9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> 英语考试 >>

2015年6月英语四级考试真题答案卷一


2015 年 6 月英语四级考试真题答案卷一
1. 考点:推理判断 答案:A. The woman should go on playing chess. 本题的关键在于听懂反问语气。女士说因为又输了棋,所以打算放弃。男士没有正面回 应,而是反问了一句: “Is that any reason to quit? 这能算一个放弃的理由吗?”言下之意就是 不该放弃。换句话说,男士就是建议女士继续好好继续下棋。 2. 考点:细节捕捉。 答案:D. Mary probably knows Sally’s new address. 本题的关键在于听到最后一句“Mary should know it. ”男士说自己手边有一堆 Sally 的 信件需要寄给她,所以需要知道她的地址。女士说自己很久没跟 Sally 联系了,但是结尾说 了一句: “Mary 应该知道地址。 ”如果没有听出结尾一句的反转含义,本题很容易错选。 3. 考点:推理判断 答案:B. His notes are not easy to read. 本题的关键在于听懂反义疑问句。女士想要借笔记,男士说: “You’ve never see my handwriting, have you?” “你从没看过我的笔迹吧?”言下之意,就是自己的笔记难以辨认。 4. 考点:推理判断 答案:D. The man had better choose another restaurant. 本题的关键在于听懂否定语气。 男士说我今晚要带女朋友去新开的漂亮饭店过生日。 女 士说我上周去过,太让我失望了。从 “rather disappointing” 可以听出女士的强烈否定语 气,言下之意就是建议男士不要去这家饭馆了。 5. 考点:推理判断 答案:C. He has been looking forward to spring. 本题在于听懂期待语气。本题首先听到女士开头说的: “冬天终于结束了。 ”和男士结尾 说: “我等了好几个月了啊。 ”有所期待才会愿意等待,显然是男士希望冬天快点结束,春天 快点到来。 6. 考点:细节捕捉 答案:B. The man appreciates the woman’s help. 本题关键在于听懂感谢语气。男士说: “Many thanks for letting me use them.”(太感谢你 让我看他们了。)thank Many thanks 和选项中的 appreciate 为同义词。 7. 考点:细节捕捉 答案:B. Go to work on foot. 本题的关键在于捕捉否定词之后被突出的信息。男士提到的“walk to work”和选项中 的 Go on foot. 为同义表达。 8. 细节捕捉 答案:A. Temporary closing has disturbed the airport’s operation. 本题考察的是一组明显的因果关系, 即什么导致了延误。 男士提到今早机场关闭了一段 时间了,而且仍然没恢复正常。 “closed for a while”与选项中的 Temporary closing 构成同义 替换。 长对话,段落听力,复合式听写原文以及答案解析Long conversation Conversation 1 W: Morning, this is TGC!

M: Good morning, Walter Barry here, calling from London. Could I speak to Mr. Grand, please? W: Who’s calling, please? M: Walter Barry, from London. W: What is it about, please?——问题是考题 M: Well, I understand that your company has a chemical processing plant.(9 题答案——回 答是答案。)My own company LCP, Liquid Control Products, is a leader in safety from leaks in the field of chemical processing.(9 题答案——重复答案最容易) I’d like to speak to Mr. Grand to discuss ways in which we could help TGC to protect itself from such problems and save money at the same time.——第 10 题答案(男士公司存在的问题) W: Yes, I see. Well, Mr. Grand is not available just now. M: Can you tell me when I could reach him? W: He’ s very busy for the next few days. Then he’ ll be away in New York. So it’ s difficult to give you a time. M: Could I speak to someone else, perhaps? W: Who, in particular? M: A colleague, for example?——问题是考题 W: You are speaking to his personal assistance.——回答是答案(11 题答案) I can deal with calls for Mr. Grand. M: Yes, well, could I ring him tomorrow?——问题是考题 W: No, I’ m sorry, he won’ t be free tomorrow.Listen, let me suggest something. You send us details of your products and services, together with references from other companies. And then we’ll contact you.——回答是答案(12 题答案) M: Yes, that’s very kind of you. I have your address. M: Barry. Walter Barry, from LCP in London. W: Right, Mr. Barry. We look forward to hearing from you. M: Thank you, goodbye. W: Bye. Q9. What do we learn about the woman’s company? Q10. What do we learn about the man? Q11. What’s the woman’s position in her company? Q12. What does the woman suggest the man do? Conversation 2 M: Miss Yamada, did you ever think that you would find yourself living and working in the western world?——问题是考题 W: No, not really, although I’ve always listened to recordings of great orchestras from Europe.——回答是答案(第 13 题答案) M: So you enjoyed classical music even when you were very young? W: Oh, yes. I was an only child. M: You were born in 1955, is that right? W: Yes, I began violin lessons at school when I was 6. M: As young as that, did you like it? W: Oh, yes, very much. M: When did you first play on your own? I mean, when did you give your first performance?

