尔森的车前时。故选 D。 9.B 考查副词辨析。carefully“仔细地”;madly“疯狂地,发狂地,精神失常地”; disappointedly“失望地”;patiently“耐心地”。句意:攻击者已经坐在了驾驶座上, 发狂地找着钥匙。故选 B。 10. A 考查动词辨析。 fought“打架”; turned“转身”; jumped“跳”; shouted“大 喊”。turn back“转身”。句意:攻击者转过身。故选 A。 11. A 考查名词辨析。 match“对手”; target“目标”; equal“平等”; companion“同 伴”。 他不是这两个强壮的人的对手。故选 A。 12.B 考查动词辨析。remind“提醒”;phone“打电话”;invite“邀请”;beg“乞 求”。他冲忙跑回办公室报警。故选 B。 13. D 考查动词辨析。 rolled“摇摆”; folded“折叠”; bent“弯曲的”; tied“系”。 句意:他的手被牢牢地绑在身后。故选 D。

10

14. C 考查副词辨析。 angrily“生气地”;kindly“好心地”; coldly“不友好地” ; warmly “热情地”。句意:囚犯抬起头不友好地说。故选 C。 15.D 考查动词辨析。 caught“抓住”; thanked“感谢”;comforted“安慰” ; ignored “忽略”。句意:他们忽略他说的话。故选 D。 16. B 考查形容词辨析。 ordinary“普通的”; professional“专业的”; honest“诚 实的”;outstanding“杰出的”。句意:他们惊讶地知道这个男人是个专业的劫车人和谋 杀嫌疑人。故选 B。 17.A 考查名词辨析。picture“照片”;background“黑板”;character“性格”; story“故事”。句意:他有头发的照片最近被他们的报纸刊登出来。故选 A。 18.C 考查连词辨析。and“而且”;but“但是”; though “尽管”; when“当? 的时候”。句意: 尽管她受伤了,他们认为她很幸运。故选 C。 19.D 考查形容词辨析。ridiculous“荒谬的”;similar“熟悉的”;strange“陌生 的”;different“不同的”。句意:她觉得如果那些好心人没有来帮助她的话,她的结局会 是不一样的。故选 D。 20.B 考查副词辨析。 sometimes“有时候”;never“从不”;often“常常”;D. forever“永远”。句意:很多人从不会做他们做的事情,这是真的。故选 B。 考点:考查故事类完形填空 21.B 22.C 23.D 24.B 【解析】 试题分析: 文章大意: 本文主要论述现代技术的消极影响——现代技术的使用在疏远人 与人之间的距离。 。 21.B 主旨大意题。本文主要论述了现代技的影响。故 B 正确。 22.C 句意理解题。第一段作者提出:通讯革命使我们不再面对面地交谈;第二段作者 举自己生活的一例来 予以说明; 第三段作者感慨“Now it makes people sitting next to you feel absent”,即其意应为:现在技术使人们很难有面对面的交谈。故 C 正确。 23.D 推理判断题。根据第五段可知,作者并不反对现代技术,也认为它极有帮助,只 是某一些结果让他感到不安, 比如第二段中他所举的生活例子。 由此判断他会认为使用现代 技术有时令人感到尴尬。故 D 正确。 24.B 推理判断题。根据第四段可推断现代技术正在疏远人们之间的关系。故 B 正确。 考点:考查议论文阅读 25.D 26.B 27.A 【解析】 试题分析:文章介绍了一本写作书的内容及用途。 25.D 推理判断题。根据 Part 4 is Things: You will find some descriptive(描写 的 ) writing in this part. There are descriptions of clothes and of a computer.

11

可知 Part 4 是介绍事物的,product“产品”应属于事物在 Part 4,故选 D. 26.B 推理判断题。For example, there is an informal letter between friends. 及常识可知朋友间的信件是非正式的,故选 B. 27.A 推理判断题。根据 This book provides not only different kinds of English but also a good way to check your reading ability.和文章内容可知作者给我们介绍了 一本提高阅读和写作的书,面对的是学英语的学生。故选 A. 考点:考查广告类短文阅读。 28.D 29.B 30.B 31.C 【解析】 试题分析:这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议,包括服务员,图书馆 的工作,和网络的工作。介绍了适合这些工作的人和如何做好这些工作。 28.细节题:从文章第一部分的句子:Besides serving food quickly, a young waiter who talks to them politely with a smile on his face will make the diners enjoy their time at the restaurant.可知作者认为服务员的工作是要让吃饭的人感到舒服,选 D。 29.细节题:从文章第二部分的句子:可知忙于论文的学生可能会选择在图书馆上班, 选 B。 30.写作意图题:从文章的内容和标题 Part-time jobs for 15 and 16 years olds: 可知作者写这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议,选 B。 31.细节题:从文章第三部分的句子:A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers.可知公司让年轻人做调查是他们需要给年轻人做产品的建议,选 C 。 考点:考查日常生活类短文 【答案】 32.D 33.B 34.A 35.C 【解析】 试题分析:为了保护环境,为了减少温室气体的排放量,作者号召我们从自己做起,从 日常生活的细节着手,降低二氧化碳的排放量。 32.细节理解题:根据第二段 However, Evalthus didn’t want to pay for his lessons at once, and after some discus sion it was finally agreed between them that Evalthus should pay only if he won his first case in the court. For if he won, it would prove that he had been taught well.得知 Evalthus 要求在所打的第一个官司中获胜,证明他被 教育的好那他就付款。答案选 D。 33.细节理解题。根据.第一段 He taught many subjects, including the laws of argument(辩论) and the right use of language. It is said that he was the first teacher to accept money for his services.答案选 B。 34.推理判断题。根据最后一自然段大意可知家家户户都可以为环保出一份力。A 项正

