9512.net
甜梦文库
当前位置:首页 >> 英语 >>

2014年高中英语人教版必修5教学课件:《Unit3Lifeinthefuture》SectionⅠ_图文

Unit 3

Life in the future

Unit 3

Life in the future

Unit 3

Life in the future

Section Ⅰ

Warming Up &

Reading—Preparing

Unit 3

Life in the future

自学导引新知初探
?Step One:Words and Phrases Ⅰ.词汇知识 impression 1._____________ (n.) 印象;感想;印记 constant adj.) 时常发生的;连续不断的 2. __________( previous 3. _____________ (adj.) 在前的;早先的 4. _____________ (adj.) 不确切的;无把握的 uncertain surroundings (n.) 周围的事物;环境 5. _____________ tolerate 6. _____________ (vt.) 容忍;忍受

Unit 3

Life in the future

lack 7. __________ (vt.& vi.) 缺乏;没有(n.)缺 乏;短缺的东西 adjustment (n.) 调整;调节 8. _____________

press (vi.& vt.) 按;压;逼迫(n.)按; 9. _______
压;印刷;新闻 系牢;扎进 10.fasten (vt.) _____________ (使)闪光;(使)闪现 11.flash (vt. & vi.) ___________________

开关;转换 12.switch (n.& vt.) _____________
乐观(主义)的 13.optimistic (adj.) _____________

Unit 3

Life in the future

Ⅱ.重点短语 take up 1. ____________ 拿起;接受;开始;继续 be back on one’s feet (困境后)恢复;完 2. ____________________ 全复原 lose sight of... 看不见 3. _____________ sweep up 4. _____________ 打扫,横扫 slide into 5. _____________ 移动,溜进……

Unit 3

Life in the future

对……乐观 6.be optimistic about... _____________

安全带 7.safety belt _____________
关闭;切断 8.switch off _____________ 与……相同 9.the same as... _____________ 提醒某人某物 10.remind sb.of sth. ________________

Unit 3

Life in the future

?Step Two:Fast Reading

Scan the text and choose the best answer
according to the text. A 1.What is the main idea of the passage?_____

A.First impression about Li Qiang’s travel to
the future. B.How to travel to the future. C.What the future life will be like. D.An exciting experience.

Unit 3

Life in the future

2.The author and his friends were safely A transported into the future in a ________. A.time capsule C.flying chair B.hovering carriage D.plane

Unit 3

Life in the future

3.What did the author feel in the first few D days?____ A.He was upset and comfortable. B.He felt frightened. C.He suffered a lot of pain. D.He felt uneasy and not sure.

Unit 3

Life in the future

4.What was the room like?______ B A.It was large,clean with broken walls.

B.The walls are colored and moveable.
C.There are pipes sending oxygen the room needs. D.Tables and chairs are placed against the wall.

Unit 3

Life in the future

5.From the passage we can infer that A ________.

A.Wang Ping often travels to the future
B.Li Qiang has been to the future twice C.Li Qiang’s parents didn’t agree to his travel D.people in the future don’t have to eat food

Unit 3

Life in the future

?Step Three:Careful Reading Ⅰ.Let the students listen to the tape.Then

answer the following question.
What else did he find that was different? 答案: He found several things that were different: _________________________________________ a mask to give him enough oxygen; _________________________________________ a hovering carriage; _________________________________________ having a “time lag” experience; _______________________________________

Unit 3

Life in the future

a strange

looking house that belonged to

Wang Ping’s parents;
trees that acted as walls and provided oxygen for the room; tables,chairs and a bed that were stored ________________________________________ under the floor. ________________________________________

Unit 3

Life in the future

Ⅱ.Let the students read the text carefully

and find the main idea of each paragraph.
Paragraph 1: 答案: How I came to take a time travel journey. ______________________________________ Paragraph 2: The journey. 答案:______________

Unit 3

Life in the future

Paragraph 3: My impressions of life one 答案:______________________________ thousand years into the future. ____________________________________ Paragraph 4: Staying in Wang Ping’s home. 答案:____________________________

Unit 3

Life in the future

Ⅲ.Let the students read the text and then answer the following questions.

1.Why did Li Qiang go into the future?
Qiang went into the future because 答 案 :Li ________________________________ he had won a prize that gave him a tour. ______________________________________

2 . How did he feel when he left his own
time? He felt rather anxious when he 答 案 : ______________________________ left his own time but soon got it over. ______________________________________

Unit 3

Life in the future

3.What did he notice first when he arrived

in AD 3008?
The first thing he noticed was the 答 案 : _______________________________ poor quality of the air and it gave him a ______________________________________

headache. ______________________________________

Unit 3

Life in the future

?Step Four:Consolidation capsule We climbed into a time 1.__________through a small opening. drink ,we fell After a calming 2. __________ asleep. minutes A few 3. __________later we arrived on the earth one thousand years in the future. head At first my 4. __________ached for lack of fresh air.Wang Ping asked me to put on a 5. __________ and took me to a small room.I mask felt better at once.

Unit 3

Life in the future

We flew away in our separate hovering 6. carriage __________. When arriving at a house,he showed me large into a 7. __________ ,bright clean room, the 8. __________of which was made of trees. wall Wang Ping produced a table,some chairs floor and a bed from under the 9. __________. ate After he left,I 10. __________ something, took a hot bath and went to bed.

Unit 3

Life in the future

?Step Five:Discussion In the future,the world will totally change with the development of new technologies.Many new inventions will be

made.If we learn to accept and appreciate
what is new and different,we will be well prepared for whatever the future may have

in store.Then discuss what our life will be like
in the future. ______________________________________

Unit 3

Life in the future

答案:(1)In the future distance education will play an important part in our daily life.We can

stay at home.
(2)We will have a healthy and balanced diet; exercise regularly.

(3)We will make great advances in medical
science.There will be an effective cure for deadly diseases,such as cancer,AIDS and so on.

Unit 3

Life in the future

(4)People can combine shopping with fun in

the future.
(5)Scientists will develop new fuels and engines that are environmently friendly.



学霸百科 | 新词新语

All rights reserved Powered by 甜梦文库 9512.net

copyright ©right 2010-2021。
甜梦文库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com|网站地图