——问题是考题 W: I think I was 8?? No, Nine. I just had my birthday a week before, and my father had bought me a new violin. I played a small piece at the school concert.——回答是答案(第 14 题答 案) M: Did you know then that you would become a professional violinist? W: Yes, I think so. I enjoy playing the violin very much, and I didn’t mind practicing, sometimes three or four hours a day. M: And when did you first come to Europe?——问题是考题 W: I was very lucky. When I was fifteen, I won a scholarship to a college in Paris. That was for a three-year course.——回答是答案(第 15 题答案) M: How did your parents feel about that? W: I think they were pleased and worried at the same time. It was the chance of a lifetime. But of course I would be thousands of miles from home. Anyway, I studied in Paris for three years and then went back to Tokyo. Q13. What do we know about the woman before she went to Europe? Q14. What does the woman say about her music experience? Q15. What does the woman say about her study in Paris? 点评:今年听力长对话的选材还是来自于我们熟悉的工作场景的解决问题和个人访谈; 长对话的逻辑非常清晰,采取问答形式,一人主导提问,一人主导回答。如果能够把握好问 题是考题,回答是答案这一基本原则,长对话答题应该是不难的。而且选项和原文一遍是原 文重现,即听到什么选什么即可。 Q16. What does speaker say about William Shakespeare? 答案:B) His personal history is little known. Q17. What does we learn about Shakespeare’s father? 答案:D) He was a member of the town council. Q18. Why does the speaker say parts of Shakespeare’s life remain a mystery? 答案:C) Possible sources of clues about him were lost in a fire. Q19What is mentioned as a most common danger when people go travelling abroad? 答案:A) Do not expect everyone you meet to be friendly and helpful.. Q20What is the most important thing to do when you prepare for your trip abroad? 答案:B) Have the right documents. Q21What does the speaker suggest you do when you arrive at your destination? 答案:B) Use official transport. 解析:第二篇短文讲的是出国旅游需要准备的事宜,非常贴近生活,考生在听这边 短文的时候,不仅可以做到听到,甚至能听懂大部分。而此题的答案也非常的明显除了第 2 小题做了简单的同意替换以外,其他的小题直接可以听到答案。 Q22 What did Gerald Ratner decide to do when he took over his father's shops? 答案:C) Sell inexpensive products. Q23 On what occasion did Gerald Ratner explained the secret of his success? 答案:A) At a meeting of top British businesspeople. Q24 How did people feel when they leaned of Gerald Ratner's remarks? 答案:D) Insulted. Q25 What does the story of Gerald Ratner suggest? 答案:B) There should be a limit to one's sense of humour.

点评:短文是听力选择题部分最难的;话题难,词汇难,要听懂就更难。但是如果 学会给短文文类之后有重点的去听录音,重点就会更突出,答案就更容易捕捉。如最后一篇 短文是人物故事类,故事的主人翁叫:Gerald Ratner,讲了发生在他身上的故事。既然是故 事就应该学会把握时间脉络。 我相信各位同学见了老师的分析之后应该非常明显的看到了原 文中的答案一般都紧跟在时间词之后。 故事类的文章喜欢出推断题, 推断故事想传递的道理 是什么,而这个道理其实一般出现在首句——主旨,就是主旨的改写而已。 复合式听写答案: 26. prospering 27. decade 28. opposite 29. sustain 30. In simple terms 31. establish 32. reasonably 33. take into account 34. misleading 35. using up 36、A assets 37、K observe 38、L origin 39、N up-to-dated 40、B attend 41、 G guidelines 42、C aware 43、E excellent 44、D especially 45、O volunteering 47. 【题干】 Some people propose laws be made to stop McDonald's from attaching toys to its food its food specials for children. 【答案】K 48. 【题干】 Fast-food firms may not be able to cope with pressures from food regulation in the near future. 【答案】J 49.【题干】Burger King will start to sell Seattle's Best coffee to increase sales. 【答案】G 50.【题干】Some fast-food firm provide healthy food to give the impression they are helping to tackle the obesity problem. 【答案】I 51.【题干】During the recession, many customers turned to fast food to save money. 【答案】B 52.【题干】Many people eat out less often to save money in times of recession. 【答案】D 53. 【题干】 During the recession, Burger King's promotional strategy of offering low-priced items often proved ineffective.