12

确。 35.最佳标题。本文作者说明人们从日常生活的细节做起,从自己家庭开始,一 点一 滴着手保护环境,故本文最佳标题选 C. 考点:人物类文章 36.G 37.C 38.B 39.F 40.E 【解析】 试题分析: 大多数人当搬到一个新的国家或身处一个新的文化中时,会经历一段思乡 的时刻,会非常焦虑。这种时期通常会分为四个阶段,这篇文章将一一为你讲述。 36.G 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句的 There are four general stages of cultural adjustment.可知,文章将会为你一一讲述这个时期,故选择 G,意为: 如果你想适应一个新的文化,了解如何对待这一时期是非常重要的。 37. C 考查对上下文的理解和推理判断能力。 根据上一句的 you’ll be overwhelmed(不 知所措) with impressions.可知选择 C,意为在这段时期你将会被动地吸收这些印象。 38. B 考查对上下文的理解和推理判断能力。 根据下文的 Culture shock doesn’t exist long.可知此处选择 B,意为这一时期被称作 Culture shock,和下文正好呼应。 39.F 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文内容可知,在这一阶段你会逐渐 适应,再根据上一句 Customs and traditions are clearer and easier to understand, 故选择 F,开始适应当地的文化而非焦虑。 40.E 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文的 and some of the ways people do things may seem strange.可知,当你回到自己的家乡你会觉得人们做事的方式有点奇 怪,故选择 E,意为你会发现自己的文化有点陌生。 考点:考查对文章的整体理解和上下文逻辑关系的把握 41.from hear from sb. 42.when 43.my\the all my\the 44.on a smile on one’s face 45.excitement and 46.greatest 47.have adopted so far 48.and 49.Hopefully 50.doing have fun doing sth. 【解析】 41.收到某人的来信 42.在幼儿园教书时,我把所有的小朋友叫“cookies”。when 引导的时间状语从句。 43.+名词复数 44.面带微笑 45.前后两个词保持词性一致,这里也要用 excite 的名词 excitement。

13

46.根据句意这里要用形容词 great 的最高级 greatest. 47.(到目前为止)提示我们这里要用现在完成时态。 48.两个并列谓语用 and. 我教过的孩子不论是过去还是现在都是我人生中快乐的源 泉。 49.Hopefully(但愿)=I hope that 50.固定用法 51. 【小题 1】加 to 【小题 2】when →than 【小题 3】surprising→ surprised 【小题 4】去掉 been 【小题 5】cleanly→clean 【小题 6】himself→themselves 【小题 7】make→makes 【小题 8】set→sets 【小题 9】It→What 【小题 10】a→the 【解析】 试题分析:在寒假,我去了洛阳的一个郊区,我对那里的变化非常吃惊。这个山区给我 的印象最好的是一所建在村庄里的学校。我希望山村将变得越来越好。 【小题 1】加 to 考查介词。Pay a visit to 拜访某地,所以加 to 。 【小题 2】when →than 考查连词。No sooner..than,一....就...,固定搭配 ,所 以用 than 。 【小题 3】surprising→ surprised 考查形容词。Surprising 令人惊讶的,主语一般 是物,surprised 惊讶的,主语一般为人,故用 surprised。 【小题 4】去掉 been 考查被动语态。 I 和 excepted 之间是主动关系,故去掉 been 【小题 5】 cleanly→clean 考查形容词。修饰名词 running water 用形容词, 用 clean 。 【小题 6】himself→themselves 考查代词。前面的主语为 villagers,是复数,故用 themselves。 【小题 7】make→makes 考查主谓一致。主语为 Marsh gas,是不可数名词,用 makes。 【小题 8】set→sets 考查名词。color TV set 彩色电视机,是可数名词,用复数,所 以用 sets。 【小题 9】It→What 考查关系词。主语从句,缺少成分,what 指代后面 that the best building in a village was the school. 做表语,用 What。 【小题 10】a→the 考查冠词。特指我去拜访的那个村庄,用 the。 考点:考查了连词、介词、代词、名词、形容词等的用法 52. Mrs. Wilson, I'm going out shopping, and won't be back until about 5:00 pm. I have taken with me the two books you asked me to return to the City Library. At about 1 o'clock this afternoon, Tracy called, saying that she couldn't meet you at Bolton Coffee tomorrow morning as she has something important to attend to. She felt very sorry about that, but said that you could set some other time for the meeting. She wanted you to call her back as soon as you are home. She has already told Susan about this