【答案】E 54.【题干】Fast-food restaurants can make a lot of money by selling breakfast. 【答案】H 55.【题干】 Many fast-food companies now expect to increase their revenue by introducing higher-priced items. 【答案】F 56.【题干】A newly-passed law asks big fast-food chains to specify the calorie count of what they serve on the menu. 【答案】J Section C 56、B It will protect them from sunburn 57、A I is ineffecitive in preventing melanomas 58、D Daily application of sunscreen helps reduce the incidence of melanomas 59、C It is not based on sirect observation of the subjects 60、A A Using both covering up and sunscreen. 61. B) Well-educated people tend to work longer. 62. B) A rapid technological advance. 63. A) Economic growth will slow down. 64. C) Even wealthy people must work longer to live comfortably in retirement. 65.D) Skills are highly valued regardless of age. According to the report, Chinese express service will deliver 12 billon parcels this year, which will make China overtake the US as the largest market for express. Most of the parcels contain the goods ordered online. China provides millions of online retailers with an opportunity to sell goods at an extremely competitive price. Chinese consumers bought 9 billion dollars from the largest online shopping plantform only on November 11, besides which there are many special online shopping days in China. Therefore, it is not surprising that express industry expands so rapidly in China.


赞助商链接

更多相关文章:
2015年6月英语四级真题答案汇总
2015年6月英语四级真题答案汇总 - 2015 年 6 月英语四级真题答案汇总 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes ...
2015年6月大学英语四级真题答案_图文
2015年6月大学英语四级真题答案 - 未得到监考老师指令前,不得翻阅该试题册! Part 1 Writing (30 minutes) (请于正式开考后半小时内完成该部分,之后将进行...
最新2015年6月大学英语四级考试真题答案解析全(三套)
最新2015年6月大学英语四级考试真题答案解析全(三套)_英语考试_外语学习_教育专区。最新2015年6月大学英语四级考试真题答案解析全(三套) ...
2015年6月大学英语四级真题答案
2015年6月大学英语四级真题答案_英语考试_外语学习_教育专区。未得到监考老师指令前,不得翻阅该试题册! Part 1 Writing (30 minutes) (请于正式开考后半小时...
2015年6月英语四级考试真题答案(卷一)
2015年6月英语四级考试真题答案(卷一)_英语考试_外语学习_教育专区。网上罕见的文字版 ahla168 英语 http://www.baidu.com/p/ahla168 2015 年 6 月英语四级...
2015年6月英语四级考试真题答案(卷一完整版)
2015年6月英语四级考试真题答案(卷一完整版)_英语考试_外语学习_教育专区。2015 年 6 月英语四级考试真题答案(卷一完整版) 范文: Writing:家长角色 There ...
2015年6月英语四级考试真题答案卷一
2015年6月英语四级考试真题答案卷一_英语考试_外语学习_教育专区。2015 年 6 月英语四级考试真题答案卷一 1. 考点:推理判断 答案:A. The woman should go on...
2015年6月英语四级考试真题答案(精编版)_图文
2015 年 6 月大学英语四级考试真题答案与详解 Part Ⅲ Reading Comprehension 美国教育部正在努力确保所有学生享有接受高质量教育的乎等权利:今天,它(36)宣布开始 ...
2016年6月大学英语四级真题和详细答案(第一套)
2016年6月大学英语四级真题和详细答案(第一套) - 2016 年 6 月大学英语四级考试真题卷一 (完整版) PartIWriting(30 minutes) Directions: For...
2015年6月英语四级考试真题答案(第2套)_图文
2015年6月英语四级考试真题答案(第2套) - 2015 年 6 月大学英语四级考试真题(第 2 套) Part IWriting(30 minutes) Directions:for th...
更多相关标签:

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图