14

change. Li Hua 【解析】 试题分析: 这篇短文要求我们用英文写一张留言条, 并用上所给的信息。 学生在写的过程中可能会 有不会拼写的单词或句意表达不畅。 【亮点说明】1. 本文紧扣要求对自己外出购物,替房东还书和 Tracy 来电话留言都做 了描述, 2. 句式丰富。使用状语从句 won't be back until about 5:00 pm. ;as she has something important to attend to.和 as soon as you are home.

15



更多相关文章:
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考英语试题 Word版含答案.doc - 枣阳白水高中高二年级 2015-2016 学年度上 12 月月考 英语试题 时间...
湖北省枣阳市白水高级中学高二英语3月月考试题.doc
湖北省枣阳市白水高级中学高二英语3月月考试题 - 湖北省枣阳市白水高中高二年级 2015-2016 学年度下学期 3 月月英 语试题 ★ 祝考试顺利 ★ 时间:150 分钟...
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二化学3月月....doc
湖北省枣阳市白水高中 2015-2016 学年度下学期高二年级 3 月月考学试题时间:90 分钟 分值 100 分第 I 卷(选择题共 54 分) 一、单选题(本大题 18 小...
湖北省枣阳市白水高级中学_学年高二数学3月月考试题文....doc
湖北省枣阳市白水高级中学_学年高二数学3月月考试题文【含答案】 - 湖北省枣阳市白水高中 2015-2016 学年度下学期高二年级 3 月月考数 学(文科)试题 本试卷...
湖北省襄阳市枣阳市白水高级中学2015-2016学年下学期高....doc
湖北省襄阳市枣阳市白水高级中学2015-2016学年下学期高二(下)月考化学试卷(3月份)(解析版) - 2015-2016 学年湖北省襄阳市枣阳市白水高级中学高二(下)月 考...
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考化学试题(原卷
2015-2016学年湖北省襄阳市枣阳市白水高级中学高二(下)....doc
2015-2016 学年湖北省襄阳市枣阳市白水高级中学高二(下)月 考化学试卷(
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考物理试题(有答
湖北省枣阳市白水高级中学学高二英语月月考试题-精.pdf
湖北省枣阳市白水高级中学学高二英语月月考试题-精 - 湖北省枣阳市白水高中 2015-2016 学年度下学期高二年级五月月考英语试 题 第一部分 听力 (共两节,满分30...
英语湖北省枣阳市白水高中2015-2016学年高一下学期....doc
英语湖北省枣阳市白水高中2015-2016学年高一下学期3月月考 - 湖北省枣阳市白水高中高一年级 2015-2016 学年度下学期 3 月月考英语试题 ★ 祝考试顺利 ★ ...
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考英语试题_英语_...33.The underlined word —siblings‖ in Paragraph 3 can be replaced by __...
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期10月....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期10月月考英语试题 Word版含答案.doc - 白水高中 2014-2015 学年高二上学期第二次月考 英语试题 时间:120 ...
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二5月月考化....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二5月月考化学试题(原卷版) - 湖北省枣阳市白水高中 2015-2016 学年度下学期高二年级五月月考 化学试题 考试时间 2016...
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二10月月考理....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二10月月考理数试题解析(解析版
湖北省枣阳市白水高级中学2015届高三3月月考英语试题 W....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015届高三3月月考英语试题 Word版含答案_高中教育_教育专区。湖北省枣阳市白水高中 2015 年高三三月月考英语试题出题人:李昌莹 张海鸥 ...
【地理】湖北省枣阳市白水高中2015-2016学年高二下学期....doc
【地理】湖北省枣阳市白水高中2015-2016学年高二下学期5月月考试题 - 湖
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考英语试题_高中
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三....doc
湖北省枣阳市白水高级中学2015-2016学年高二上学期第三次月考历史试卷 - 枣阳市白水高级中学 2015-2016 年度高二年级 12 月第三次月考历史 试题 分值:100 分 ...
【物理】湖北省襄阳市枣阳市白水高中2015-2016学年高一....doc
【物理】湖北省襄阳市枣阳市白水高中2015-2016学年高一下学期月考(3月份) - 2015-2016 学年湖北省襄阳市枣阳市白水高中高一(下) 月考物理试卷(3 月份) 一、...
湖北省襄阳市枣阳市白水高级中学2016届高三上学期12月....doc
湖北省襄阳市枣阳市白水高级中学2016届高三上学期12月月考英语试题_高中教育_教育专区。白水高中高三 2015-2016 学年度上学期 12 月月考英语试题 时间:100 分钟 ...
更多相关标签:

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图